Χρειάζομαι μια διατροφή για γαστρίτιδα;

ο γιατρός κάνει τις σημειώσεις, τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόνος στο στομάχι απασχολεί τους ανθρώπους οφείλεται σε πολλούς λόγους, ένα από τα οποία μπορεί να γαστρίτιδα.

Γιατί πονάει το στομάχι;

Υπάρχουν πολλές παθήσεις που προκαλούν πόνο στο στομάχι ή κοντά σε αυτό. Για το γιατρό είναι σημαντικό να προσδιοριστεί η φύση και ο εντοπισμός του πόνου. Εδώ είναι μια λίστα με ορισμένες ασθένειες και μια περιγραφή της φύσης του που συνοδεύει τον πόνο:

 • παγκρεατίτιδα, χολοκυστίτιδα και πεπτικό έλκος του δωδεκαδακτύλου προκαλέσει έντονο πόνο στο στομάχι. Τον πόνο που οι ασθενείς το περιγράφουν ως αιχμηρό, συνήθως μιλάμε για το έλκος (η εμφάνιση της τρύπες στο κοίλο σώμα λόγω χρόνιας παθολογικής διαδικασίας στον τοίχο). Αυτό μπορεί να συμβεί όταν το έλκος του στομάχου ή δωδεκαδακτυλικό έλκος;
 • γαστρίτιδα και έλκη του στομάχου είναι συνήθως συνοδεύεται από μια αίσθηση καψίματος στο epigastrium (μέρος της κοιλιάς κάτω από το στέρνο). Εάν η διαδικασία ironiziruya, ο πόνος είναι θαμπό και πονώντας. Γαστρίτιδα και έλκος είναι σαφώς και η συσχέτιση με την πρόσληψη από τα τρόφιμα: πόνος μερικές ώρες μετά από ένα γεύμα ή με άδειο στομάχι;
 • ο πόνος είναι "γυρίσματα", είναι μια μικρή (μερικά δευτερόλεπτα), που παρουσιάζεται κατά την αναπνοή ή σηκώνεστε γρήγορα από το κρεβάτι, χαρακτηριστικό σπασμό του διαφράγματος. Να προκαλέσει σπασμούς, διαταραχές του κυκλοφορικού, του διαφράγματος *
 • ασθενείς με κακοήθη νεοπλάσματα του στομάχου διαμαρτύρονται για μια αδύναμη, αλλά επίμονο πόνο. Αν ο όγκος είχε κάνει μετάσταση στο πάγκρεας, ο πόνος μετατρέπεται σε περιβάλλει;
 • για δηλητηρίαση χαρακτηρίζεται από έντονη, σοβαρή, κράμπες πόνο σε οποιοδήποτε μέρος της κοιλιάς;
 • κολίτιδα (φλεγμονή του παχέος εντέρου) συνοδεύεται από έντονο πόνο στην άνω κοιλιακή χώρα, η οποία συνήθως αποδυναμώνει σε λίγες μέρες, αλλά δεν εξαφανίζεται εντελώς.

Αυτή είναι η πιο κοινή αιτία του κοιλιακού πόνου. Ωστόσο, η ακριβής διάγνωση μπορεί μόνο να ρωτήσετε το γιατρό μετά από συγκεκριμένες διαγνωστικές μελέτες. Εκτός από τις παραπάνω προϋποθέσεις, ο πόνος εμφανίζεται όταν η διαστρωμάτωση της κοιλιακής αορτής ζημία μετά από ένα χτύπημα στο στομάχι και τα έντερα. Υπάρχουν φορές, όταν ο πόνος από μια καρδιακή προσβολή μεταφέρθηκε στην επιγαστρική περιοχή.

Ορισμένες ασθένειες που απαιτούν ταχεία αντίδραση και άμεση μετεγχειρητική παρέμβαση για να σώσει τη ζωή του ασθενούς. Για παράδειγμα, αν ο χρόνος δεν εκτελέσει τη λειτουργία για διάτρηση του έλκους γαστρικό ή δωδεκαδακτυλικό έλκος, την ανάπτυξη επιπλοκών (περιτονίτιδα, σήψη) που απειλούσε άμεσα τη ζωή του ασθενούς.

Σημαντικό! Όταν κοιλιακό άλγος, οποιαδήποτε μετάφραση δεν μπορώ να πιω με παυσίπονα. Ο χαρακτήρας του πόνου θα σου πει ο γιατρός τι ελέγχου σώματος, και το self-εξαφάνιση του πόνου μπορεί να πει ότι η παθολογική διαδικασία εξελίσσεται και μια επείγουσα ανάγκη να κάνουμε κάτι, αν και υποκειμενικά, ο ασθενής θα φαίνεται να κάνει καλύτερα. Μια παρόμοια κατάσταση μπορεί να προκύψει με τη ρήξη της σκωληκοειδίτιδας.

