Γιόγκα αδυνατίσματος

Ένα από τα κύρια προβλήματα στον σύγχρονο κόσμο που επηρεάζει τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες είναι η παχυσαρκία. Κάθε χρόνο ένας υγιεινός τρόπος ζωής γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και ταυτόχρονα το υπερβολικό βάρος θεωρείται απλώς απρεπές. Υπάρχουν ήδη πολλές δίαιτες, ειδικά προγράμματα απώλειας βάρους και ειδικά συγκροτήματα σωματικών ασκήσεων που θα σας επιτρέψουν να χάσετε βάρος γρήγορα, αλλά η κύρια δυσκολία δεν είναι στην απώλεια βάρους, αλλά στη διατήρησή του αργότερα μετά την απώλεια βάρους. Η παγκοσμίως γνωστή φιλοσοφία της γιόγκα είναι ένας μεγάλος βοηθός όχι μόνο για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά, αλλά και για να αλλάξετε ολόκληρη τη ζωή σας.

Γιόγκα για απώλεια βάρους

Τι είναι η γιόγκα

Η γιόγκα είναι ένα αρχαίο ινδικό φιλοσοφικό σύστημα. Από τα σανσκριτικά η λέξη "γιόγκα" σημαίνει "σύνδεση" ή "δέσιμο". Στην πραγματικότητα, η πρακτική της γιόγκα επικεντρώνεται στη ζωτική δραστηριότητα ενός ατόμου στο σύνολό του, αφού στην Ινδία πιστεύεται ότι τα πάντα στο σώμα μας είναι αλληλένδετα. αποτέλεσμα της πρακτικής γιόγκα, μπορείτε σταδιακά να παρατηρήσετε πώς αλλάζει όχι μόνο το σώμα αλλά και η κατάσταση του νου, το περιβάλλον και η ζωή γενικότερα.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών σχολών γιόγκα, και παρά τις διαφορές στις πρακτικές αυτών των σχολείων, όλα έχουν ένα κοινό - τον συνδυασμό στάσεων (ασάνες), τεχνικών αναπνοής και χαλάρωσης. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους γιόγκα για αρχάριους είναι η χαθά γιόγκα, το πρώτο βήμα στην κατάκτηση αυτής της φιλοσοφίας.

Οφέλη για τη σωματική υγεία

Η γιόγκα στον σύγχρονο κόσμο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους βελτίωσης του σώματος. Με την τακτική άσκηση, μπορείτε να μειώσετε τον πόνο στην πλάτη, την παχυσαρκία, το άγχος και την κατάθλιψη και, στη συνέχεια, να τους απαλλαγείτε εντελώς. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της γιόγκα είναι η αυξημένη ευελιξία που βοηθά στην αποφυγή μιας σειράς προβλημάτων στη σπονδυλική στήλη που μπορεί να προκύψουν από έναν καθιστικό τρόπο ζωής.

Με όλες τις θετικές επιδράσεις που έχει η γιόγκα στο ανθρώπινο σώμα, δεν είναι η κορυφαία μέθοδος απώλειας βάρους. Το γεγονός είναι ότι πολλοί θέλουν να προσθέσουν αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό χωρίς να συνειδητοποιούν πόσο επιβλαβές και επικίνδυνο είναι για το σώμα, αντί να κατακτήσουν τον εαυτό τους να κάνουν τη γιόγκα μέρος της ζωής τους και, αν και πολύ πιο αργά, να επιτύχουν ένα πιο βιώσιμο αποτέλεσμα.

