Διατροφή Kefir

Μια δίαιτα με κεφίρ όχι μόνο φέρνει επιπλέον κιλά, αλλά επίσης φέρνει ανεκτίμητα οφέλη για το σώμα. Το Kefir ομαλοποιεί τον ύπνο και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, έχει ήπιο διουρητικό αποτέλεσμα, καθαρίζει το στομάχι και τα έντερα, προάγει την παραγωγή πεπτικών χυμών και ακόμη και ξεδιψάζει. Πρέπει να θυμάστε ότι είναι το πραγματικό κεφίρ, το ίδιο το ποτό που περιλαμβάνεται στη λίστα με τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο. Είναι καλύτερο να προετοιμάσετε τον εαυτό σας από κεφρί. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει χρόνος, αγοράστε κεφίρ από το κατάστημα και παρακολουθήστε τον χρόνο παραγωγής. Το κεφίρ μιας ημέρας είναι καλό για τα έντερα, περιέχει λίγο αλκοόλ (αναπόφευκτο σύντροφο της διαδικασίας ζύμωσης) και μικροβιακό περιεχόμενο. Το διήμερο κεφίρ περιέχει μια βέλτιστη ποσότητα ενζύμων και μικροοργανισμών. Το κεφίρ τριών ημερών περιέχει τη μέγιστη ποσότητα αυτών των ουσιών, καθώς και το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο ερεθίζει το γαστρεντερικό βλεννογόνο.

Οι περισσότεροι διατροφολόγοι αντιμετωπίζουν το κεφίρ με μεγάλο σεβασμό, κάτι που είναι αρκετά δικαιολογημένο, καθώς αυτό είναι ένα πραγματικά μοναδικό προϊόν χαμηλών θερμίδων που απορροφάται καλά από το σώμα και περιέχει πολλές ουσίες χρήσιμες για αυτό. Οι ίδιοι οι διατροφολόγοι, και οι λάτρεις όλων των τύπων δίαιτας κεφίρ και εκείνων που προτιμούν ελαφριά τρόφιμα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κεφίρ είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για ορισμένα κακώς εύπεπτα τρόφιμα. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιτυχώς ως επίδεσμος σαλάτας αντί για ξινή κρέμα ή μαγιονέζα.

Κεφίρ με φρούτα για απώλεια βάρους

Η έκδοση μονο-κεφίρ ή ενός προϊόντος αυτής της δίαιτας θεωρείται η πιο αποτελεσματική σήμερα, αλλά είναι πολύ δύσκολο: μόνο το κεφίρ καταναλώνεται για τρεις ημέρες - 1, 5 λίτρα την ημέρα για 5-6 δόσεις σε τακτικά διαστήματα. Το Kefir πρέπει να είναι λιπαρό, κατά προτίμηση 1% και χωρίς πρόσθετα. Μια αυστηρή δίαιτα κεφίρ μπορεί να περιλαμβάνει πολλά γλυκά λαχανικά, όπως: Β. 2-3 φέτες κολοκύθας στον ατμό. Η τήρηση αυτής της δίαιτας για 5 ημέρες θα δώσει το ευνοϊκότερο αποτέλεσμα: το σώμα θα καθαριστεί, τουλάχιστον 3-4 κιλά υπερβολικού βάρους θα εξαφανιστούν, αλλά σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να υπάρχει μόνιμη αποστροφή στο κεφίρ.

Μια τέτοια δίαιτα με βάση το κεφίρ είναι δύσκολη ακριβώς επειδή είναι εξίσου δύσκολο να βγείτε από αυτήν όσο να αρχίσετε να παρακολουθείτε. Μόνο εκείνοι που είναι ιδανικά προετοιμασμένοι για τέτοιες διακυμάνσεις στον «ενεργειακό εφοδιασμό» μπορούν να δοκιμάσουν αυτήν τη διατροφή. Επιπλέον, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αυτού του προϊόντος για αρκετές ημέρες μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές του εντέρου. Κατά κανόνα, μέχρι το τέλος της δίαιτας κεφίρ, ένα άτομο ονειρεύεται μόνο ένα πράγμα - να φάει αρκετά! Ωστόσο, η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής για το σώμα. Για αυτόν τον λόγο, ορισμένοι διατροφολόγοι προτείνουν, μετά από διαβούλευση με έναν γιατρό, να προσεγγίσουν μια αυστηρή δίαιτα κεφίρ και να ξεκινήσουν ημέρες νηστείας στο κεφίρ, καθώς μερικές φορές μια γρήγορη ημέρα την εβδομάδα μπορεί να παράγει καλύτερα αποτελέσματα από τα μηνιαία βασανιστήρια του σώματος.

