Μέση σφήκα: πώς να επιτύχετε το τέλειο σχήμα

Για τις γυναίκες, μια λεπτή μέση είναι πολύ επιθυμητή, καθώς προσθέτει κομψότητα στη σιλουέτα και τονίζει άλλες αρετές. Στο άρθρο μας θα εξηγήσουμε λεπτομερώς τι θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τα σχήματα που θέλετε.

Κορίτσι μέση μέγεθος

Εκτός από την επιθυμητή έλξη, υπάρχουν πιο επιτακτικοί λόγοι για να επιδιώξετε μια λεπτή μέση. Το ένα είναι ότι το υπερβολικό λίπος της κοιλιάς αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και άλλων επιπλοκών στην υγεία.

Έχουμε γράψει περισσότερα για αυτόν τον επικίνδυνο τύπο λίπους στο άρθρο μας "Πώς να απαλλαγούμε από το λίπος της κοιλιάς".

Υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους η μέση δεν φαίνεται λεπτή:

  • Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του σκελετούΓυναίκες με ανατομικά φαρδιά πυελικά οστά και ένα μικρό κλουβί εμφανίζονται πιο λεπτές στη μέση από τις γυναίκες που δεν έχουν μεγάλη διαφορά σε αυτά τα μεγέθη.
  • Λόγω της ποσότητας λίπους που εναποτίθεται εύκολα στην κοιλιά.
  • Λόγω του πάχους των λοξών. Οι αθλητές που κάνουν άρση βαρών ή crossfit έχουν αναπτύξει καλά λοξά, υπάρχουν ζάρια στον Τύπο, αλλά είναι σαφώς αδύνατο να ονομάσετε τη μέση τους λεπτή.

Το υπερβολικό σωματικό λίπος είναι συνήθως η κύρια αιτία δυσαρέσκειας. Τι μπορεί να γίνει για να απαλλαγούμε από αυτό;

Για να χάσετε βάρος στην κοιλιά, πρέπει να αντλήσετε ενεργά την πρέσα.

Οχι! Το γεγονός είναι ότι δεν μπορείτε να στοχεύσετε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος για να χάσετε βάρος σε αυτήν τη συγκεκριμένη περιοχή.

Το σώμα μας τείνει να συσσωρεύει λίπος, το οποίο δημιουργεί αυτό που είναι γνωστό ως "εναποθέσεις λίπους". Η τοποθεσία τους εξαρτάται από τη μοναδική σύνθεση του σώματος και τη γενετική μας. Λόγω των υψηλότερων επιπέδων οιστρογόνων και του εξελικτικού μηχανισμού άμυνας των αναπαραγωγικών οργάνων, οι γυναίκες τείνουν να συσσωρεύουν λίπους γύρω από τους μηρούς και την κάτω κοιλιακή χώρα.

Όταν χάνετε βάρος, χάνετε λίπος σε όλο το σώμα σας. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι είστε το τελευταίο άτομο που χάσατε λίπος στις "εναποθέσεις λίπους". Επομένως, δεν έχει νόημα να επαναλάβετε πάρα πολλές κοιλιακές ασκήσεις.

Είστε ό, τι τρώτε

Ανεξάρτητα από το πόσο ασκείστε, δεν θα έχετε λεπτή μέση ή επίπεδες κοιλιακούς, εάν η διατροφή σας δεν είναι παρά ισορροπημένη. Χρειάζεστε μια λογική δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά και η πρόσληψη απλών υδατανθράκων, τηγανητών τροφών, γλυκών και σόδας περιορίζεται στο ελάχιστο. Το να τρώτε σωστά θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τη σωματική σας άσκηση και να μειώσετε τη μέση.

Περιποιηθείτε το σώμα σας με κατανόηση

Αφήστε όλες τις ριζοσπαστικές μεθόδους στο παρελθόν: μην εξαντληθείτε με τη ρητή δίαιτα, μην σκοτώσετε τον εαυτό σας στο γυμναστήριο επτά ημέρες την εβδομάδα. Μακροχρόνια εργασία: Θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό για σας να ασκείστε και να τρώτε σωστά τρεις φορές την εβδομάδα όλο το χρόνο.