Τα συμπτώματα της γαστρίτιδας

Ας σταθούμε στην γαστρίτιδα. Τι είναι αυτή η ασθένεια και ό, τι άλλα συμπτώματα, εκτός από τον πόνο, μπορεί να υποδεικνύουν αυτή τη διάγνωση; Γαστρίτιδα – φλεγμονή στο εσωτερικό τοίχωμα του στομάχου, οφείλεται σε διάφορους λόγους. Η κύρια πρόκληση παράγοντες της γαστρίτιδας είναι:

 • η κακή διατροφή (πολλά λιπαρά και τα τηγανητά, ένα γεύμα ανά ημέρα);
 • η χρήση μεγάλων ποσοτήτων αλκοολούχων ποτών;
 • χρόνιο στρες;
 • Το κάπνισμα;
 • η χρήση φαρμάκων που επηρεάζουν το στομάχι, για παράδειγμα, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ασπιρίνη, η ιβουπροφαίνη);
 • η επίπτωση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού.

Συνήθως ένας λόγος για να επισημάνετε είναι δύσκολη, καθώς η πάθηση οφείλεται σε ένα συνδυασμό των ανωτέρω παραγόντων.

Τα συμπτώματα της γαστρίτιδας:

 • ο πόνος είναι το κύριο παράπονο των ασθενών με γαστρίτιδα. Οι ασθενείς αναφέρουν εντοπισμός του πόνου στο epigastrium (επιγαστρική περιοχή). Συχνά ο πόνος συμβαίνουν λίγες ώρες μετά την κατανάλωση των τροφίμων. Υπάρχουν πεινασμένοι πόνο (πόνος που εμφανίζεται με άδειο στομάχι ή μετά από μια μακρά περίοδο μετά το φαγητό). Δυσάρεστες αισθήσεις, αν ο ασθενής θα φάω τηγανητά, τα πικάντικα, όξινα ή ζεστό;
 • ρέψιμο, μετεωρισμός;
 • γουργουρητό στην κοιλιά;
 • αίσθημα βάρους στο στομάχι;
 • nauseam, έμετος;
 • ντυμένο με άσπρη άνθιση γλώσσα;
 • μια μικρή αύξηση στην θερμοκρασία του σώματος (37 βαθμοί);
 • δυσφορία του στομάχου, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται καθ ' όλη την ημέρα.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μπορεί να προκαλέσει γαστρίτιδα μπορεί πολλοί παράγοντες. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους βακτηριακή θεωρία, όπου καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ασθένειας είναι το βακτήριο Helicobacter pylori. Ωστόσο, η λάθος διατροφή (π. χ., ένα ή δύο γεύματα ανά ημέρα), εθισμό σε ένα συγκεκριμένο είδος των τροφίμων (πικάντικο ή τηγανητά τρόφιμα) ερεθίσουν το στομάχι, προκαλώντας παθολογική διαδικασία.

Η χρόνια γαστρίτιδα

Οξεία γαστρίτιδα είναι μια οξεία κατάσταση που προκαλείται από ένα ενιαίο επίδραση των ερεθισμάτων (επιβλαβών μικροοργανισμών, κακή ποιότητα των τροφίμων, των χημικών ουσιών) για το βλεννογόνο του στομάχου. Υπάρχει μια φλεγμονώδη διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση, εμφανίζεται δίαιτα, φαρμακευτική αγωγή. Υπόκειται σε όλους τους κανόνες και αποτελεσματική θεραπεία της οξείας γαστρίτιδας θα παραμείνει ο ασθενής στο παρελθόν. Υπό την επίδραση κάποιων παραγόντων (κακή διατροφή, το χρόνιο στρες) περιόδους έξαρσης γίνει μόνιμη. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία κινήθηκε σε χρόνια μορφή.

Συνήθως υπάρχει εποχικότητα των παροξύνσεων. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με έξαρση το φθινόπωρο και την άνοιξη. Αυτό οφείλεται σε μειωμένη ανοσία σε αυτούς τους μήνες, την ικανότητα να αντισταθούν σε βακτήρια ήταν χαμηλότερη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την φλεγμονή.

Συχνά, χρόνια γαστρίτιδα, οξεία αγχωτική κατάσταση. Οι άνθρωποι που δεν είναι σε θέση να ρυθμίζουν επαρκώς συναισθηματική τους κατάσταση, συνεχώς αντιμέτωποι με τον πόνο στο στομάχι μου.