Υπάρχει επίσης μια πιο ήπια έκδοση της δίαιτας κεφίρ για όσους θέλουν να εγκαταλείψουν τα συνηθισμένα και αγαπημένα τους πιάτα για επτά ημέρες. Αυτή η δίαιτα κεφίρ έχει υψηλότερες θερμίδες και ποικιλία από τη δίαιτα μονο κεφίρ και πιστεύεται ότι είναι ακόμη πιο χρήσιμη από πολλές άλλες μονο-δίαιτες.

Kefir με μούρα για απώλεια βάρους

Σε αυτήν την παραλλαγή, το κρέας και τα ψάρια προστίθενται φυσικά στο κεφίρ σε μικρές ποσότητες, δηλαδή χωρίς αλάτι, μπαχαρικά και άλλα πρόσθετα. Ο ημερήσιος όγκος του κεφίρ αλλάζει ελαφρώς - 1-1, 5 λίτρα για 5-6 κουτιά.

Διατροφή επτά ημερών κεφίρ

 • 1η ημέρα: 5 βρασμένοι ή ψημένοι κόνδυλοι πατάτας + κεφίρ.
 • 2η ημέρα: 100 γρ μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου που μπορεί να αντικατασταθεί με γαλοπούλα. Μην χρησιμοποιείτε το ζωμό.
 • 3η ημέρα: 100 g άπαχου μαγειρεμένου κρέατος χωρίς ζωμό.
 • 4η ημέρα: 100 γραμμάρια βραστά ψάρια και ψάρια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά: ιππόγλωσσα, pollock, καλκάνι, Ναβάγκα.
 • Ημέρα 5: 1 κιλό φρούτων και λαχανικών, απλώνεται όλη την ημέρα. Μπορεί να είναι ακτινίδιο, φρέσκος ανανάς, μήλα, αχλάδια, λωτούς, φρέσκα αγγούρια, μελιτζάνες, κολοκύθια, ντομάτες, σκουός, τεύτλα, αλλά οι μπανάνες και τα σταφύλια θα πρέπει να αποκλειστούν εντελώς από τη διατροφή.
 • Ημέρα 6: Μόνο το Kefir και η ένταση μπορεί να αυξηθεί έως και 2 λίτρα.
 • 7η ημέρα: Τουλάχιστον 1, 5-2 λίτρα ακόμα μεταλλικού νερού απλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Την 8η ημέρα μπορείτε να επιστρέψετε στη συνήθη διατροφή σας, με την οποία οι λιπαρές, ζαχαρούχες και αμυλούχες τροφές είναι περιορισμένες. Το Kefir μπορεί ακόμα να συμπεριληφθεί στη διατροφή σε ποσότητα 0, 5 έως 1 λίτρο την ημέρα μεταξύ των γευμάτων. Πρέπει να είναι χωρίς ζάχαρη και όσο το δυνατόν πιο λιπαρά. Δεν μπορείτε να "καθίσετε" σε μια τέτοια δίαιτα περισσότερο από μία φορά σε 2 μήνες.

Διατροφή στο "Star" kefir

Η διατροφή Star Kefirείναι λίγο πιο μαλακή από την παραπάνω επιλογή, αλλά υπάρχουν διαφορές στο χρονοδιάγραμμα: θα πρέπει να εναλλάσσεται με εβδομάδες της συνήθους διατροφής σας μέχρι να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δηλαδή, μια εβδομάδα διατροφής κεφίρ, μια εβδομάδα κανονικών γευμάτων με κάποιους περιορισμούς, χωρίς ψωμί, λιπαρά, πικάντικα και γλυκά τρόφιμα.

