Σωστή διατροφή ανά ομάδα αίματος

Τροφή για ομάδα αίματος

Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για όλους προκειμένου να διατηρηθεί η υγεία και ένα όμορφα τονωμένο σώμα. Η δίαιτα της ομάδας αίματος είναι πολύ δημοφιλής, οι αρχές της οποίας περιλαμβάνουν τη χρήση τροφών που είναι κατάλληλες για τον ασθενή σύμφωνα με γενετικά χαρακτηριστικά, δηλαδή σύμφωνα με την ομάδα αίματος και τον παράγοντα Rh. Ένα τέτοιο μενού βασίζεται στον εμπλουτισμό της διατροφής με θετικά και ουδέτερα προϊόντα, εξαιρουμένων των απαγορευμένων τροφών.

Βασικές αρχές

Η παχυσαρκία και πολλές ασθένειες έχει αποδειχθεί ότι οφείλονται στον υποσιτισμό στο 90% των περιπτώσεων. Πολλοί ασθενείς απελπίζονται όταν λένε στον γιατρό ότι είναι απαραίτητο να ακολουθήσουν δίαιτα, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρκετά δύσκολο να περιοριστούν στη διατροφή τους. Μια δίαιτα με ομάδα αίματος θα σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά και θα αποτρέψετε την ανάπτυξη διαφόρων ασθενειών χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ταυτόχρονα, ο ασθενής δεν χρειάζεται να μετράει θερμίδες και να παραιτείται από αγαπημένα φαγητά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποκλείσετε μερικές μόνο τροφές από τη διατροφή και το αποτέλεσμα που θέλετε δεν θα αργήσει να έρθει.

Ο Αμερικανός γιατρός James D'Amado πρότεινε, ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας έρευνάς του, ότι υπάρχουν θετικές, αρνητικές και ουδέτερες τροφές για κάθε ομάδα αίματος. Ο επιστήμονας υποστήριξε ότι οι τροφές που είναι καλές για μερικούς ανθρώπους μπορούν να βλάψουν άλλους ασθενείς. Από αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η ίδια η φύση υπαγορεύει τι είδους τροφή να φάμε.

πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι απόψεις των εκπροσώπων της επίσημης ιατρικής για μια τέτοια δίαιτα διαφέρουν. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η δίαιτα James d'Amado δεν είναι πανάκεια και μπορεί ακόμη και να βλάψει τον ασθενή με μια συγκεκριμένη ασθένεια. Οι υποστηρικτές της αντίθετης άποψης επιμένουν ότι η δίαιτα με ομάδα αίματος είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χάσετε βάρος και να αποτρέψετε πολλές παθήσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μία φορά αλλά για μια ζωή. Όπως πολλές δίαιτες, η γενετική διατροφή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Κατά την ανάπτυξη της διατροφής του, ο James d'Amado καθοδηγήθηκε από τις αρχές ότι εάν ένα άτομο δεν τρώγεται σωστά, θα υπάρξει σύγκρουση μεταξύ των διατροφικών πρωτεϊνών και των αντισωμάτων στο αίμα ενός ατόμου. Από επιστημονική άποψη, ωστόσο, είναι γνωστό ότι κάθε πρωτεΐνη που εισέρχεται στον οργανισμό διαλύεται σε αμινοξέα και τα αντισώματα δεν μπορούν να καθορίσουν την προέλευσή τους.

Παρά τα προφανή μειονεκτήματα, η δίαιτα με ομάδα αίματος έχει τα πλεονεκτήματά της. Η δίαιτα βοηθά στην ομαλοποίηση του σωματικού βάρους μειώνοντας την απορρόφηση των συνολικών θερμίδων από το σώμα. Τα γεύματα που περιλαμβάνονται στη διατροφή είναι υγιεινά και υγιεινά. Ο πίνακας περιλαμβάνει ποικιλία προϊόντων ώστε το γεύμα να είναι πλήρες και ισορροπημένο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της δίαιτας ανά ομάδα αίματος

Σπουδαίος! Χάρη στην αυστηρή τήρηση ορισμένων κανόνων, είναι δυνατό να παρέχουμε στον ασθενή επαρκή ενέργεια και να κορεστούμε το σώμα με χρήσιμες βιταμίνες και μέταλλα.

