κίνητρο για απώλεια βάρους

Σήμερα θα σας πούμε για το κίνητρο για να χάσετε βάρος, γιατί αυτό το θέμα είναι πολύ σχετικό για όλους. Στην πορεία της ανάπτυξής της, η σύγχρονη ανθρωπότητα βρέθηκε αντιμέτωπη με αυτό που είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ιστορία της. Πριν από αυτό δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Πρόκειται για την παχυσαρκία. Πολλές γενιές έχουν κάνει τα πάντα τους τελευταίους αιώνες για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Σε αυτή την προσπάθεια επιτεύχθηκε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Τώρα, στην τεχνογενή κοινωνία μας, δεν χρειάζεται να φοβάστε συνεχώς για τη ζωή σας ότι θα πεθάνετε από την πείνα. Το φαγητό είναι πλέον αρκετό για να σας παρέχει ενέργεια. Ωστόσο, για πολλούς, ένα μέρος της τροφής δαπανάται μόνο για να υποστηρίξει όλες τις διαδικασίες της ζωής (λειτουργία της καρδιάς, αναπνοή, μεταβολισμός κ. λπ. ), και το υπόλοιπο μετατρέπεται σε λίπος όταν πρέπει να δαπανηθεί για άσκηση (δραστηριότητα). .

μια χοντρή και λεπτή σιλουέτα ως κίνητρο για απώλεια βάρους

Οπότε το πρόβλημα ήρθε από εκεί που δεν περίμενε κανείς. Καθώς πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν λίγη ενέργεια αλλά τρώνε πολύ την ίδια στιγμή, η υπερβολική αύξηση βάρους (παχυσαρκία) έχει γίνει ένα παγκόσμιο πρόβλημα.

Από πού προέρχεται η ιδέα ότι όλα είναι τόσο απλά;

Στη φύση, πρέπει να υπάρχει ένα στρώμα λίπους στο ανθρώπινο σώμα. Είναι σαν μπαταρία (αποθέματα λίπους). Σε περίπτωση απρόβλεπτων περιστάσεων, το σώμα θα αντλήσει ενέργεια από αυτό. Ναι, και ανάμεσα στα γεύματα πρέπει να υπάρχεις κάπως. Μην τρώτε όλη την ώρα χωρίς διάλειμμα.

Το ερώτημα τίθεται διαφορετικά. Γιατί να μεταφέρετε επιπλέον μπαταρίες; Μάλιστα, για κάποιους, το βάρος τους είναι συγκρίσιμο με το φυσιολογικό βάρος του ατόμου που τα μεταφέρει. Ωστόσο, έχει διαμορφωθεί η άποψη στην κοινωνία ότι τα υπερβολικά αποθέματα λίπους μπορούν να εξαλειφθούν σε σχεδόν μια εβδομάδα, έτσι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορείτε να χάσετε βάρος γρήγορα με λίγη ή καθόλου προσπάθεια. Εδώ κρύβεται η παγίδα, καθώς οι άνθρωποι που συνειδητοποιούν ότι όλα είναι εύκολα συνεχίζουν να καταστρέφουν την υγεία, την ομορφιά και τη ζωή τους. Και φαίνεται πως δεν θα το πιστεύατε όταν διαφημίζονται ενοχλητικά στην τηλεόραση αστέρες του θεάματος, που έχασαν πολύ γρήγορα κιλά και φαίνονται όλοι «100». Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο απλά και εύκολα. . .

Τι κρύβεται πίσω από αυτό; Στα παρασκήνια βρίσκεται ένας καλός διατροφολόγος, προπονητής, σύγχρονος εξοπλισμός άσκησης και άλλα μέσα (φάρμακα καταβολικών ορμονών, λιποαναρρόφηση). Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν το έχουν. Αλλά υπάρχει μεγάλη επιθυμία να χάσετε αυτά τα περιττά κιλά και ταυτόχρονα να διατηρήσετε την υγεία σας, τότε το κίνητρο για να χάσετε βάρος θα σας φανεί χρήσιμο.