Η διατροφική διαδικασία αποτελείται από 6 γεύματα την ημέρα σε τακτά χρονικά διαστήματα: 8: 00 π. μ. , 10: 00 π. μ. , 12: 00 μ. μ. , 2: 00 μ. μ. , 4: 00 μ. μ. και 6: 00 μ. μ. - αυτή είναι η τελευταία γεύμα μετά το οποίο ούτε συνιστάται να πίνετε νερό. Παρεμπιπτόντως, η κατανάλωση νερού είναι αρκετά περιορισμένη - όχι περισσότερο από 0, 5 λίτρα την ημέρα, φυσικά βρασμένο, χωρίς ζάχαρη και ακόμα. Οι ενθουσιώδεις λάτρεις του καφέ μπορούν να πιουν 1 φλιτζάνι καφέ χωρίς ζάχαρη το πρωί. Ωστόσο, εξακολουθείτε να ενθαρρύνετε να τραβήξετε τον εαυτό σας και να στραφείτε σε τσάι, το οποίο έχει σχεδόν την ίδια ποσότητα καφεΐνης και τα οφέλη είναι πολύ μεγαλύτερα.

Τυρί cottage με μήλο για απώλεια βάρους

Πριν ξεκινήσετε τη δίαιτα, συνιστάται να κάνετε τεχνητό καθαρισμό παχέος εντέρου. Πρέπει να πω ότι αυτή η διαδικασία είναι δυσάρεστη, αλλά βλέπετε, δεδομένου ότι είναι απαραίτητη σε περίπτωση, μπορείτε να την ανεχτείτε. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε καθαρτικά, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Θυμηθείτε να είστε πάντα πολύ προσεκτικοί με τα φάρμακα.

 • 1η ημέρα: 400 g πατάτες φούρνου χωρίς αλάτι + 500 ml κεφίρ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά 1%.
 • Ημέρα 2: 400 γραμμάρια τυρί cottage + 500 ml κεφίρ.
 • 3η ημέρα: 400 g φρούτων, εκτός από μπανάνες, σταφύλια και λωτού, + 500 ml κεφίρ 1%.
 • 4η ημέρα: 400 γραμμάρια μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς αλάτι + 500 ml κεφίρ 1%.
 • 5η ημέρα: 400 γραμμάρια φρούτων, όπως την 3η ημέρα + 500 ml κεφίρ 1%.
 • 6η ημέρα: 1, 5 λίτρα μεταλλικού νερού.
 • 7η ημέρα: 400 γραμμάρια φρούτων + 500 ml κεφίρ 1%.

Για τους λάτρεις που δεν συμμετέχουν στο διατροφικό καθεστώς και θέλουν να το σφίξουν λίγο, είναι επίσης δυνατή μια επιλογή όπως μια δίαιτα εννέα ημερών του κεφίρ με μήλα, όπου το κεφίρ και τα μήλα αλλάζουν για 9 ημέρες. Τις τρεις πρώτες μέρες πρέπει να πίνετε 1, 5-2 λίτρα κεφίρ την ημέρα, τις επόμενες τρεις ημέρες πρέπει να τρώτε 1, 5 κιλά μήλα την ημέρα, και πάλι για τρεις ημέρες κεφίρ. Γιατί μήλα, ρωτάς; Ναι, επειδή στο μεσαίο δρομάκι μας μαζί σας, αυτό το συγκεκριμένο φρούτο είναι το πιο δημοφιλές και προσιτό, ανεξάρτητα από την εποχή. Και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άξιος αντικαταστάτης γι 'αυτόν. Η διατροφή είναι πραγματικά πολύ δύσκολη. Μπορεί να αισθανθείτε ζάλη και αδυναμία κατά τη χρήση. Εάν αισθάνεστε αυτά τα συμπτώματα, προσθέστε λίγο τυρί cottage ή βραστό αυγό στη διατροφή σας και κάντε τον εαυτό σας μια σαλάτα φρούτων ή λαχανικών. Σε τελική ανάλυση, η γελοιοποίηση του σώματός σας δεν είναι σαφώς μέρος του προγράμματος απώλειας βάρους σας.

Kefir με μήλα για απώλεια βάρους

Και εδώ είναι μια άλλη έκδοση της δίαιτας κεφίρ, όπως και η προηγούμενη, με βάση την αρχή της ποικιλίας και σχεδιασμένη για 9 ημέρες. Μια συγκεκριμένη ποσότητα τροφής υπολογίζεται κάθε τρεις ημέρες. Τις πρώτες τρεις ημέρες: 1% κεφίρ σε οποιαδήποτε ποσότητα και 100 γραμμάρια βρασμένου ρυζιού χωρίς αλάτι την ημέρα. Τις επόμενες τρεις ημέρες: 1% κεφίρ και 100 γρ. Μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, ακόμη και χωρίς αλάτι, ανά ημέρα. Και τις τελευταίες τρεις μέρες: κεφίρ και μήλα όσο θέλετε.