Τα μαθήματα γιόγκα αφορούν κυρίως τον εαυτό σας, τις σκέψεις σας, τη διατροφή σας και τη ζωή σας γενικά, οπότε αυτή η πρακτική είναι εξαιρετική για την απώλεια βάρους. Όταν εκτελείται σωστά οι ασάνες, το σώμα γίνεται κορεσμένο με οξυγόνο, το οποίο έχει θετική επίδραση στο μεταβολισμό και μειώνει την όρεξη. Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν όλες οι ασκήσεις εκτελούνται σωστά.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθετε πριν αρχίσετε να κυριαρχείτε στις ασάνες είναι να αναπνέετε σωστά. Τα μαθήματα γιόγκα θα είναι χρήσιμα και ευχάριστα μόνο όταν οι κύκλοι αναπνοής έχουν ρυθμιστεί σωστά. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να εξασκηθείτε σε μια ομάδα για λίγο υπό την επίβλεψη ενός πλοιάρχου, αφού είναι η πρώτη φορά που επιλέξατε να ασκήσετε γιόγκα. Τα σεμινάρια βίντεο προορίζονται επίσης για όσους έχουν ήδη κάποια εμπειρία.

Λόγοι γιόγκα για απώλεια βάρους

Για πολλές γυναίκες, η γιόγκα αδυνατίσματος δεν είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να είναι σε φόρμα. Το γεγονός είναι ότι μπορείτε να χάσετε έως και 200 θερμίδες σε ένα τυπικό μάθημα γιόγκα που διαρκεί περίπου μία ώρα, ενώ η προπόνηση ενδυνάμωσης μπορεί να σας κάψει έως και διπλάσιες θερμίδες στον ίδιο ακριβώς χρόνο. Τα πρώτα αποτελέσματα από την πρακτική της γιόγκα εμφανίζονται μόνο μετά από 2-3 μήνες, κάτι που φυσικά δεν είναι κατάλληλο για όλους, γιατί συνήθως, όσο πιο γρήγορα γίνεται αισθητό το αποτέλεσμα, τόσο περισσότερο δημιουργείται η αρμονία. Αλλά εκείνες οι γυναίκες που συνεχίζουν να ασκούνται χωρίς να χάνουν το ενδιαφέρον τους για τα μαθήματα, όχι μόνο θα αποκτήσουν ένα τονισμένο σώμα, αλλά και μια νέα ζωή χωρίς ασθένειες και αρνητικότητα.

Ασκήσεις γιόγκα για απώλεια βάρους

Η αποτελεσματικότητα της γιόγκα φαίνεται τουλάχιστον από το πόσο γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Μόνο στην Αμερική, πάνω από το 60% του πληθυσμού το έχει ασκήσει ή το εξασκεί. Για όσους βρίσκονται ακόμη στα πρόθυρα νέων ανακαλύψεων, υπάρχουν διάφοροι λόγοι που επιτρέπουν να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με το αν αξίζει να εισαχθεί η πρακτική της γιόγκα στη ζωή τους:

 • Τα μαθήματα γιόγκα σας βοηθούν να χάσετε βάρος με μακροχρόνια διατήρηση των αποτελεσμάτων της απώλειας βάρους χάρη σε μια ποικιλία στατικών ασκήσεων που εκτελούνται με βαθιά μυϊκή εργασία.
 • Το οξυγόνο, εμπλουτίζοντας το σώμα μέσω ασκήσεων αναπνοής, προάγει την απώλεια λίπους, επιταχύνει το μεταβολισμό και γεμίζει το σώμα με ενέργεια, μειώνει την πείνα.
 • Οι αγχωτικές καταστάσεις και η κατάθλιψη δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζονται με χάπια ή να καταναλώνονται με τρόφιμα που περιέχουν λίπος και ζάχαρη, η γιόγκα βοηθά στην επεξεργασία και τη μείωση του στρες σε επίπεδο σώματος. Επιπλέον, μπορείτε να μειώσετε την ορμόνη του στρες κορτιζόλη μέσω της πρακτικής γιόγκα, η οποία στη συνέχεια προκαλεί την εμφάνιση λιπαρών καταθέσεων στο στομάχι.
 • Οι ασκήσεις γιόγκα σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την παχυσαρκία.
 • Τα ισορροπημένα μαθήματα γιόγκα βοηθούν στην απαλλαγή από την αϋπνία, καθώς οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι χρειάζεστε τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου για την επιτυχή απώλεια βάρους.