συνέπειες του υπερβολικού βάρους

 1. Αγγειακή νόσος που οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση (υψηλή αρτηριακή πίεση).
 2. Διαταραχές του κυκλοφορικού που οδηγούν σε έμφραγμα και εγκεφαλικά επεισόδια.
 3. Διαβήτης δεύτερου τύπου.
 4. Παθήσεις των αρθρώσεων (αρθρίτιδα) και εμφάνιση δισκοκήλης.
 5. Πολλές ταλαιπωρίες και περιορισμοί.

Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά το πιο σημαντικό. Επομένως, πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας τι είναι πιο ακριβό για εσάς, ένας καναπές και ένα πλούσιο σε θερμίδες (επιβλαβές) φαγητό ή μια λεπτή σιλουέτα, υγεία, νεότητα, ομορφιά και ευτυχία (πόθος για ζωή);

λόγους για δικαιολογίες

 1. Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι μια ένδειξη ότι δεν υπάρχει χρόνος. Στην πραγματικότητα είναι. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει κάνει τα πάντα για να μην έχει ένα ελεύθερο λεπτό να εκπαιδεύσει το σώμα του (το πιστεύει). Εργασία, χρόνος ταξιδιού, κυκλοφοριακή συμφόρηση και όλα αυτά ενώ κάθεστε. Στο σπίτι περνάτε τον υπόλοιπο χρόνο μπροστά στον υπολογιστή και την τηλεόραση. Για τι είδους υγεία μιλάμε εδώ;
 2. Χωρίς χρήματα. Ο λόγος φαίνεται σοβαρός, αλλά αν αρχίσετε να κάνετε οικονομία σε τρόφιμα και να μην τρώτε τροφές με πολλές θερμίδες (επιβλαβές), τότε κάτι μπορεί να διατεθεί για αθλήματα, αλλά μπορείτε να ασχοληθείτε χωρίς να πηγαίνετε γυμναστήρια. Λένε ότι δεν είναι αποτελεσματικό - ναι, τίποτα τέτοιο, οι καλύτεροι τρόποι για να χάσετε βάρος είναι το τρέξιμο και το γρήγορο περπάτημα. Τώρα πείτε μου, χρειάζεστε χρήματα για αυτό;
 3. Και ο κύριος λόγος, ψάχνουμε λόγους για να μην κάνουμε τίποτα, αλλά δεν θέλουμε να ξέρουμε τους τρόπους. Υπάρχει μια εξαιρετική ρήση σχετικά με αυτό: «Όποιος θέλει – βρίσκει 100 τρόπους και ποιος δεν θέλει – 100 λόγους. "

Κανείς εκτός από τον εαυτό σου δεν θα σε αναγκάσει να λύσεις τα προβλήματά σου γιατί πολλοί περιμένουν κάποιον να τους τα λύσει. Αλλά είναι καιρός να δράσουμε και να μην περιμένουμε ένα θαύμα μεθόδου ή το σωματικό λίπος να αυτοκαταστραφεί. Αυτό θα σας οδηγήσει μόνο σε αδιέξοδο!

Κίνητρο για απώλεια βάρους - συμβουλές

Ωστόσο, οι κανόνες διατηρήθηκαν στην κοινωνία όταν πίστευαν ότι το άτομο που είναι πολύ υπέρβαρο φαίνεται άσχημο. Γιατί η φύση φτιάχνει τους δικούς της κανόνες και ένας από αυτούς είναι η φυσική επιλογή. Για παράδειγμα, πριν αποφασίσετε για έναν σύντροφο, δείτε πώς παρουσιάζονται τα παγώνια και άλλα ζώα. . .

Και αν ένας νεαρός άνδρας δεν δει ένα μικρό κοκκινωπό ντόνατ μπροστά του, τότε δεν θέλει να την παντρευτεί (γνωριστεί μαζί της) αμέσως. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Είναι απρόθυμοι να παντρευτούν έναν άνδρα υπέρβαρο, καθώς αυτό δείχνει μια άμεση συσχέτιση με την ικανότητά τους να φροντίζουν τον εαυτό τους. Εδώ μπορείτε να φιλοσοφήσετε για πολύ καιρό ότι η εμφάνιση δεν είναι σημαντική, αλλά υπάρχουν διάφοροι λόγοι όταν ένα άτομο δεν φροντίζει συνειδητά τον εαυτό του ή υπάρχουν ορισμένες ασθένειες, αλλά το 99% των περιπτώσεων αυτός είναι ο πρώτος λόγος. Αν και αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία. . .