Το Kefir είναι μέρος πολλών δίαιτων. Το καλοκαίρι, όταν έχετε πολλά φρέσκα σπιτικά τουρσιά, μπορείτε να δοκιμάσετε μια δίαιτα στο κεφίρ με τουρσιά. Μια πολύ αποτελεσματική διατροφή, πρέπει να πω, αλλά και πάλι, δεν θα επιβιώσουν όλοι. Επιπλέον, δεν πρέπει να έχετε ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα. Για να είστε στην ασφαλή πλευρά, ένα άτομο που είναι σίγουρο για την υγεία του δεν βλάπτει ποτέ να δει έναν γιατρό. Εάν δεν υπάρχουν προβλήματα υγείας και απολύτως δεν ντρέπεστε για το συνδυασμό κεφίρ και αγγουριού, αυτή η δίαιτα μπορεί να ρυθμίσει το σώμα σας για επτά ημέρες ενεργού απώλειας βάρους. Παρεμπιπτόντως, σε μόλις μια εβδομάδα μπορείτε να απαλλαγείτε από 4-6 μισητά κιλά. Όλο αυτό το διάστημα, απλά πρέπει να πίνετε καθαρό, μη ανθρακούχο νερό, έως 1, 5 λίτρα την ημέρα και πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη. Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου να υποστηρίξουν το σώμα με πολυβιταμίνες με ιχνοστοιχεία.

Διατροφή Kefir με αγγούρι

Μενού της ημέρας

 • Πρωινό:1 στοίβα. Kefir, 200 g αγγουριού.
 • Δεύτερο πρωινό:1 στοίβα. Kefir και 200 γραμμάρια αγγουριού.
 • Μεσημεριανό:Σαλάτα από φρέσκο αγγούρι και φύλλα μαρουλιού, καρυκευμένο με χυμό λεμονιού και φυτικό λάδι, 1 στοίβα. Κεφίρ, 100 γραμμάρια βραστά, ψημένα ή στον ατμό άπαχο θαλασσινό ψάρι.
 • Δείπνο:1 στοίβα. Kefir και 200 γραμμάρια αγγουριού.
 • Πριν πάτε για ύπνο:1 στοίβα. Κεφίρ.

Μετά από ένα νόστιμο και πλούσιο μενού κάθε μέρα, μια τέτοια δίαιτα θα φαίνεται πολύ σκληρή για όλους. Δεν εκπλήσσει, αδυναμία, πονοκέφαλοι και ζάλη μπορεί να συμβεί κατά τη δίαιτα. Σε καμία περίπτωση, μην κόψετε τον ώμο, εγκαταλείψτε απότομα τα συνηθισμένα προϊόντα και μεταβείτε σε αυτήν την επιλογή διατροφής. Αρχικά, δοκιμάστε να πειραματιστείτε με τις ημέρες νηστείας, χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο καθημερινό μενού ως βάση. Μόνο μετά από αυτό μπορείτε να ταλαντεύεστε κάθε 7 ημέρες της δίαιτας.

Η διατροφή κεφίρ και φαγόπυρου έχει σχεδιαστεί για 7 ημέρες και αποτελείται από ένα πολύ απλό μενού.

Μπορείτε να φάτε όσα κουάκερ θέλετε σε μια μέρα, φυσικά χωρίς αλάτι, ζάχαρη και οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να το μαγειρέψετε έτσι: το βράδυ, μετρήστε την απαιτούμενη ποσότητα φαγόπυρου, γεμίστε το με βραστό νερό και, κυριολεκτικά, μετά από λίγα λεπτά, ρίξτε το νερό με μια νέα μερίδα βραστό νερό (1 φλιτζάνι δημητριακών) ανά 1, 5 λίτρα βραστό νερό). Τυλίξτε σχολαστικά μια κατσαρόλα κουάκερ σε μια κουβέρτα και αφήστε τη να παραμείνει μέχρι το πρωί. Δεδομένου ότι το χυλό μπορεί να καταναλωθεί όσο θέλει η ψυχή, το αίσθημα της πείνας είναι εγγυημένο ότι δεν θα σας βασανίσει. Ο κύριος κανόνας είναι το τελευταίο γεύμα 4-5 ώρες πριν τον ύπνο. Μπορείτε να πιείτε λίγο κεφίρ πριν από το κρεβάτι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επιτρεπόμενη ποσότητα κεφίρ είναι 1 λίτρο. Φυσικά, δεν πρέπει να είναι λιπαρό. Λαμβάνεται καλύτερα 30 λεπτά πριν από το γεύμα ή 30 λεπτά μετά από αυτό. Εάν δεν έχετε καθόλου διάθεση για ξηρό και άγευστο κουάκερ, πιείτε το ή γεμίστε το με κεφίρ. Τώρα για το υγρό. Πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 1, 5 λίτρα υγρών την ημέρα. Αυτό μπορεί να είναι πράσινο τσάι, ακόμα νερό ή μερικά αφεψήματα χωρίς ζάχαρη. Επιτρέπεται να προσθέσετε λεμόνι σε αυτά. Μερικές φορές, όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα, μπορείτε να απολαύσετε ένα φλιτζάνι καφέ ή μαύρο τσάι, αλλά δεν συνιστάται η κατάχρηση αυτών των ποτών. Οι διατροφολόγοι συνιστούν επίσης να παίρνετε ένα συμπλήρωμα πολυβιταμίνης κατά τη διάρκεια της διατροφής σας για να στηρίξετε το σώμα σας.

Αν σας αρέσει το κεφίρ και η γεύση, τότε κατά καιρούς μετά τη δίαιτα, προσπαθήστε να φτιάξετε νόστιμα και υγιεινά πιάτα από αυτό. Ακολουθούν μερικές υπέροχες συνταγές για εσάς.

Διατροφή σε κεφίρ και φαγόπυρο για απώλεια βάρους

Επιδόρπιο κρέμας κεφίρ

Συστατικά:

 • 2 κεφίρ χαμηλών λιπαρών;
 • 4 αυγά;
 • 6 EL Σαχάρα;
 • φλούδα λεμονιού;
 • 1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη;
 • 1 χούφτα σμέουρα.

Προετοιμασία:

Διαχωρίστε τους κρόκους από το λευκό και χτυπήστε τα μαζί με 4 κουταλιές της σούπας. Προσθέστε ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού τριμμένο, κεφίρ, προμαγειρεμένη ζελατίνη και λευκό, χτυπήστε ελαφρά με την υπόλοιπη ζάχαρη για να σχηματίσετε έναν σταθερό αφρό. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, τοποθετήστε το σε ένα μπολ επιδόρπιο και γαρνίρετε με φρέσκα σμέουρα.

Σούπα Kefir

Συστατικά:

 • 600 ml κεφίρ;
 • 250 ml γάλακτος
 • 1 φρέσκο αγγούρι
 • 1 λεμόνι;
 • 3 κουταλάκια του γλυκού;
 • 1 μάτσο άνηθο;
 • 1 σκελίδα σκόρδο;
 • μαύρο πιπέρι για γεύση.

Προετοιμασία:

Ξεφλουδίστε το αγγούρι και κόψτε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόψτε τον άνηθο. Ανακατέψτε καλά το κεφίρ με γάλα, προσθέστε πιπέρι, χυμό λεμονιού και λίγο καρυκεύματα λαχανικών. Προσθέστε θρυμματισμένο σκελίδα σκόρδο, σφήνες λεμονιού και σφήνες ελιάς στο μείγμα κεφίρ. Φάτε κρύο σούπα κεφίρ.

Η απώλεια βάρους είναι πρώτα απ 'όλα δουλειά για τον εαυτό σας, ένα είδος αυτοελέγχου για θέληση και επιμονή. Και σε κάθε περίπτωση, το να πίνετε ένα νόστιμο και υγιεινό ποτό είναι εκατό φορές καλύτερο από το να καταναλώνετε θαυμαστά χάπια με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Ίσως μια δίαιτα κεφίρ είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε; Πρέπει να χάσετε βάρος με νόστιμο, υγιεινό και υγιεινό τρόπο!