λεπτό σώμα του κοριτσιού

Επιπλέον, το στομάχι σας μπορεί να φαίνεται διαφορετικό μέσα σε ένα μήνα: το γυναικείο σώμα έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί περισσότερο υγρό στο δεύτερο μισό του κύκλου. Και επομένως, μπορεί να κάνει το στομάχι σας να φαίνεται πιο στρογγυλό.

Βοηθά το ελαστικό;

Ναι, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει θετικό αποτέλεσμα. Για 6 εβδομάδες, τα άτομα γύρισαν ένα ζυγισμένο ελαστικό, το οποίο κατέστησε δυνατή τη μείωση της ποσότητας λίπους στην κοιλιά κατά 2% και τη μείωση της περιφέρειας της μέσης κατά 3, 1 cm.

Κορυφαίες ασκήσεις για λεπτή μέση

Κενό.Αυτή η άσκηση γίνεται καλύτερα με άδειο στομάχι. Εισπνεύστε βαθιά και, στη συνέχεια, τραβήξτε το στομάχι σας καθώς εκπνέετε αργά και πιέστε το μπροστινό τοίχωμα του στομάχου σας στη σπονδυλική σας στήλη. Κρατήστε αυτήν την κατάσταση για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα. Κάνετε 4-6 επαναλήψεις.

Αγγίζοντας τα τακούνια.Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα. Κόψτε τις ωμοπλάτες σας από το πάτωμα, αγγίξτε τα τακούνια σας με τα χέρια σας απλωμένα. Κάνετε 20 επαναλήψεις για 3 σετ.

Αγκώνα.Βάλτε τους αγκώνες και τα δάχτυλά σας στο πάτωμα. Τεντώστε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή ενώ τονώνετε το στομάχι και τους γλουτούς σας. Κρατήστε αυτήν τη θέση όσο το δυνατόν περισσότερο. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, κάντε 2 ακόμη προσεγγίσεις.

Ευθείες ανατροπές. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας και λυγίστε τα γόνατά σας. Καθώς εκπνέετε, σκίστε τις ωμοπλάτες σας από το πάτωμα, συστέλλοντας τον ορθό κοιλιακό μυΚάνετε 20 επαναλήψεις για 3 σετ.

Αντίστροφη δυστοκία.Ξαπλώστε ανάσκελα, σηκώστε τα πόδια σας και λυγίστε τα γόνατά σας ελαφρώς, τα χέρια παράλληλα με το σώμα σας. Καθώς εκπνέετε, σκίστε τη λεκάνη σας από το πάτωμα, ωθήστε τα πόδια σας προς τα πάνω. Καθώς εισπνέετε, επιστρέψτε στην αρχική θέση. Κάνετε 20 επαναλήψεις για 3 σετ.

Μπορείτε επίσης να δανειστείτε μερικές γιόγκα asanas για μια λεπτή μέση:

  • Οι ανατροπές βοηθούν στη διατήρηση των εντέρων σας.
  • Η θέση τόξου ενισχύει το μέσο του στομάχου.
  • Η στάση του σκάφους ενισχύει τους κοιλιακούς, τους μύες της πλάτης και των ποδιών.

Κακή άσκηση για τη μέση σας

Στην πραγματικότητα, αρκεί να έχετε λίπος στην κοιλιά, δεν μπορείτε να πείτε ότι μερικές ασκήσεις θα σας βλάψουν. Ωστόσο, εάν δεν έχετε σχεδόν καθόλου σωματικό λίπος, αποφύγετε ασκήσεις που ταλαντεύονται τις λοξές: λοξές στροφές, πλευρικές σανίδες, πλευρικές κάμψεις με βάρη.

Αντί για συμπέρασμα

Απώλεια βάρους κοριτσιού μετά την άσκηση

Συνολικά, ένας συνδυασμός καλής προπόνησης στην κοιλιά, σωστής διατροφής και μακροχρόνιας ευθυγράμμισης αποδίδει με εξαιρετική εμφάνιση, σφιχτό σχήμα και λεπτή μέση.