Επομένως, πρέπει να ζυγίσουμε τα πάντα και να αποφασίσουμε μόνοι μας μια για πάντα. Αξίζει να αλλάξετε τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας για να παραμείνετε υγιείς, όμορφοι και χαρούμενοι για όσο το δυνατόν περισσότερο, ή να «κατεθείτε» σε μερικές δεκαετίες χωρίς να γνωρίζετε τη χαρά της επικοινωνίας με τα εγγόνια σας; Και αν δεν σας αρέσει η Η προοπτική της δεύτερης επιλογής δεν ταιριάζει, τότε:

 1. Ξεκινήστε να βρίσκετε ελεύθερο χρόνο για άσκηση.
 2. Ελέγξτε με το γιατρό σας ποιος τύπος άσκησης είναι αποδεκτός για εσάς.
 3. Βρείτε ένα γυμναστήριο ή μέρος για να ασκηθείτε π. χ. Β. στο σπίτι ή έξω.
 4. Επιλέξτε τη δική σας δίαιτα, αλλά μια δίαιτα με κεφίρ ή πρωτεΐνη είναι τέλεια.
 5. Ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό ή άτομο που ξέρει πώς να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ή βρείτε αυτές τις πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο. Εδώ μπορείτε να βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες - έχοντας μάθει ότι πρόκειται να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα για τον εαυτό σας.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του σωστού βάρους, αλλά σχεδόν όλες είναι κατά προσέγγιση και πολύ πρωτόγονες. Ας αναλύσουμε λοιπόν μερικά από τα αληθινά.

 1. Η πιο εύκολη και αποτελεσματική μέθοδος είναι να κοιτάξετε το σώμα σας στον καθρέφτη. Θα δείτε αμέσως τις ατέλειες καθώς η περίσσεια δεν πρέπει να κρέμεται ή να κρέμεται! Δεν θα μαλώσετε με τον εαυτό σας εάν πτυχές λίπους αντανακλώνται στον καθρέφτη στο σώμα. Ακόμα κι αν σου αρέσει το σώμα σου (αυτό είναι εφησυχασμός).
 2. Πιστεύεται ότι η πιο ακριβής μέθοδος εκτελείται μέσα στους τοίχους ενός καλά εξοπλισμένου εργαστηρίου και έμπειρων ειδικών. Εκεί γίνεται πλήρης ανάλυση που δείχνει την αναλογία λίπους, μυών, νερού κ. λπ. στο σώμα. Κάτι που δεν συμβαίνει πάντα στη ζωή. Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια κέντρα.

Ένα άτομο δεν μπορεί να ζήσει κανονικά για πολύ εάν δεν έχει καθόλου ή πολύ λίγο λίπος στο σώμα του. Αυτό είναι εντελώς αντίθετο με τους νόμους της φύσης, αν και μερικοί άνθρωποι έχουν μια πάθηση που δεν τους κάνει να παχύνουν (ανορεξία). Η ιατρική απαγορεύει αυστηρά την εσκεμμένη εξάντληση. Ωστόσο, όλα χρειάζονται ένα λογικό μέτρο. Η βέλτιστη ποσοστιαία αναλογία τροφής πρέπει να είναι: 60% υδατάνθρακες, 30% πρωτεΐνες και 10% λίπη.

Τι πρέπει να κάνουμε

Πρώτα πρέπει να υπολογίσετε τη διατροφή σας καθώς δεν θα είστε σε συνεχή δίαιτα και χρειάζεστε καλό κίνητρο για απώλεια βάρους. Επομένως, πάρτε ένα φύλλο χαρτί, έναν πίνακα θερμίδων, μια ζυγαριά και αρχίστε να γράφετε το βάρος ό, τι τρώτε. Σε πρώτο στάδιο, αυτό θα σας δημιουργήσει πρόβλημα, αφού δεν θα υπάρχει συνήθεια και δεν θα υπάρχει χρόνος για να βρείτε λίγα λεπτά στη βιασύνη. Αλλά αν είσαι αποφασισμένος, θα τα καταφέρεις. Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα της μελέτης θα δείξει τι πρέπει να εξαιρεθεί από το μενού για να ξεκινήσει η σωστή διατροφή.