Διατροφικές αρχές

Για καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι αρχές και οι συστάσεις του πίνακα θεραπείας d'Amado. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Ταξινόμηση όλων των ανθρώπων σε τέσσερις τύπους. Η ομάδα αίματος συνήθως υποδεικνύεται με αριθμούς ή γράμματα. Για παράδειγμα, στη χώρα μας οι τιμές 1, 2, 3 και 4 χρησιμοποιούνται ομάδα αίματος, στην Αμερική η πρώτη ομάδα ονομάζεται Ο, η δεύτερη - Α, η τρίτη - Β και η τέταρτη - ΑΒ.
 • Όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει, ανάλογα με τα γενετικά τους χαρακτηριστικά, να περιλαμβάνουν μόνο επιτρεπόμενες τροφές και ένα μικρό ποσοστό ουδέτερων τροφίμων στη διατροφή τους. Τα απαγορευμένα θα πρέπει να εγκαταλειφθούν εντελώς, γιατί αν τα χρησιμοποιήσετε σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία και ανάπτυξη πολλών επικίνδυνων ασθενειών.
 • απαιτείται επαρκής σωματική δραστηριότητα. Εκτός από τα συνιστώμενα και απαγορευμένα προϊόντα, ο συγγραφέας του διατροφικού πίνακα έχει επιλέξει και κατάλληλους τύπους άσκησης για τους ασθενείς. Για παράδειγμα, συνέστησε γιόγκα, τρέξιμο, κολύμπι στους άνδρες της δεύτερης ομάδας. Για την πρώτη ομάδα - προπόνηση δύναμης, άρση βαρών.
 • Ένταξη πρόσθετων τροφίμων στη διατροφή. Ορισμένα συστατικά δεν καταναλώνονται σε επαρκείς ποσότητες λόγω διατροφικών περιορισμών. Για να αντισταθμιστεί η έλλειψή τους, ο συγγραφέας συνιστά τη λήψη πρόσθετων συμπλεγμάτων βιταμινών.

Οι παραπάνω αρχές είναι θεμελιώδεις και αν τρώτε σωστά, ο συγγραφέας της δίαιτας υπόσχεται θετικό αποτέλεσμα σε λίγους μήνες.

Υπάρχουν αντενδείξεις

Ένα άλλο πλεονέκτημα της δίαιτας είναι ότι η διατροφή των ομάδων αίματος δεν έχει πρακτικά αντενδείξεις. Το φαγητό μπορεί να συνδυαστεί, σε αντίθεση με τα ξεχωριστά γεύματα. Εξαίρεση αποτελεί η προσωπική δυσανεξία σε ορισμένα τρόφιμα. Αλλά ακόμα κι αν ο ασθενής έχει αλλεργική αντίδραση σε ορισμένα τρόφιμα, αυτά μπορούν πάντα να αντικατασταθούν από ανάλογα. Αυτό ξεχωρίζει το τραπέζι του d'Amado από άλλες πιο σκληρές δίαιτες.

Συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα για τον τύπο αίματος

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η παρουσία συνοδών ασθενειών σε ένα άτομο. Για παράδειγμα, εάν ένας ασθενής πάσχει από υψηλή αρτηριακή πίεση ή άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις, τα πιάτα με λιπαρά κρέατα θα πρέπει επίσης να αποκλείονται από το μενού για τους εκπροσώπους της πρώτης ομάδας, αν και η δίαιτα για την πρώτη ομάδα αίματος περιέχει μεγάλη ποσότητα προϊόντων κρέατος. Ταυτόχρονα, τα άτομα με αναιμία δεν πρέπει να κάνουν χωρίς κρέας, ακόμη και αν εμφανίζεται κυρίως φυτικά και πρωτεϊνούχα τρόφιμα.

Μια άλλη πτυχή είναι τα ηλικιακά χαρακτηριστικά. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που ανήκουν στην ομάδα κρεατοφάγων δεν μπορούν να προετοιμάσουν ένα μενού μόνο από αυτό το προϊόν. Σε ηλικιωμένους ασθενείς με οστεοπόρωση και άλλες ασθένειες δεν συνιστάται η πλήρης αποφυγή τροφών που περιέχουν ασβέστιο, ακόμα κι αν η βάση της διατροφής τους πρέπει να είναι μόνο πιάτα με κρέας.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα, είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιήσετε μια ολοκληρωμένη ιατρική εξέταση και να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Ειδικά όταν πρόκειται για άτομα με ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα νεφρά, το συκώτι, η καρδιά και άλλα όργανα.