Ποια γιόγκα είναι καλύτερη για απώλεια βάρους

Υπάρχουν πολλά είδη γιόγκα, τα πιο γνωστά είναι, για παράδειγμα, η Hatha yoga, η Ashtanga yoga, η Bikram yoga και η power yoga. Πρόσφατα, ένας τόσο ασυνήθιστος τύπος γιόγκα όπως η εναέρια γιόγκα έχει αυξηθεί. Αυτοί οι τύποι γιόγκα βοηθούν στην απώλεια βάρους, αλλά αυτός δεν είναι σε καμία περίπτωση ο μόνος στόχος για ένα άτομο που ασκείται γιόγκα. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε έναν από τους τύπους που αναφέρονται:

 • Η Hatha yoga είναι ένας από τους πιο απλούς τύπους γιόγκα, αυτή η πρακτική πιστεύεται ότι είναι μια εισαγωγή στο βασικό μάθημα γιόγκα και είναι ιδανική για αρχάριους που αποφασίζουν να χάσουν βάρος στο σπίτι. Με τη βοήθεια αυτής της πρακτικής, πραγματοποιείται μια ενδελεχής εξέταση των μυών, η οποία φυσικά δεν προκαλεί σοβαρή απώλεια βάρους, αλλά σας προετοιμάζει για πιο δύσκολες ασάνες που σχετίζονται με άλλα είδη γιόγκα.
 • Ashtanga yoga ή δυναμική γιόγκα. Αυτός ο τύπος γιόγκα εκτελείται σε μια αυστηρή ακολουθία από ασάνες, καθένα από τα οποία κρατάει όχι περισσότερο από ένα λεπτό. Αυτός ο τύπος δραστηριότητας απαιτεί καλή προετοιμασία και επιμονή.
 • Η δύναμη γιόγκα περιγράφει το συνδυασμό αεροβικής και Ashtanga yoga. Παρά το γεγονός ότι οι ασάνες σε αυτόν τον τύπο γιόγκα εκτελούνται χωρίς διακοπή και συγχωνεύονται μεταξύ τους, αυτός ο τύπος γιόγκα μπορεί να κατακτηθεί από άτομα διαφορετικών επιπέδων εκπαίδευσης. Για να διευκολυνθεί η προπόνηση, συμπλέγματα αναπνοής και διατάσεις περιλαμβάνονται στη δομή των asanas. Αυτός ο τύπος γιόγκα θεωρείται ένας από τους πιο αποτελεσματικούς για την απώλεια βάρους.
 • Η Bikram Yoga είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από κλασικές ασάνες και ασκήσεις αναπνοής. Ωστόσο, το πιο σημαντικό πράγμα κατά την άσκηση αυτών των τύπων γιόγκα είναι ότι το δωμάτιο στο οποίο γίνονται τα μαθήματα πρέπει να έχει σταθερή θερμοκρασία περίπου 40 ° C και την ίδια υγρασία. Αυτή η κατάσταση είναι σημαντική για την απώλεια βάρους, επειδή η εφίδρωση προκαλεί στους ανθρώπους να χάσουν περίσσεια νερού που διατηρείται στο σώμα και τοξίνες.
 • Στην εναέρια γιόγκα, οι ασάνες εκτελούνται με έναν ειδικό καμβά προσαρτημένο στην οροφή. Απελευθερώνοντας τη σπονδυλική στήλη από υπερβολική ένταση και τεντώνοντας φυσικά το σώμα με τη βοήθεια ενός ειδικού ιστού, μπορείτε να εκτελέσετε τις πιο δύσκολες ασάνες, που είναι αρκετά δύσκολες στην κλασική γιόγκα. Ωστόσο, αυτός ο τύπος γιόγκα δεν είναι για όλους, μόνο για εκείνους που έχουν τουλάχιστον κάποια σωματική άσκηση.

Όταν αποφασίζετε να κάνετε έναν τύπο γιόγκα ή άλλο, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι είναι καλύτερο να επιλέξετε την πιο άνετη γιόγκα για τον εαυτό σας που θα σας αρέσει να κάνετε. Μην βασανίζετε τον εαυτό σας με γιόγκα δύναμης εάν το σώμα σας δεν είναι έτοιμο για αυτό.