Το επόμενο βήμα είναι η δίαιτα. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο μέρος του προγράμματος απώλειας βάρους. Η έλλειψη ή η μικρή ποσότητα θέλησης θα έχει αντίκτυπο. Αλλά αν κάνετε τα πάντα σωστά και δεν υποχωρήσετε και έχετε υπομονή, η δύναμη της θέλησης θα εμφανιστεί με την πάροδο του χρόνου και το βάρος θα επανέλθει σταδιακά στο φυσιολογικό.

Επίσης, δεν ξεχνάμε ότι για να επιτύχουμε υγεία, ομορφιά, αρμονία και εσωτερική κατάσταση, είναι απαραίτητο να ακολουθούμε έναν ενεργό τρόπο ζωής, να αθλούμε και να τρώμε σωστά.

Μπορείτε να χάσετε βάρος γρήγορα;

Η ερώτηση είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα, αλλά δεν θα βρείτε απάντηση σε αυτήν. Όχι, αν δεν φάτε, τότε την τρίτη ημέρα της απεργίας πείνας θα υπάρξει αισθητή απώλεια βάρους. Όσο περισσότερο διαρκεί, τόσο υψηλότερο είναι το αποτέλεσμα. Είναι αστείο, φυσικά, αλλά υπάρχει κάποια αλήθεια σε κάθε αστείο, γιατί έτσι κι αλλιώς πρέπει να μειωθούν οι μερίδες του φαγητού.

 1. Για να πετύχετε ένα βιώσιμο και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, εκτός από δίαιτα, πρέπει να ξεκινήσετε και με σωστή διατροφή και άσκηση. Εδώ μπορείτε να προσφέρετε και να προσφέρετε διαφορετικούς τύπους κίνησης. Το πιο απλό από αυτά είναι το περπάτημα, το κολύμπι, το τρέξιμο και ούτω καθεξής. Τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα είναι το καλύτερο. Είναι ιδιαίτερα καλό αν η εργασία σας βρίσκεται σε απόσταση 3-4 χιλιομέτρων από το σπίτι σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να επεκτείνετε τη διαδρομή πηγαίνοντας σπίτι για μεσημεριανό γεύμα.
 2. Ένα κανονικό ποδήλατο μπορεί να βοηθήσει το καλοκαίρι και ένα ποδήλατο γυμναστικής ή διάδρομος το χειμώνα.
 3. Ξεχάστε τις μεταφορές και τα ασανσέρ – περπατήστε, καθώς είναι πολύ αποτελεσματικό και αυξάνει σημαντικά τον μεταβολισμό.
 4. Άρα το γυμναστήριο είναι μια καλή επιλογή. Εδώ μπορείτε να δοσολογήσετε το φορτίο και να δώσετε περισσότερο χρόνο στις προβληματικές περιοχές. Στο ίδιο μέρος, οι εκπαιδευτές σας λένε πάντα τι θα πάει στραβά και πώς να εκτελέσετε ορισμένες ασκήσεις, αλλά το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί πραγματικά ικανοί ειδικοί σε αυτό το θέμα. . . Και ένα άλλο πλεονέκτημα θα είναι η εμφάνιση νέων γνωριμιών - ομοϊδεατών, χάρη στους οποίους το κίνητρο για απώλεια βάρους θα είναι ακόμη υψηλότερο. Γενικά, ο καλύτερος τρόπος δεν έχει εφευρεθεί ακόμα.
 5. Ξεχωριστά, θέλω να μιλήσω για την κολύμβηση. Αν το καλοκαίρι υπάρχει η ευκαιρία να επισκεφτείτε φυσικές δεξαμενές, τότε θα πρέπει να τους δώσετε την προτίμησή σας. Σταδιακά, πιο κοντά στο φθινόπωρο, το νερό αρχίζει να κρυώνει και αυτό είναι μια εξαιρετική σκλήρυνση, η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη καύση λίπους και βελτιώνει την ανοσία. Η πισίνα εξακολουθεί να χάνει από ορισμένες απόψεις σε μια φυσική δεξαμενή. Αλλά μπορείτε πάντα να πάρετε καλές συμβουλές εκεί και η πισίνα είναι ανοιχτή όλο το χρόνο.