Συνιστώμενες και απαγορευμένες τροφές ανά ομάδα

Κατά τη διάρκεια της ιατρικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές διατροφικές προτιμήσεις και άλλα ατομικά χαρακτηριστικά ανάλογα με την ομάδα αίματος τους.

«Κυνηγός» ή η πρώτη ομάδα

Πιστεύεται ότι όλοι οι άλλοι κατάγονται από αυτήν την ομάδα κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέλιξης. Περίπου το 30% όλων των ανθρώπων στον κόσμο ανήκουν σε «κυνηγούς». Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια δίαιτα για 1 ομάδα αίματος πρέπει να περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης (ψάρι και κρέας, εκτός χοιρινού), όσπρια και θαλασσινά. Προκειμένου να χωριστούν τα τρόφιμα σε επιβλαβή, υγιεινά και ουδέτερα τρόφιμα, είναι κοινή πρακτική η χρήση του πίνακα δίαιτας ανά ομάδα αίματος.

Προϊόντα κρέατος με την πρώτη ομάδα αίματος

Λίστα προϊόντων για την πρώτη ομάδα:

Λογικός Απαγορευμένος Ουδέτερος
Μοσχάρι και αρνί χοιρινο ΚΡΕΑΣ κοτόπουλο
Φιλέτο γαλοπούλας πάπια Καραβίδα
Κουνέλια χήνα Αυγά
Μοσχαρίσιο συκώτι και καρδιά λαρδί φουντούκι
φύκι Αλμυρό ποτάμι και
θαλάσσιο ψάρι
αμύγδαλο
Πέστροφα, λούτσοι και φρέσκια ρέγγα Παστή ρέγγα Μαύρα φασόλια
Ελαιόλαδο και λινέλαιο Γάλα μη αποβουτυρωμένο σπαράγγι
Κεράσια κεφίρ Φασόλια
Κεράσι δαμάσκηνο παγωτό Ρύζι και ρυζάλευρο
Μήλα κρέμα γάλακτος Πράσινο μπιζέλι
Δειλός Παπαρούνα Κρυσταλλική ζάχαρη
Αποξηραμένα φρούτα αράπικο φιστίκι καρότο
Όλα τα είδη σαλάτας Φιστίκια Αιγίνης κρεμμύδι
Παντζάρι Καλαμποκέλαιο και βαμβακέλαιο πιπέρι
βουλγαρικές πιπεριές Φακοί Αγγούρι
γλυκοπατάτα ζυμαρικά ντομάτες
Parey τόξο σημιγδάλι σταφίδα
μπρόκολο πλιγούρι βρώμης κράνμπερι
Parsely Προϊόντα ψωμιού από χοντρό αλεύρι Πράσινο τσάι
Τυρί σόγιας και γάλα μανιτάρι
Αραιωμένοι χυμοί αβοκάντο
Κομπόστα αποξηραμένων φρούτων αλκοόλ
Τσάγια από βότανα ανθρακούχο νερό
Ούζβαρς Δυνατό τσάι και καφές

Σπουδαίος! Σε περίπτωση αντενδείξεων σε οποιοδήποτε από τα προϊόντα που συνιστώνται για χρήση, θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα ανάλογο ή να αποκλειστεί εντελώς.

«Αγρότες», ή η δεύτερη ομάδα

Η δίαιτα της ομάδας αίματος 2 πρέπει να περιλαμβάνει μικρή ποσότητα κρέατος και επαρκή πρωτεΐνη, σόγια, όσπρια, ψάρια και άλλα τρόφιμα. Τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα (με εξαίρεση τα εσπεριδοειδή, τις μπανάνες, τις καρύδες) είναι πολύ χρήσιμα για αυτούς τους ανθρώπους. Η ζάχαρη πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, αλλά να μην παραλείπεται εντελώς.