Όταν ασχολείστε με οποιονδήποτε από τους αναφερόμενους τύπους γιόγκα, πρέπει να θυμάστε ότι η κύρια αρχή της γιόγκα είναι η χαλάρωση και η αργή πρόοδος προς το καλύτερο αποτέλεσμα, επειδή κερδίζει αυτός που δεν βιάζεται.

Ενδείξεις και αντενδείξεις για τη διδασκαλία

Πριν ξεκινήσετε την πρακτική της γιόγκα, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις συστάσεις για ποιον και πώς μπορεί να βοηθήσει η γιόγκα, καθώς και να δώσετε προσοχή στις αντενδείξεις στη διδασκαλία. Αφού μελετήσετε το πρώτο και το δεύτερο και εφαρμόσετε τις πληροφορίες που λάβατε στον εαυτό σας, είναι ασφαλές να ξεκινήσετε την εκπαίδευση.

Μαθήματα γιόγκα για απώλεια βάρους

Η αποκατάσταση μέσω της πρακτικής γιόγκα μπορεί να συνιστάται σε άτομα με τις ακόλουθες παθήσεις υγείας:

 • Ασθένειες της σπονδυλικής στήλης, μεσοσπονδυλική κήλη, σκύψιμο.
 • Ασθένειες των αρθρώσεων - αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα.
 • χρόνια κόπωση, αυξημένο άγχος, άγχος, κατάθλιψη και αϋπνία ·
 • ασθενικό σύνδρομο.
 • φυτική δυστονία.
 • δυσλειτουργία των εσωτερικών οργάνων ·
 • χρόνια νόσος;
 • Ευσαρκία.

Δεν πρέπει να κάνετε γιόγκα (ή μόνο με την άδεια του γιατρού) για άτομα που:

 • αρνητικές καταστάσεις του νου που καταστρέφουν την ψυχή.
 • ψυχικές διαταραχές και η οριακή τους κατάσταση (πιθανώς λόγω κατάχρησης ουσιών) ·
 • Ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος: ταχυκαρδία, αρρυθμία, καρδιακές παθήσεις, δυστροφία του μυοκαρδίου.
 • Ασθένειες του κυκλοφορικού συστήματος.
 • Μυοσκελετικά προβλήματα.
 • Τραυματική εγκεφαλική βλάβη.
 • κακοήθη νεοπλάσματα.
 • Πέτρες στη χοληδόχο κύστη.

Εκτός από τις κύριες αντενδείξεις, υπάρχουν προσωρινές, περιλαμβάνουν:

 • καθημερινή μακροχρόνια θεραπεία με φάρμακα.
 • χρόνος επιδείνωσης χρόνιων ασθενειών.
 • Φάση αποκατάστασης μετά την επέμβαση.
 • φυσική υπερφόρτωση?
 • Ηλιοφάνεια ή, αντιστρόφως, υποθερμία.
 • αυξημένη θερμοκρασία σώματος (από 37 °).
 • βαριά φορτία που σχετίζονται με επαγγελματικά αθλήματα.

Εκτός από τα σημεία που αναφέρονται, υπάρχουν γενικοί κανόνες σύμφωνα με τους οποίους δεν μπορείτε να κάνετε γιόγκα με γεμάτο στομάχι (μόνο 3-4 ώρες μετά το φαγητό) και δεν πρέπει να ασκείστε αμέσως μετά από επίσκεψη σε ζεστό μπάνιο ή σάουνα.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι λόγω έντονης σωματικής άσκησης, μπορεί να μην εισαχθείτε στο μάθημα Ashtanga yoga εάν δεν απαιτείται φυσική προετοιμασία, καθώς και προβλήματα με υψηλή αρτηριακή πίεση, μολυσματικές ασθένειες και καρκίνο σε οποιοδήποτε στάδιο. ΤοΤοΤέτοιοι περιορισμοί δεν είναι τυχαίοι, γιατί τα μαθήματα γιόγκα αλλάζουν το σώμα μας από μέσα και, σε περίπτωση σοβαρών ασθενειών, οι αλλαγές στο σώμα μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή επιδείνωση της υγείας.