Ο γιατρός διέγνωσε χρόνια γαστρίτιδα, ο ασθενής θα πρέπει να υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων:

 • η γαστροσκόπηση – εξέταση των οισοφάγο και το στομάχι χρησιμοποιώντας ένα ειδικό καθετήρα που είναι εξοπλισμένα με μια φωτογραφική μηχανή;
 • pH-μέτρα παρακολούθησης της οξύτητας του στομάχου κατά τη διάρκεια της ημέρας και πολλά άλλα. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει την ανίχνευση της φλεγμονής και να καθορίσει τη φύση της γαστρίτιδας (hyperacid ή hypoacid);
 • η μελέτη του γαστρικού χυμού, το οποίο εξάγεται από τον καθετήρα;
 • αναπνευστική δοκιμή για την ανίχνευση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού;
 • βιοψία του γαστρικού βλεννογόνου στη θέση της παθολογικής διαδικασίας για να δημιουργήσει την πιο ακριβή διάγνωση;
 • Υπερηχογράφημα;
 • x-ray εξέταση;
 • μια εξέταση αίματος για να βρείτε τα αντισώματα να παθογόνων microogranism.

Οξεία γαστρίτιδα, συνήθως, δεν προκαλεί επιπλοκές. Είναι χαρακτηριστικό της χρόνιας διαδικασία. Επιπλοκές είναι απαραίτητο να επισημάνουμε:

 • αναιμία (αναπτύσσεται λόγω χρόνιας αιμορραγίας που οφείλεται σε βλάβη του τοιχώματος του στομάχου);
 • το πεπτικό έλκος;
 • καλοήθεις ή κακοήθεις όγκους.

Με τον καρκίνο μπορεί να υποδεικνύει αλλαγές κατά τη συνήθη πορεία της χρόνιας γαστρίτιδας - αλλαγή της θέσης του πόνου και τη φύση του. Να ο γιατρός θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με παρουσία επιπλέον συμπτώματα: σκαμνί μαύρο, χλωμό δέρμα, συχνούς πονοκεφάλους και ζάλη, λιποθυμία, ταχυκαρδία, δυσκολία στην αναπνοή. Αυτό μπορεί να υποδεικνύει μια επιπλοκή της γαστρίτιδας.

Πώς να τη θεραπεία της γαστρίτιδας;

Το στήριγμα της ιατρικής περίθαλψης των hyperacid γαστρίτιδα (φλεγμονή του βλεννογόνου στο φόντο του αυξημένου pH στο στομάχι) είναι για να μειώσει την οξύτητα του στομάχου. Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτευχθεί επόμενα φάρμακα:

 • αντιόξινα φάρμακα που μειώνουν την οξύτητα του στομάχου, και προσροφά τα ένζυμα που είναι υπεύθυνα για την πέψη των τροφών και την παραγωγή του υδροχλωρικού οξέος (π. χ., πεψίνη). Αντιόξινα που παράγονται με τη μορφή δισκίων, σκόνες, τζελ και αναστολές.
 • αλγινικά φάρμακα που αντιδρά με το υδροχλωρικό οξύ, αποτελούν ένα ειδικό τζελ, το οποίο καλύπτει την επιφάνεια του στομάχου.

Να μειώσει τον πόνο που χρησιμοποιούνται αναλγητικά και αντισπασμωδικά τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γαστρίτιδα είναι μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα (Μσαφ), επειδή έχουν πρόκλησης εξελκώσεων δράση (να προκαλέσουν την ανάπτυξη των ελκών).

Επίσης να προστατεύσει την επένδυση του στομάχου gastroprotectia. Όπως αλγινικά άλατα αυτά τα φάρμακα αποτελούν την εσωτερική επένδυση του στομάχου λεπτή ταινία, η οποία δεν έχει υδροχλωρικό οξύ μπορεί να δράσει για να προκαλέσουν ακόμη περισσότερο τους βλεννογόνους. Gastroprotectia είναι συχνά συνταγογραφείται σε συνδυασμό με antisecretory φάρμακα, δεδομένου ότι οι ίδιοι είναι σε θέση να επηρεάσει την ανάπτυξη των βακτηρίων στο στομάχι κοιλότητα. Antisecretory φάρμακα όπως οι αναστολείς της αντλίας πρωτονίων, να μειώσει την έκκριση του υδροχλωρικού οξέος.