Τα ψάρια κάνουν καλό στη δεύτερη ομάδα αίματος

Κατάλογος απαγορευμένων, επιτρεπόμενων και ουδέτερων τροφίμων για την ομάδα αίματος 2:

Λογικός Απαγορευμένος Ουδέτερος
σκουμπρί πάπια Αγγούρι
σπανάκι χήνα Μαρινάδες
καρότο χοιρινο ΚΡΕΑΣ Ηλιόσποροι
μπρόκολο Salo βανίλια
μανιτάρια βοδινό κρέας Κύμινο σπόρος
Όλα τα είδη μήλων Παχιά θαλασσινά ψάρια Μαργαριτάρι κριθάρι
Δαμάσκηνα Καραβίδα κουκουνάρι
λεμόνι Χταπόδι αμύγδαλο
Αυγά ορτυκιού Εντόσθια φουντούκι
Είδος σίκαλης γλυκοπατάτα Σμέουρα
σπόρος κολοκύθας Γάλα καρύδας και ροκανίδια λυχνίτης
Προϊόντα από αλεύρι σίκαλης Φιστίκια Αιγίνης αχλάδι
φασόλια στίγματα Σιμιγδάλι και χυλός σιταριού φράουλα
σόγια Μαύρο ψωμί σταφίδα
Κολοκύθα και ελαιόλαδο Κέτσαπ σταφύλι
ερυθρό κρασί μαγιονέζα Parsely
καφές Δυνατό τσάι Παντζάρι
Βερίκοκο, ανανάς,
Χυμό κεράσι, μήλο, καρότο
λεμονάδα σπαράγγι
Όχι πολύ γλυκές κομπόστες μπύρα χρένο
κολοκύθι
ραπανάκι
Χυμός σημύδας, μήλου, κράνμπερι, ροδιού
λευκό κρασί

Τα γεύματα για την ομάδα αίματος 2 πρέπει να περιέχουν υγιεινές και ουδέτερες τροφές, ενώ οι τελευταίες συνιστώνται ως περιορισμένες.

«Nomads» ή η τρίτη ομάδα

Πιστεύεται ότι αυτός ο γενετικός τύπος προέκυψε από τη μετανάστευση μεμονωμένων φυλών. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περίπου το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει 3 ομάδες αίματος. Επιπλέον, το 3 είναι θετικό πολύ πιο συχνά. Οι «Νομάδες» χαρακτηρίζονται από την παμφάγο φύση τους. Το μενού πρέπει να περιλαμβάνει κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά υπάρχουν και απαγορευμένα πιάτα.

Τύποι προϊόντων για την τρίτη ομάδα αίματος

Σωστή διατροφή για την τρίτη ομάδα:

Λογικός Απαγορευμένος Ουδέτερος
κότα καρδιά ορρός
Αυγά χοιρινο ΚΡΕΑΣ κρέμα
Αρνάκι πάπια Αγελαδινό τυρί
μπακαλιάρος χήνα σπαράγγι
Φρέσκια και τουρσί ρέγγα συκώτι Μανιτάρια στρείδια
Άπαχο ψάρι θάλασσας και ποταμού λαρδί μανιτάρι
τυρί κότατζ Καπνιστό θαλασσινό ψάρι κρεμμύδι
κεφίρ Παχιές ποικιλίες ποταμού και
θαλάσσιο ψάρι
Αγγούρι
Πρόβειο τυρί γαρίδα κολοκύθι
γλυκοπατάτα κολοκύθι Δαμάσκηνα
μπρόκολο ελιές ροδάκινο
Πράσινα μήλα Ξηροί καρποί με λίπος
λιπαρή βάση
φράουλα
Νιφάδες καρύδας Μαργαριτάρι κριθάρι Εσπεριδοειδή
Όχι ξινά δαμάσκηνα Μαύρα φασόλια Ξηροί καρποί μεγάλοι
πλήθος
Ρύζι και πλιγούρι βρώμης φασόλια στίγματα ζυμαρικά
σόγια Προϊόντα αρτοποιίας
από χοντρό αλεύρι
σημιγδάλι
Ψωμί από σιτάρι και βρώμη παγωτό Σπαράγγια και Λευκά Φασόλια
Παπαρούνα Φιστίκι, σόγια, καλαμπόκι, ηλιέλαιο Ζυμαρικά σκληρού σίτου
Ελιές και ελαιόλαδο Αλκοολούχα ποτά πολυαγαπημένος
Πράσινο τσάι Ρόδι και χυμός ντομάτας σοκολάτα
Κράνμπερι, ανανάς, χυμός σταφυλιού λεμονάδα βούτυρο
Ζωμός χαμομηλιού και τριαντάφυλλου Έντονα παρασκευασμένο τσάι και καφές
Αλκοολούχα ποτά
Αφρώδη γλυκό νερό

Η δίαιτα των 3 ομάδων αίματος περιλαμβάνει τροφές που ταιριάζουν καλύτερα σε αυτόν τον γενετικό τύπο, διατηρώντας το βάρος εντός φυσιολογικών ορίων και αποτρέποντας πολλές ασθένειες.