Ακόμη και μια τέτοια στιγμή, η οποία είναι σημαντική για την άσκηση της γιόγκα, όπως η έμμηνος ρύση στις γυναίκες, απαιτεί προσοχή. Σε αντίθεση με τους μύθους ότι τα μαθήματα απαγορεύονται αυστηρά αυτές τις μέρες, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται για πρακτική γιόγκα, αλλά για έντονη σωματική άσκηση. Παρεμπιπτόντως, η γιόγκα έχει θετική επίδραση στα πυελικά όργανα των γυναικών, ανακουφίζοντας έτσι από τη χρόνια φλεγμονή και τις επώδυνες περιόδους. Εάν πρόκειται για απαγόρευση, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε αντίστροφα asanas τις ημέρες της εμμήνου ρύσεως και είναι καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι η άσκηση είναι ήπια αυτή τη στιγμή.

Ποια ώρα της ημέρας είναι η καλύτερη και ποια η βέλτιστη διάρκεια του μαθήματος

Είναι καλύτερο να κάνετε γιόγκα το πρωί για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας όλη την ημέρα πριν ξεκινήσετε την ημέρα εργασίας σας. Ωστόσο, λόγω των χαρακτηριστικών του σώματός τους, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να κοιμούνται περισσότερο το πρωί και να αναβάλλουν τα μαθήματα γιόγκα μέχρι το βράδυ. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, αλλά είναι καλύτερα να γνωρίζετε ότι στη γιόγκα υπάρχουν ειδικά πρωινά και βραδινά συγκροτήματα με ένα συγκεκριμένο σύνολο ασανών. Το συγκρότημα "Surya Namaskar" (χαιρετισμός στον ήλιο) πραγματοποιείται το πρωί και "Chandra Namaskar" (χαιρετισμός στο φεγγάρι) το βράδυ.

Η βέλτιστη διάρκεια ενός μαθήματος θεωρείται ότι είναι 1 έως 2 ώρες (συν ή μείον μισή ώρα). Για αρμονία, είναι απαραίτητο να κάνετε γιόγκα τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα, μια συνήθεια. Είναι κατανοητό ότι η τακτική εξάσκηση θα σας βοηθήσει να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στη γιόγκα. Είναι ατομικό θέμα να αποφασίζετε μόνοι σας πόσο συχνά κάνετε γιόγκα την εβδομάδα και πόσο θα είναι το άγχος. Το πιο σημαντικό είναι να μην υπερφορτώνετε τον εαυτό σας.

Διατροφικές αρχές σε συνδυασμό με άσκηση

Η δίαιτα είναι απαραίτητη για την άσκηση της γιόγκα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τηρείτε τις αρχές της χορτοφαγικής διατροφής ή να μεταβείτε σε δίαιτα ωμών τροφίμων στην αρχή του μαθήματος. Ωστόσο, εάν ασκείστε σοβαρά, το σώμα σταδιακά θα προσαρμοστεί στις τροφές που είναι οι βέλτιστες για εσάς. Επιπλέον, λόγω της μείωσης της χρήσης επιβλαβών προϊόντων, πολλές ασάνες βελτιώνονται επειδή το σώμα δεν χρειάζεται να ξοδέψει πολλή ενέργεια για την επεξεργασία των τροφίμων και η υπόλοιπη ενέργεια θα βοηθήσει στην επίτευξη των μέγιστων αποτελεσμάτων στην εκτέλεση γιόγκα για απώλεια βάρους.

Γιόγκα και προϊόντα αδυνατίσματος

Πολλοί λάτρεις της γιόγκα εξασκούν την προσέγγιση της Αγιουρβέδα στη διατροφή, η οποία αντανακλά την επίδραση των περισσότερων τροφίμων στο σώμα και τα συναισθήματά μας. Έτσι, επιλέγοντας τα σωστά τρόφιμα για απώλεια βάρους, μπορείτε όχι μόνο να βάλετε σε τάξη το σώμα και τον εσωτερικό κόσμο. Η συνειδητή διατροφή και οι ασκήσεις γιόγκα βοηθούν.