Επιλογές κινήτρων για απώλεια βάρους

Για να επιτύχετε ένα διαρκές αποτέλεσμα κατά την αλλαγή βάρους, χρειάζεστε έναν καλό λόγο. Εάν δεν είναι εκεί, τότε πρέπει να καταλήξετε και να πείσετε τον εαυτό σας ότι απλά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από αυτό το έργο. Μπορείτε να παρακινήσετε τον εαυτό σας:

 1. Βελτίωση της υγείας και της γενικής ευεξίας.
 2. Η γέννηση ενός υγιούς παιδιού. Ένας πολύ δυνατός λόγος, το φυσικό ένστικτο θα έρθει στη διάσωση.
 3. Αγοράζοντας μια μοντέρνα φούστα. Μερικές φορές λειτουργεί πολύ καλύτερα από το να κάνεις μωρό. Είναι σαν κάποιος.
 4. Αποδείξτε στον εαυτό σας και στους άλλους ότι είστε δυνατοί και μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις όποιες δυσκολίες γιατί η ζωή είναι αγώνας και το να μην παλεύετε σημαίνει να μη ζείτε.
 5. Άλλαξε τον εαυτό σου και γίνε ελκυστικός (ου). Δεν υπάρχει κανένα τίμημα για αυτό το κίνητρο.

Αν αυτό δεν είναι για εσάς, τότε βρείτε το κίνητρο για τον εαυτό σας που θα σας κάνει να εργαστείτε σκληρά, να τρώτε σωστά και να το κάνετε για το υπόλοιπο του καλύτερου μέρους της ζωής σας.

Πώς να δημιουργήσετε κίνητρα

Το κίνητρο για απώλεια βάρους ξεκινά με ένα όνειρο. Φανταστείτε λοιπόν τι θα συμβεί όταν χάσετε βάρος. Για να το κάνετε αυτό, κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και φανταστείτε την εικόνα που θέλατε να έχετε. Είναι πολύ δύσκολο για ανθρώπους που δεν έχουν φαντασία να το κάνουν αυτό. Τότε επιλέξτε μόνοι σας ένα είδωλο, βρείτε τη φωτογραφία του και πάρτε τη μαζί σας παντού. Αυτό είναι απαραίτητο για να σας υπενθυμίζει από καιρό σε καιρό τον τελικό στόχο.

Σπάστε τη λαχτάρα σας σε πολλά πλήρη κομμάτια. Για παράδειγμα, επιτύχετε απώλεια βάρους 2 κιλών. Τότε δεν πρέπει να σε νοιάζει, μόνο αυτά τα δύο κιλά και τέλος. Και μόνο αφού έχετε κάνει ό, τι είναι δυνατό και έχετε επιτύχει αποτελέσματα, ορίστε την επόμενη μικρή εργασία, για παράδειγμα, χάσετε 2-3 κιλά περισσότερα. Εάν σκέφτεστε να χάσετε 20 κιλά, τίποτα από αυτά δεν θα λειτουργήσει. Δεν έχετε παρά να κάνετε μικρά βήματα προς το όνειρό σας και μερικές φορές να σκεφτείτε το κύριο πράγμα.

Κάποιοι έχουν ήδη παραιτηθεί χωρίς καν να προσπαθήσουν, νομίζοντας ότι δεν θα τα καταφέρουν, και έτσι δεν θα το τολμήσουν. Είναι όλα ανοησίες! Όλοι όσοι θέλουν να πετύχουν τον στόχο τους και δεν περιμένουν δώρα από τη μοίρα, αφού δεν μπορούν να κάνουν χωρίς τη δουλειά σου για τον εαυτό τους.

Κι όμως, ποτέ μην υπενθυμίζετε στον εαυτό σας την ηλικία σας και μην εγκαταλείπετε τον εαυτό σας εξαιτίας της. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου άνθρωποι γύρω στα εξήντα έχουν μάθει να τρέχουν μαραθώνιους και τα έχουν καταφέρει. Θυμηθείτε, ένα άτομο αρχίζει να γερνάει όταν λέει στον εαυτό του: αρκετά!

Ασκηθείτε, τρώτε σωστά και γίνετε καλύτεροι και το κίνητρο απώλειας βάρους θα σας βοηθήσει. Σου εύχομαι επιτυχία!