Σπουδαίος! Η δίαιτα γενετικού τύπου αναγνωρίζεται από πολλούς διατροφολόγους σε όλο τον κόσμο και έχει λάβει πολλές κριτικές από άτομα θετικής φύσης.

«Μικτός Τύπος» ή η τέταρτη ομάδα

Η τέταρτη ομάδα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, προέκυψε κατά τη συγχώνευση δύο τύπων - του πρώτου και του δεύτερου. Αυτός ο τύπος θεωρείται ο πιο σπάνιος. Οι φορείς του δεν είναι περισσότεροι από το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η θετική ομάδα 4 είναι πιο κοινή και η αρνητική θεωρείται η πιο σπάνια στον πλανήτη. Η δίαιτα τύπου 4 περιλαμβάνει μια αρκετά ποικίλη λίστα τροφών.

Γαλακτοκομικά προϊόντα για την τέταρτη ομάδα αίματος

Μια δίαιτα για την ομάδα αίματος 4 πρέπει να διαμορφώνεται με τις ακόλουθες τροφές:

Λογικός Απαγορευμένος Ουδέτερος
Απαχο κρέας κότα Λιναρόσπορος, φυστίκι, σογιέλαιο
Ψάρια ποταμών και λιμνών, κατά προτίμηση βραστά και ψημένα καρδιά κουκουνάρι
Γάλα μη αποβουτυρωμένο πάπια Φιστίκια Αιγίνης
Τυρί με χαμηλά λιπαρά χήνα αμύγδαλο
Πιάτα με τυρί cottage Ηλιόσποροι και κολοκυθόσποροι πολυαγαπημένος
Πιάτα με φασόλια Χυλός φαγόπυρου και προϊόντα αλεύρου φαγόπυρου μοσχοκάρυδο
Φακοί λευκό ξύδι πάπρικα
φασόλια στίγματα Μαρινάδες ζάχαρη
πλιγούρι βρώμης Αγγούρι κολοκύθι
ρύζι Μανταρίνια μανιτάρι
Μπισκότα βρώμης Κέτσαπ Νεκταρίνια
Προϊόντα από αλεύρι σίκαλης ραπανάκι ροδάκινα
Όλα τα είδη σαλάτες και λαχανικά ραπανάκι μαυρο μουρο
Κάρι σαλάτα κόκκινα μούρα
Αγγούρι ραβέντι Αγκινάρα Ιερουσαλήμ
Γλυκιές πιπεριές διόσπυπος Λαχανάκια Βρυξελλών και λευκό λάχανο
Παντζάρι Πορτοκάλια πατάτα
σέλινο αβοκάντο κολίανδρο
Αγκινάρα Ιερουσαλήμ λυχνίτης κανέλα
κουνουπίδι Μπανάνες μαγιονέζα
Τσάγια από βότανα Μαύρο πιπέρι φύλλα δάφνης
Αφέψημα από κράταιγο, τριανταφυλλιά Τσάι λάιμ κολοκύθι
καφές Ζωμός από τη μαμά και τη θετή μητέρα σπανάκι
Πράσινο τσάι Δυνατό μαύρο τσάι Λευκό και κόκκινο κρασί
Ανθρακούχα ζαχαρούχα ποτά μπύρα
λεμονάδα
αλκοόλ
Σπουδαίος! Ο πίνακας δείχνει ότι η λίστα των προϊόντων είναι αρκετά εκτενής, επομένως είναι πολύ εύκολο να συνθέσετε ένα μενού διατροφής με βάση αυτό.

Για κάθε γενετικό είδος ανά ομάδα αίματος, η διατροφή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αυστηρή εφαρμογή των συστάσεων του συγγραφέα και την πλήρη απόρριψη των απαγορευμένων προϊόντων. Η ιδιαιτερότητα ενός τέτοιου μενού είναι ότι το τραπέζι έχει σχεδιαστεί για ομαλή και ασφαλή απώλεια βάρους και την αποκατάσταση όλων των ζωτικών λειτουργιών του σώματος.

ένα δείγμα μενού για κάθε ομάδα αίματος

Μενού για τον πρώτο γενετικό τύπο

Μία από τις επιλογές διατροφής για 1 ομάδα αίματος την ημέρα είναι η εξής:

 • το πρωί - βραστό ή ψημένο κρέας ψαριού, σαλάτα λαχανικών, χυμός ανανά, κεράσι ή καρότο.
 • ημέρα - ωμά ή ψημένα λαχανικά, βραστό κρέας, πιάτο με φασόλια ή χυλός, κομπόστα αποξηραμένων φρούτων.
 • Βράδυ - κουάκερ με λαχανικά, τσάι από βότανα.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η τροφή για την πρώτη ομάδα αίματος θα πρέπει να περιέχει επαρκή ποσότητα κρέατος και ψαριού, αφού αυτό το γενετικό είδος ανήκει στους «κυνηγούς».

Μενού για τον δεύτερο γενετικό τύπο

Η δίαιτα της δεύτερης ομάδας αίματος πρέπει να βασίζεται σε υγιεινά και ανθυγιεινά τρόφιμα. Ένα κατά προσέγγιση ημερήσιο μενού μοιάζει με αυτό:

 • το πρωί - άπαχο ψάρι ή κρέας, ένα ποτήρι κεφίρ, φρέσκα ή ψημένα λαχανικά.
 • Ημέρα - όσπρια ή χυλός, στιφάδο ψαριού, κομμάτια φρούτων μήλου, δαμάσκηνα, τσάι από βότανα.
 • Βραδινό - πουρές φασολιών με στίγματα, χυμός ανανά ή κερασιού.

Μια δίαιτα τύπου 2 πρέπει να περιλαμβάνει συνιστώμενα γεύματα και ουδέτερα τρόφιμα. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε εντελώς τα απαγορευμένα τρόφιμα αμέσως, μην απελπίζεστε. Είναι απαραίτητο να μεταβείτε σταδιακά σε μια υγιεινή διατροφή, ώστε το άτομο να μην προκαλεί έντονη ηθική δυσφορία.

Μενού για τον τρίτο γενετικό τύπο

Η τροφή για 3 ομάδες αίματος για 1 ημέρα μπορεί να μοιάζει με αυτό:

 • το πρωί - ένα ή δύο σνίτσελ κοτόπουλου στον ατμό με ένα συνοδευτικό από πιπεριές και καρότα, φρούτα, τσάι από βότανα.
 • Ημέρα - ψωμί βρώμης με τυρί φέτα, τυρί cottage, χυμό βακκίνιων.
 • Το βράδυ - το δείπνο για την πρώτη ομάδα αίματος μπορεί να περιλαμβάνει ψητή πέστροφα, λούτσο ή ιππόγλωσσα, ομελέτα στον ατμό, πράσινο τσάι.

Τα άτομα με την ομάδα 3 μπορούν να συνθέσουν το μενού ανεξάρτητα με βάση τα δεδομένα του πίνακα. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε και να χρησιμοποιήσετε νέες συνταγές. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαφοροποιήσετε τη διατροφή σας και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

Μενού για τον τέταρτο γενετικό τύπο

Ο τέταρτος τύπος ανθρώπων περιλαμβάνει τον δεύτερο και τον τρίτο τύπο αίματος. Το μενού σας χαρακτηρίζεται από ανάμεικτα πιάτα, θα πρέπει να είναι κορεσμένο με ψάρια, κρέας, δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Ένα κατά προσέγγιση μενού για 1 ημέρα μπορεί να μοιάζει με αυτό:

 • το πρωί - βραστό ή ψημένο κουνέλι, σαλάτα πάπρικας και αγγουριού, καρυκευμένο με ελαιόλαδο, καφέ.
 • Ημέρα - κατσαρόλα με κατσικίσιο τυρί, φέτες ακτινίδιο, γκρέιπφρουτ, ανανά, σταφύλι ή χυμό κερασιού.
 • Βραδινό - ψωμί σίκαλης με πρόβειο τυρί, λαχανικά στον ατμό, πράσινο τσάι.

Οι υποστηρικτές της διατροφής των ομάδων αίματος πιστεύουν ότι μια τέτοια δίαιτα είναι πολύ αποτελεσματική και όχι μόνο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά και θα αποτρέψετε τις περισσότερες ασθένειες. Εάν αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μάθετε την ομάδα αίματός σας και να μεταβείτε στη σωστή διατροφή. Για να αποφύγετε αρνητικές συνέπειες, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.