Τύποι πόζας για απώλεια βάρους

Στη γιόγκα, υπάρχουν ορισμένα συμπλέγματα για την απώλεια βάρους, συμπεριλαμβανομένων τύπων στάσεων όπως στροφή, όρθια και στροφή ασάνες, κάμψη και ασάνες με στόχο τη χαλάρωση (χαλάρωση). Αυτές είναι οι πιο σημαντικές και αποτελεσματικές ασκήσεις για εξάσκηση που αποτελούν τη βάση κάθε είδους γιόγκα.

Εάν εκτελείτε ένα σύμπλεγμα γιόγκα που περιλαμβάνει όλους τους τύπους στάσεων που αναφέρονται, μπορείτε να επιτύχετε καλά αποτελέσματα σε λίγους μήνες με τακτική άσκηση. Μπορείτε να αυξήσετε τις επιδράσεις της γιόγκα στο σώμα κάνοντας εξάσκηση στον καθαρό αέρα.

Στρίψιμο

Όλες οι ανατροπές στη γιόγκα επηρεάζουν τα έντερα και την πέψη γενικά, βελτιώνουν τις μεταβολικές διεργασίες και απομακρύνουν τις συσσωρευμένες τοξίνες από το σώμα.

περιστρεφόμενη στάση γιόγκα για απώλεια βάρους

Μόνιμες πόζες

Οι Asanas που εκτελούνταν όρθιοι βοηθούν να εστιάσετε βαθύτερα στη δραστηριότητα και να μειώσετε τον όγκο της κοιλιάς, των ποδιών, της πλάτης και των γοφών.

Αντεστραμμένες πόζες

Η επίδραση των ασανών που εκτελούνται σε ύπτια θέση επικεντρώνεται κυρίως στην ενίσχυση της σπονδυλικής στήλης, ενώ η εκτέλεσή της διεγείρει τον θυρεοειδή αδένα και αφυδατώνει τα εσωτερικά όργανα.

Η γιόγκα ποζάρει για απώλεια βάρους

Πλαγιές

Για να αποκτήσετε ένα εύκαμπτο σώμα και να ενισχύσετε τους μυς, οι κλίσεις που πραγματοποιούνται στη γιόγκα από την καθιστή θέση βοηθούν, μπορείτε επίσης να τις κάνετε ενώ στέκεστε.

Θέσεις χαλάρωσης

Είναι σύνηθες να τελειώνουμε το μάθημα με asanas για χαλάρωση. Χάρη σε αυτά, μπορείτε να απελευθερώσετε την ένταση, να απαλλάξετε τις σκέψεις από το άγχος και να χαλαρώσετε.

Σώμα γιόγκα πτώματος για απώλεια βάρους

Απλές ασάνες για απώλεια βάρους στο σπίτι

Κατά την άσκηση της γιόγκα, είναι απαραίτητο να καταναλώνετε asanas για απώλεια βάρους. Υπάρχουν μερικές τέτοιες ασάνες, αλλά εδώ είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη το διαθέσιμο επίπεδο εκπαίδευσης. Ενώ ασκείτε γιόγκα, φροντίστε να παρακολουθείτε την αναπνοή σας εισπνέοντας και εκπνέοντας εναλλάξ. Η σωστή αναπνοή είναι ένα από τα συστατικά για την επιτυχή απώλεια βάρους μέσω της γιόγκα.

Forward Bend - Uttanasana

Για να κάνετε Uttanasana, πρέπει να σταθείτε όρθιοι, να ισιώσετε την πλάτη σας, να τεντώσετε τα χέρια σας πάνω σας και να εκπνεύσετε, να σκύψετε αργά και να αγγίξετε τα γόνατά σας με το κεφάλι σας. Για μεγαλύτερη απώλεια βάρους, πιάστε τις αρθρώσεις σας με τα χέρια σας, αυξάνοντας έτσι την ένταση.