Μία από τις αιτίες της γαστρίτιδα - το βακτήριο Helicobacter pylori, και, συνεπώς, στη θεραπεία, είναι σκόπιμο συνταγή των αντιβακτηριακών παραγόντων. Ωστόσο, τα αντιβιοτικά, έχουν πολλές παρενέργειες, είναι η προσοχή πρέπει να εφαρμόζεται σε παιδιά και ηλικιωμένους, έγκυες γυναίκες και μητέρες κατά τη διάρκεια της σίτισης. Ταυτόχρονα με αντιβιοτικά, τα προβιοτικά στην ομαλοποίηση της εντερικής λειτουργίας. Αντιβακτηριακά πάντα να προκαλέσει βρογχοκήλη.

Prokinetics είναι φάρμακα που επιταχύνουν την κινητικότητα του γαστρεντερικού σωλήνα, δηλαδή, ομαλοποιεί τη διαδικασία της μετακίνησης των τροφίμων από το στομάχι και σχετικά με την απέκκριση στο δωδεκαδάκτυλο. Μια σημαντική διαφορά από άλλα φάρμακα: prokinetics χρησιμοποιείται με το χαμηλωμένο οξύτητας του στομάχου και δεν είναι αυξημένα. Επίσης, αυτά τα φάρμακα μειώνουν μέχρι αηδίας.

Κάθε φάρμακο έχει αντενδείξεις, παρενέργειες, και το σκεπτικό για διαφορετικές ηλικίες. Ως εκ τούτου, να διορίσει ιατρική θεραπεία μπορεί μόνο εξειδικευμένο. Γαστρίτιδα συνήθως συνταγογραφείται ένα συνδυασμό πολλών φαρμάκων για την ανακούφιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα και να επηρεάσει πολλαπλά συστατικά της διαδικασίας για το σχηματισμό και την έκκριση του υδροχλωρικού οξέος.

Διατροφή για γαστρίτιδα

Εκτός από το να ληφθούν ειδικά φάρμακα, τα άτομα με γαστρίτιδα πρέπει να ακολουθήσει μια πολιτική διατροφή θεραπεία. Γαστρίτιδα με χαμηλή οξύτητα είναι να τρώτε τροφές που ενεργοποιούν την έκκριση του υδροχλωρικού οξέος που μειώνει την τιμή του pH. Για να το κάνετε αυτό, κατά την περίοδο έξαρσης χρησιμοποιείται:

 • το κρέας και το ζωμό ψαριού άπαχο κρέας και τα ψάρια;
 • υγρό κουάκερ, σούπες χωρίς στερεά και τα χονδρόκοκκα σωματίδια των τροφίμων *
 • πουρέ λαχανικών;
 • άπαχο κρέας βραστό, ατμού κοτολέτες, το ψητό κρέας και πουλερικά *
 • αυγά βραστά, ομελέτα;
 • το τυρί.

Είναι απαραίτητο να αρνηθεί το γάλα, το οποίο μπορεί να μειώσει περαιτέρω την οξύτητα.

Στην γαστρίτιδα με υψηλή οξύτητα διατροφή με στόχο την εξουδετέρωση του υδροχλωρικού οξέος. Επίσης, το φαγητό πρέπει να είναι τόσο ήπια, ώστε να μη περαιτέρω τραυματίζουν το βλεννογόνο του στομάχου. Έτσι οι ασθενείς κατά τη διάρκεια των περιόδων της υποτροπής θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας:

 • γάλα σούπα;
 • σούπα με άπαχο κρέας;
 • γάλα με χαμηλά λιπαρά (μπορείτε να προσθέσετε στο τσάι);
 • βραστά ή στον ατμό λαχανικά;
 • βραστά αυγά?
 • το άπαχο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια (βραστά ή ψητά);
 • λευκό κροτίδες.

Για κάθε τύπο γαστρίτιδα απαγορεύεται να τρώμε:

 • τα λιπαρά κρέατα και τα ψάρια και, κατά συνέπεια, το ζωμό από κρέας ή ψάρι;
 • γλυκά?
 • φρέσκο λευκό και το μαύρο ψωμί.
 • hard-βραστά αυγά?
 • καπνιστά προϊόντα *
 • τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, τα τουρσιά;
 • τα πικάντικα πιάτα.
 • ζεστά γεύματα;
 • φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα με το παχύ και τραχύ δέρμα;
 • ζαχαροπλαστικής;
 • αλκοολούχα ποτά *
 • το γρήγορο φαγητό;
 • οποιαδήποτε ενωμένη με διοξείδιο του άνθρακα ποτά *
 • μπαχαρικά, σάλτσες.