Το asana βοηθά στην καύση των εναποθέσεων λίπους, στην απομάκρυνση των ρυτίδων στην κοιλιά.

Cobra Pose - Bhujangasana

Το Asana "Cobra" προάγει την πέψη και λειτουργεί τα κύρια όργανα του ανθρώπινου σώματος. Η asana επίσης ανακουφίζει από την ένταση στη σπονδυλική στήλη. Για να το κάνετε, πρέπει να πάρετε το στήριγμα ενώ είστε ξαπλωμένοι και να σηκωθείτε από το χαλί.

Πόζα σκύλου προς τα κάτω - Adho Mukha Svanasana

Η asana έχει γενικά ενισχυτική δράση, αυξάνει το μεταβολισμό και ανακουφίζει από τον πόνο στην πλάτη. Για να το κάνετε, πρέπει να γονατίσετε ενώ χαλαρώνετε τους σπονδύλους της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Καθώς εκπνέετε, τραβήξτε τα γόνατά σας από το χαλάκι και κάντε μια πλάτη κάμψη.

Πολεμιστής Πόζα - Virabhadrasana

Η Asana virabhadrasana είναι πολύ σημαντική για την απώλεια βάρους λόγω του γεγονότος ότι όλο το σώμα εκπαιδεύεται ενώ το εκτελείτε. Για να το εκτελέσετε πρέπει να σταθείτε ίσια, να ισιώσετε την πλάτη σας και, στη συνέχεια, καθώς εκπνέετε, βάλτε το ένα πόδι μπροστά και λυγίστε ελαφρώς το γόνατό σας. Τα χέρια πρέπει να σηκωθούν πάνω σας και να ενώσουν τις παλάμες των χεριών καθώς εκπνέετε, σκύψτε προς τα πίσω. Το asana πρέπει να επαναληφθεί σε καθρέφτη στο άλλο πόδι.

Τρίγωνη πόζα - Utthita Trikonasana

Το Asana "Triangle" βοηθά να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες στη μέση, τεντώνει τέλεια τα πόδια και έχει θετική επίδραση στο νευρικό σύστημα. Σταθείτε όρθιοι (τα πόδια στο πλάτος των ώμων), σκύψτε στο δεξί σας πόδι, τοποθετήστε τη δεξιά σας παλάμη στο χαλάκι και τοποθετήστε το στο πόδι σας. Σηκώστε το αριστερό σας χέρι παράλληλα με το πάτωμα. Κρατήστε αυτή τη θέση για περίπου ένα λεπτό, στη συνέχεια εκτελέστε με το άλλο πόδι.

Θέση δέντρου ή Vrikshasana

Το Asana "Tree" σας διδάσκει να διατηρείτε την ισορροπία και σας επιτρέπει να συγχρονίσετε το αριστερό και το δεξί μέρος του σώματος για να απαλλαγείτε από τους σφιγκτήρες στο σώμα. Επίσης, αυτή η στάση ενισχύει τα χέρια και τους κοιλιακούς, ενισχύει την περιοχή του γόνατος. Για να εκτελέσετε αυτό το asana, πρέπει να εισπνεύσετε, να σηκώσετε τα χέρια σας ψηλά από πάνω σας και να επιδέσετε τις παλάμες σας. Σταθείτε ένα πόδι δίπλα στον καβάλο ενώ προσπαθείτε να διατηρήσετε την ισορροπία σας και να μην πέσετε. Πρέπει να κρατήσετε το asana για ένα λεπτό και μετά να αλλάξετε πόδι.

Yoga Tree Pose για απώλεια βάρους

Καρέκλα στάση - Utkatasana

Η ενίσχυση των μυών του μηρού και της γάμπας διευκολύνεται από τη στάση της καρέκλας ή το Utkatasana. Αφού μπείτε σε όρθια θέση και ισιώσετε τους ώμους σας, πρέπει να σηκώσετε τα χέρια σας, να εκπνεύσετε και στη συνέχεια να ενώσετε τις παλάμες σας και να καθίσετε ελαφρώς. Αφού ολοκληρώσετε 10 κύκλους εισπνοής και εκπνοής και στη συνέχεια βγαίνετε από την asana.

Καρέκλα γιόγκα θέτει για απώλεια βάρους

σανίδα

Το "Plank" είναι το πιο ισχυρό asana για όσους αποφάσισαν να ξεπεράσουν το περιττό βάρος. Μπορεί να εξασκηθεί ξεχωριστά από τη γιόγκα ή να ενσωματωθεί σε μια σειρά ασκήσεων. Με μια σωστά εκτελεσμένη μπάρα, μπορείτε να εκπαιδεύσετε όλα τα μέρη του σώματος χωρίς εξαίρεση. Για να το κάνετε, πρέπει να ξαπλώσετε με το στομάχι στο πάτωμα, ενώ εκπνέετε, πρέπει να σηκώσετε ολόκληρο το σώμα σας από την επιφάνεια του δαπέδου, ενώ ταυτόχρονα πιέζετε τους αγκώνες σας στο σώμα σας και κρατάτε τα πόδια σας στα δάχτυλα των ποδιών σας. Όσο περισσότερο καταφέρετε να σταθείτε σε αυτήν την asana, τόσο καλύτερα θα αντικατοπτρίζεται στο σώμα, αλλά μην ξεχνάτε το μέτρο στις ασκήσεις.

Σχέδιο γιόγκα για απώλεια βάρους

Wind Release Pose - Pavanmuktasana

Η Asana "Pavanmuktasana" απελευθερώνει το σώμα από αέρια. Κάντε το ξαπλωμένο ανάσκελα. Εναλλακτικά μετά το ένα, μετά το άλλο, μετά και τα δύο μαζί, τα πόδια τραβιούνται προς τα μέσα και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο στήθος. Σε αυτό το asana, πραγματοποιείται ένα βαθύ κοιλιακό μασάζ και οι μύες των ποδιών ενισχύονται.

Τόξο τόξου - Dhanurasana

Το Asana "Dhanurasana" βοηθά στο τέντωμα του σώματος και αυξάνει την ευελιξία του. Όπως και άλλες αζάνες αδυνατίσματος, η στάση τόξου διεγείρει το έντερο και διορθώνει τη σκολίωση. Η asana μοιάζει με ευθεία καμάρα και μπορεί να εκτελεστεί ξαπλωμένη με έμφαση. Καθώς εκπνέετε, πρέπει να πιάσετε τις αρθρώσεις σας με τα χέρια σας και να τις τραβήξετε προς το κεφάλι σας. Μια πιο περίπλοκη έκδοση αυτής της asana κρατάει τα δάχτυλά σας.

Πατήστε 30 60 90

Αυτή η στάση εστιάζει στους κοιλιακούς και βοηθά στην καύση λίπους. Για να εκτελέσετε την asana, πρέπει να ξαπλώσετε στο πάτωμα. Μετά την εκπνοή, σηκώστε για λίγο τα πόδια σας από το πάτωμα, χαμηλώστε αργά τα πόδια σας, κρατώντας και τα δύο πόδια λίγα εκατοστά μακριά από το χαλάκι, στη συνέχεια εκτελέστε αρκετούς κύκλους αναπνοής και τοποθετήστε τα πόδια σας στο πάτωμα. Η άσκηση πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές, ανεβάζοντας τα πόδια όλο και πιο ψηλά.

Όλες οι ασάνες που αναφέρονται παραπάνω μπορούν να εκτελεστούν τόσο σε ομάδα όσο και στο σπίτι. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα τέτοιων ασκήσεων στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας είναι ότι δεν υπάρχουν έντονες προπονήσεις ή ανυπόφορες δίαιτες. Επιπλέον, θα κάνετε γιόγκα με όλο και περισσότερη χαρά κάθε φορά αφού νιώσετε πώς αλλάζουν όλα, πώς αλλάζει το σώμα σας.