Οποιοδήποτε από τα παραπάνω προϊόντα θα προκαλέσει ερεθισμό του στομάχου και να σπάσει η θετική δυναμική της θεραπείας. Κάθε μαγειρευμένο φαγητό πρέπει να είναι εύπεπτο. Είναι επιθυμητό να το άλεσμα των τροφίμων όσο το δυνατόν περισσότερο για να βοηθήσει το στομάχι να τα χωνέψει.

Μια αυστηρή δίαιτα για χρόνια γαστρίτιδα, παρατήρησε μέχρι τα συμπτώματα να επιλύσει. Διαρκεί από έναν έως τρεις μήνες. Στη συνέχεια, το μενού έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για να αποτρέψει την επιδείνωση. Ανεξάρτητα από το στάδιο της νόσου, η διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ισορροπημένη σε πρωτεΐνες, λίπος και υδατάνθρακες.

Καφέ για γαστρίτιδα

Μπορεί καφέ με γαστρίτιδα; Συνήθως οι γιατροί συστήνουν να αρνηθεί το ποτό εντελώς. Αυτό οφείλεται στην ικανότητα της καφεΐνης, το χλωρογενικό οξύ και άλλες ουσίες στον καφέ που μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι και η αύξηση της οξύτητας. Η τακτική κατανάλωση του καφέ με γαστρίτιδα, ειδικά με άδειο στομάχι, θα οδηγήσει σε επιδείνωση της παθολογικής διαδικασίας και το σχηματισμό των ελκών.

Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετές συστάσεις που θα σας βοηθήσουν να πιείτε το ποτό ακόμη και σε φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου:

 • μπορώ να πίνω καφέ με άδειο στομάχι. Μόνο μετά το φαγητό, μετά από τουλάχιστον μισή ώρα, καλύτερα μια ώρα. Ουσίες στον καφέ προκαλέσει την έκκριση του υδροχλωρικού οξέος. Αν μαζί με τον καφέ στο στομάχι δεν έλαβε, το φαγητό, το οξύ αρχίζει να δρα στον τοίχο ενός οργάνου *
 • καφέ δεν θα πρέπει να είναι ζεστό ή κρύο. Ζεστό απαλά περάσει μέσα από το στομάχι;
 • είναι στιγμιαίο καφέ καλύτερα να πίνετε φυσικό σιτάρι. Στη στιγμιαία ποτά τανίνες, η οποία περαιτέρω τραυματίσουν το στομάχι τοίχο
 • ο καφές δεν πρέπει να είναι ισχυρή?
 • κατά τη διάρκεια της ημέρας ο αριθμός των φλυτζάνια του καφέ δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα δύο.

Ο καφές επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε hypoacid (μειωμένη οξύτητα) γαστρίτιδα. Ωστόσο, το πόσιμο είναι ακόμα και σε μικρές ποσότητες. Επίσης, σε γαστρίτιδα, με χαμηλή οξύτητα είναι συνιστάται να πίνουν κιχωρίου, καθώς το φυτό επηρεάζει την παραγωγή του υδροχλωρικού οξέος. Αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το ραδίκι, είναι απολύτως αντενδείκνυται σε άτομα με μεγάλη υνίλα του στομάχου γαστρίτιδα.

Μεγάλη υνίλα του στομάχου (οξύτητα) γαστρίτιδα σε καφέ, συνιστάται να προσθέτετε το γάλα. Δροσίζει το ποτό, καθιστώντας την επίδραση στις βλεννώδεις πιο μαλακό. Αντικαταστήστε τον καφέ με κακάο, έχει μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες (αύξηση του τόνου και τη βελτίωση της διάθεσης, λόγω της παρουσίας στην σύνθεση της ενδορφίνης).

Κατά τη διάρκεια της έξαρσης της νόσου ο καφές είναι καλύτερα να αρνηθεί σε όλα. Αυτό θα βοηθήσει να αποκατασταθεί γρήγορα το γαστρικό βλεννογόνο, δεν ζωγραφιά αυτή τη διαδικασία, για πολλούς μήνες.

Σωστά αποτελείται διατροφή θα σας επιτρέψει χωρίς συνέπειες για την εμπειρία οξεία γαστρίτιδα. Όταν η διαδικασία έχει γίνει χρόνια λόγω διατροφή μειώνει τον κίνδυνο των παροξύνσεων, ακόμη και το φθινόπωρο και την άνοιξη. Διατροφή σε αυτήν την ασθένεια είναι ένα σημαντικό μέρος της θεραπείας, χωρίς την οποία καλά αποτελέσματα σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί. Προσήλωση στη διατροφή θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενούς.