Ξεφεύγουμε από τα περιττά κιλά. Όλα για το τρέξιμο για απώλεια βάρους

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το τρέξιμο είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσουν βάρος. Αν αυτό ισχύει ή όχι και πώς να τρέξετε σωστά για να χάσετε βάρος, θα το μάθουμε από ειδικούς και όσους έχουν ήδη χάσει βάρος μέσω αυτού του αθλήματος.

Ένα κορίτσι ετοιμάζεται να κάνει τζόκινγκ για να χάσει βάρος

Η άσκηση θεωρούνταν πάντα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος απώλειας βάρους. Σας επιτρέπουν να καταπολεμήσετε το υπερβολικό βάρος καίγοντας πολλές θερμίδες με τρόπο που είναι ασφαλής για τον οργανισμό. Δίαιτα σημαίνει μείωση των εναποθέσεων λίπους στο στομάχι και στα πλευρά μέσω της σωστής διατροφής. Όταν οι υποδόριοι εναποθέσεις εξαφανίζονται, το δέρμα πέφτει και το σώμα παίρνει ένα σχήμα που δεν είναι ακριβώς αυτό που ονειρευόσασταν. Γι' αυτό το τρέξιμο για απώλεια βάρους είναι κατάλληλο για εσάς!

Πόσες θερμίδες καταναλώνονται;

Πόσες θερμίδες καίγονται στο τρέξιμο; Σε μόλις μία ώρα μέτριου τζόκινγκ ή τρέξιμο στις σκάλες, το σώμα χάνει έως και το ένα τρίτο των θερμίδων από το μέσο ημερήσιο φαγητό. Αυτό σημαίνει ότι από 1500 kcal μπορείτε να κάψετε 500. Αν προσθέσετε σωστή διατροφή σε αυτή τη μέθοδο, μέσα από απλούς υπολογισμούς μπορείτε να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι το κανονικό τρέξιμο θα σας επιτρέψει να χάσετε τον μέγιστο αριθμό κιλών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κατανάλωση θερμίδων κατά το τρέξιμο. Τραπέζι

Τύπος τρεξίματος Βάρος (kg) και κατανάλωση ενέργειας (kcal/h)
50 60 70 80 90
Μετρημένος 412 465 525 580 635
διάστημα 665 798 931 1060 2033
Στα σκαλιά 645 774 903 1029 2002

Πώς να ξεκινήσετε να τρέχετε από την αρχή

Ένα πρόγραμμα τρεξίματος για απώλεια βάρους πρέπει να δημιουργηθεί για κάθε αρχάριο. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε σημαντικές αποχρώσεις.

Βασικοί κανόνες

Πώς τρέχεις για να χάσεις βάρος; Ακολουθήστε λοιπόν τους κανόνες:

 • Οι αρχάριοι διδάσκονται να τρέχουν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Κάθε τρέξιμο διαρκεί 30 λεπτά. Μόλις νιώσετε ότι έχετε συνηθίσει σε αυτό το φορτίο, προχωρήστε στα 45 λεπτά. Μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των συνεδριών σε 4 επαναλήψεις την εβδομάδα. Το πόσο θα πρέπει να περπατήσετε στο μέλλον για να χάσετε βάρος εξαρτάται από εσάς.
 • Οι γιατροί διαφωνούν για το αν είναι επιβλαβές για ένα άτομο να τρέχει το πρωί. Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι το πρωινό τρέξιμο έχει θετική επίδραση στην απώλεια βάρους. Η εξήγηση είναι απλή: αυτή την ώρα της ημέρας υπάρχει εξαιρετικά μικρή ποσότητα γλυκογόνου στο ανθρώπινο συκώτι. Επομένως, το σώμα πρέπει να αναζητήσει πρόσθετες πηγές κατανάλωσής του, συμπεριλαμβανομένων των αποθέσεων λίπους. Επομένως, η μέγιστη ποσότητα λίπους καίγεται κατά το πρωινό τζόκινγκ. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να τρέξετε το πρωί, θα πρέπει να το κάνετε το βράδυ. Τέτοιες δραστηριότητες θα είναι επίσης ωφέλιμες.
 • Κάντε προθέρμανση πριν κάνετε τζόκινγκ (συμπεριλαμβανομένης της αναρρίχησης σκαλοπατιών). Αυτό ζεσταίνει τους μύες, προσαρμόζει την αναπνοή στον επιθυμητό ρυθμό και αποτρέπει τα διαστρέμματα.
 • Για αθλήματα, επιλέξτε ρούχα που δεν περιορίζουν την κίνηση και αθλητικά παπούτσια με άνετες σόλες.
 • Δεν πρέπει να περπατάτε σε άσφαλτο ή μπετόν. Συνιστάται να το κάνετε αυτό σε ειδικά καθορισμένα σημεία (π. χ. στην επιφάνεια του γηπέδου με καουτσούκ, στο έδαφος ή στο γρασίδι).
 • Αγοράστε μια συσκευή παρακολούθησης καρδιακών παλμών για να παρακολουθείτε τον καρδιακό σας ρυθμό καθ' όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας.
 • Δεν πρέπει να αρχίσετε να τρέχετε πολύ γρήγορα. Τα πόδια δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά από το έδαφος. Μην προσπαθήσετε να φτάσετε τους γλουτούς σας με τις φτέρνες σας ή να σηκώσετε τα γόνατά σας προς τα πάνω. Αυτή η τεχνική θα σας φανεί χρήσιμη στο μέλλον όταν το σώμα σας συνηθίσει στο φορτίο και μπορείτε να προχωρήσετε σε πιο έντονη προπόνηση.
 • Πρέπει να αναπνέεις από τη μύτη σου. Ακούστε το σώμα σας, νιώστε τον ρυθμό και προσαρμόστε την αναπνοή σας. Είναι δύσκολο για τους αρχάριους να συνηθίσουν αυτή την τεχνική, αλλά πρέπει να προσπαθήσουν.
 • Μην κάνετε απότομες στάσεις μετά το τζόκινγκ. Ξεκινήστε με γρήγορο ρυθμό και σταδιακά επιβραδύνετε. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να δώσετε στην καρδιά σας την ευκαιρία να προσαρμοστεί ήρεμα σε έναν διαφορετικό ρυθμό.
 • Στο τέλος της συνεδρίας, κάντε μερικές διατάσεις. Το βράδυ μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο ή ποδόλουτρο.
 • Για να μην χάσετε μια προπόνηση όταν ο καιρός είναι κακός, προπονηθείτε στο σπίτι. Ένας διάδρομος για απώλεια βάρους είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από το περιττό βάρος.

Δεν χρειάζεται να βγείτε έξω για να ξεκινήσετε την άσκηση. Το τοπικό τρέξιμο για να χάσετε βάρος στο δικό σας διαμέρισμα δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικό για αρχάριους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε μια πόρτα ή ένα παράθυρο για να μπει καθαρός αέρας στο σπίτι. Επιπλέον, μπορείτε να ανεβείτε τις σκάλες της εισόδου αν αυτό δεν είναι δυνατό στο δρόμο. Το κύριο πράγμα είναι να αναπνέετε σωστά.

Πρόγραμμα τρεξίματος για αρχάριους. Τραπέζι

Η εβδομάδα Σχέδιο τρεξίματος:
Τρέξιμο - Περπάτημα [- Τρέξιμο] (ελάχ. )
Συνολική διάρκεια
Προπονητικές συνεδρίες (ελάχ. )
1 12 21
2 2 - 2 20
3 3-2 20
4 5 - 2 21
5 6 - 1, 5 5/22
6 8 - 1, 5 19
7 10 - 1, 5 23
8ο 12 - 1 - 8 21
9 15 - 1 - 5 21
10 20-0 20

Διορθώστε τον καρδιακό ρυθμό ενώ τρέχετε

Για να διαπιστώσετε εάν βάζετε σε κίνδυνο την υγεία σας, μετρήστε τον σφυγμό σας πριν και μετά από ένα τρέξιμο. Ειδικά αν ξεκινάς την προπόνηση από την αρχή.

συστάσεις

 • Ο φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός κατά το τρέξιμο πρέπει να είναι 120-130 παλμούς ανά λεπτό για ένα εκπαιδευμένο άτομο. Ένας αρχάριος πρέπει να στοχεύει σε αυτό.
 • Φροντίστε να μετρήσετε τον σφυγμό σας μετά από 15-20 λεπτά τρεξίματος. Θα πρέπει να αντιστοιχεί στην τιμή που παρατηρήθηκε πριν από την προπόνηση.
 • Συνιστάται επίσης να χρησιμοποιείτε συσκευή παρακολούθησης καρδιακών παλμών για να παρακολουθείτε τον καρδιακό σας ρυθμό κατά τη διάρκεια της άσκησης. Όταν τρέχετε, ο καρδιακός ρυθμός δεν πρέπει να αυξάνεται πάνω από 140-150 παλμούς ανά λεπτό (αύξηση από την αρχική τιμή – όχι περισσότερο από 70%). Μόλις ο καρδιακός σας ρυθμός φτάσει σε αυτό το όριο, ξεκινήστε να τρέχετε.
 • Εάν μπορείτε να τρέξετε (ακόμα και πολύ αργά) με καρδιακό ρυθμό 120-130, αυτό είναι ήδη ένα καλό αποτέλεσμα για έναν αρχάριο. Σε μη εκπαιδευμένους ανθρώπους, ο καρδιακός ρυθμός μπορεί να υπερβεί τον επιτρεπόμενο κανόνα ακόμη και με ελαφρά επιτάχυνση. Μην ανησυχείτε, με τακτική προπόνηση θα μάθετε σταδιακά να τρέχετε με χαμηλούς καρδιακούς παλμούς. Μέχρι τότε, μην αυξήσετε την ένταση της άσκησης, ακόμα κι αν περπατάτε σχεδόν, και αυτό το φορτίο θα σας φαίνεται πολύ εύκολο.
 • Προσαρμόστε την ερώτηση για το πόσο πρέπει να περπατήσετε για να χάσετε βάρος με βάση τις μετρήσεις του καρδιακού σας παλμού. Οι 30λεπτες προπονήσεις κάθε δεύτερη μέρα (με περαιτέρω αυξήσεις στην ένταση) σύντομα θα αποδώσουν καρπούς, τόσο στην καρδιοπροπόνηση όσο και στην απώλεια βάρους!

Λάβετε υπόψη ότι αγνοώντας τον καρδιακό σας ρυθμό ενώ κάνετε τζόκινγκ, μπορεί να αποδυναμώνετε ακούσια τον καρδιακό σας μυ αντί να τον ενισχύετε.

Κανόνες καρδιακών παλμών κατά το τρέξιμο κατά ηλικία. Τραπέζι

ηλικία ετών) Αριστος
Παλμός
Συσπάσεις (ανά λεπτό)
Μέγιστη συχνότητα
ΠΑΛΜΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ
(σε ένα λεπτό)
20-25 120-150 200
26-30 115-145 195
31-35 115-142 190
36-40 110-140 185
41-45 105-135 180
46-50 105-130 175
51-55 100-128 170
56-60 100-125 165
61-65 95-120 160
66-70 95-118 155
πάνω από 70 90-115 150

Διαλειμματικό τρέξιμο πρωί και βράδυ

Η μέγιστη απόδοση μπορεί να επιτευχθεί όταν τρέχετε σε λειτουργία εναλλασσόμενου φορτίου με ζώνη γύρω από τη μέση. Δηλαδή ένας αργός ρυθμός εναλλάσσεται με την επιτάχυνση από καιρό σε καιρό. Ταυτόχρονα, το λίπος στο στομάχι και στα πλευρά εξαφανίζεται πολύ γρήγορα. Σε μισή ώρα τζόκινγκ, ένας μαραθωνοδρόμος μπορεί να χάσει έως και 300 γραμμάρια και με μικτό ρυθμό ακόμη και μισό κιλό. Το ίδιο ποσό θερμίδων που καίγονται την ημέρα κάνοντας διαλειμματικό τρέξιμο δεν δαπανάται για περπάτημα ή άλλη άσκηση.

Οφέλη και κανόνες

Το διαλειμματικό τρέξιμο έχει ένα άλλο πλεονέκτημα: αυξάνοντας ελαφρά το φορτίο, οι μύες της κοιλιάς, της γάμπας, του μηρού και των γλουτών μπορούν να προπονηθούν αποτελεσματικά. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση για τον ακριβό εξοπλισμό γυμναστικής και τη μετάβαση στο γυμναστήριο. Το διαλειμματικό τρέξιμο στο δρόμο και στο σπίτι έχει τους δικούς του νόμους, σύμφωνα με τους οποίους θα πετύχετε γρήγορα τον στόχο σας - να χάσετε βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα:

 • Συνιστάται η άσκηση για 20 λεπτά τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα το πρωί ή το βράδυ.
 • Τρέξτε το πρωί μόνο μετά την προπόνηση και όχι πριν.
 • Αυξήστε τον χρόνο σταδιακά και αποφασίστε μεμονωμένα πόσο πρέπει να περπατήσετε για να χάσετε βάρος.

Το διαλειμματικό τρέξιμο για απώλεια βάρους είναι μια ακολουθία ενεργειών και φορτίων για κάθε μέρα. Αναπτύχθηκε ένα ειδικό σύστημα για αρχάριους.

συμβουλή

Η ακολουθία των ενεργειών για διαλειμματική εκτέλεση είναι η εξής:

 1. Πρέπει να ξεκινήσετε την προπόνηση απώλειας βάρους βάζοντας μια ζώνη αδυνατίσματος (αν χρησιμοποιείτε).
 2. Τρέξτε αργά για 5 λεπτά, μεταβαίνοντας από γρήγορο περπάτημα σε τζόκινγκ.
 3. Στη συνέχεια, επιταχύνετε και τρέξτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Το σώμα σας θα σας πει πότε να τρέξετε. Τουλάχιστον 2-3 λεπτά.
 4. Επιβραδύνετε, συνεχίστε να κάνετε τζόκινγκ και ακούστε το σώμα σας. Ακόμα κι αν δεν έχετε τη δύναμη και θέλετε να σταματήσετε, πηγαίνετε για το πιο αργό τρέξιμο, αλλά μην σταματήσετε. Όταν ανεβαίνετε σκάλες, προσπαθήστε να μην σταματήσετε, αλλά να κάνετε ένα βήμα.
 5. Μόλις νιώσετε τον καρδιακό σας ρυθμό και την αναπνοή σας να αυξάνονται ξανά, τρέξτε με μέτριο ρυθμό.
 6. Τώρα επιταχύνετε ξανά και επαναλάβετε ολόκληρο το σύμπλεγμα ξανά.

Πρόγραμμα διαλειμματικού τρεξίματος για απώλεια βάρους. Τραπέζι

χρόνος Βάρος
0: 00 – 3: 00 (3 λεπτά) Περπατήστε με μέτριο ρυθμό
3: 01 – 4: 00 (1 λεπτό) Γρήγορο περπάτημα
4: 01 - 5: 00 (30 δευτ. ) Σκούντημα
5: 01 – 5: 30 (1 λεπτό) Γρήγορο περπάτημα
5: 31 – 6: 00 (30 δευτ. ) Πήδα επί τόπου «τα πόδια μαζί – πόδια χωριστά»
6: 01 – 7: 00 (1 λεπτό) Γρήγορο περπάτημα
7: 01 – 7: 30 (30 δευτ. ) Πλευρικά άλματα επί τόπου, τα πόδια ενωμένα
7: 31 – 8: 30 (1 λεπτό) Γρήγορο περπάτημα
8: 31 - 9: 00 (30 δευτ. ) Σκούντημα
9: 01 – 10: 00 (1 λεπτό) Περπατήστε με μέτριο ρυθμό

Πολυάριθμες κριτικές από άτομα που έχουν βιώσει διαλειμματικό τρέξιμο για απώλεια βάρους λένε ότι τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, με τη βοήθεια μιας τέτοιας εκπαίδευσης μπορείτε να χάσετε έως και ένα κιλό την εβδομάδα.

Τι να τρώτε και να πίνετε ενώ τρέχετε;

Μπορείτε να περιμένετε ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα αν προσέξετε τη σωστή διατροφή. Εάν αρχίσετε να κάνετε τζόκινγκ για να χάσετε βάρος, η διατροφή σας θα πρέπει να επιλεγεί λαμβάνοντας υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά αυτού του τύπου προπόνησης.

Συμβουλές και κόλπα

 • Είναι καλύτερα να μην τρώτε τίποτα πριν την προπόνηση. Πόσες θερμίδες καίτε τρέχοντας όταν τρώτε; Κανείς! Όταν έχετε φάει, το σώμα αρχίζει να επεξεργάζεται τη γλυκόζη από το στομάχι, αφήνοντας το αποθηκευμένο στρώμα λίπους ανέγγιχτο. Επιπλέον, η άσκηση με γεμάτο στομάχι είναι δυσάρεστη έως και επιβλαβής! Αν πεινάτε πολύ, πιείτε ένα σνακ με τυρί cottage χαμηλών λιπαρών ή πιείτε ένα ποτήρι κεφίρ 1%.
 • Η μέγιστη ποσότητα νερού που μπορείτε να πιείτε μισή ώρα πριν από το τρέξιμο είναι 1 ποτήρι. Μπορείτε επίσης να πιείτε τσάι με ζάχαρη, καφέ ή χυμό.
 • Δεν συνιστάται να πίνετε κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την προπόνηση. Συνιστάται να πίνετε μικρές γουλιές νερό ή να ξεπλύνετε το στόμα σας όπως χρειάζεται. Μετά από μισή ή μία ώρα, μπορείτε να πιείτε όσα υγρά θέλετε.
 • Δεν πρέπει να φάτε τίποτα μέχρι τουλάχιστον 2 ώρες μετά την προπόνηση καρδιο.
 • Φροντίστε να τρώτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη μετά το πρωινό σας τρέξιμο. Το φαγητό από ένα κατάστημα αθλητικής διατροφής λειτουργεί επίσης. Η ποσότητα πρωτεΐνης που καταναλώνεται δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0, 5 και όχι μεγαλύτερη από 0, 7 g ανά 1 kg σωματικού βάρους.
 • Αν τρέχετε το βράδυ, για να χάσετε βάρος γρήγορα, είναι καλύτερα να έχετε ένα ελαφρύ δείπνο (για παράδειγμα, μια σαλάτα λαχανικών με στήθος κοτόπουλου και κεφίρ).
 • Δεν συνιστώνται τροφές που περιέχουν λίπη.

Συνιστώμενα και απαγορευμένα προϊόντα

Οι ακόλουθες τροφές παρέχουν στον οργανισμό ενέργεια καθημερινά (τροφές που μπορούν να καταναλωθούν μόνο μετά την προπόνηση):

 • Αποξηραμένα φρούτα;
 • φυσικό μέλι?
 • χυμός ντομάτας (φρεσκοστυμμένος)?
 • ζυμαρικά (πρέπει να τα μαγειρέψετε για να μείνουν λίγο υγρά).
 • ρύζι (οποιοδήποτε)
 • Γιαούρτια (κατά προτίμηση σπιτικά).

Αφαιρέστε τις παρακάτω τροφές από τη διατροφή σας:

 • φασόλια;
 • δημητριακά ολικής αλέσεως.
 • πατάτες (σε οποιαδήποτε μορφή)?
 • λιπαρά και τηγανητά τρόφιμα?
 • γλυκά και αρτοσκευάσματα·
 • Γρήγορο φαγητό;
 • Μελιτζάνα;
 • λάχανο;
 • Ραπανάκι;
 • Ραπανάκι;
 • Μανιτάρια?
 • Σπανάκι.

Όλα τα άλλα λαχανικά και φρούτα είναι ευπρόσδεκτα.

Μπορείτε να τρέξετε όχι μόνο το πρωί αλλά και το βράδυ για να χάσετε βάρος.

Ζώνη τρεξίματος: οφέλη για την απώλεια βάρους

Το τρέξιμο (συμπεριλαμβανομένης της αναρρίχησης σκαλοπατιών) είναι ενεργή σωματική δραστηριότητα που οδηγεί στη διάσπαση των λιπών και στην απελευθέρωση μεγάλης ποσότητας θερμικής ενέργειας. Για να δροσίσει ένα ζεστό σώμα, το σώμα μπορεί να αρχίσει να εκκρίνει ιδρώτα. Το υγρό μας αποτρέπει από την υπερθέρμανση.

Η ζώνη απώλειας βάρους έχει σχεδιαστεί για να ζεσταίνει το σώμα στις περιοχές όπου πρέπει να χαθεί το υπερβολικό λίπος. Το ίδιο ισχύει και για την μεμβράνη που τυλίγεται γύρω από τους μηρούς και το στομάχι, πράγμα που σημαίνει ότι τα λίπη διασπώνται πιο ενεργά υπό την επίδραση της θερμότητας κατά το τζόκινγκ.

Η αρχή λειτουργίας της συσκευής είναι απλή: το σώμα αρχίζει να παράγει ακόμη περισσότερο ιδρώτα, συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη λειτουργία ψύξης. Ταυτόχρονα, τα λίπη διασπώνται πολύ πιο ενεργά, γεγονός που σας επιτρέπει να χάσετε τα περιττά κιλά πιο γρήγορα.

Η ζώνη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους χρησιμοποιούν διαλειμματικό τρέξιμο για να χάσουν βάρος και ανεβαίνουν σκάλες για να χάσουν λίπος στην κοιλιά. Μια επιπλέον επιβάρυνση θα είναι η σύσπαση των κοιλιακών μυών κατά το τρέξιμο. Αυτό ενισχύει το αποτέλεσμα, βοηθά στην απομάκρυνση των λιπών και συσφίγγει το δέρμα στο στομάχι.

Τρέξιμο ή ποδήλατο: ποιο είναι καλύτερο για την απώλεια βάρους;

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν και τις δύο μεθόδους για να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους σε φόρμα. Οι κριτικές όσων έχουν χάσει βάρος ποικίλλουν ως προς αυτό. Ο καθένας επιλέγει αυτό που του αρέσει περισσότερο. Ωστόσο, αξίζει να σκεφτείτε τα οφέλη κάθε τύπου προπόνησης.

Τα οφέλη της ποδηλασίας

 • Το ποδήλατο είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνο άθλημα από το τρέξιμο.
 • Η ποδηλασία δεν επιβαρύνει υπερβολικά τις αρθρώσεις και τη σπονδυλική στήλη, όπως και το τρέξιμο.
 • Η ποδηλασία παρέχει μια πιο ευχάριστη καταπόνηση των μυών χωρίς τραντάγματα και άγχος.
 • Ακόμα κι αν είστε υπέρβαροι, μπορείτε να κάνετε ποδήλατο άφοβα.
 • Το ποδήλατο σάς επιτρέπει να ασκείστε και να βλέπετε ενδιαφέροντα μέρη ταυτόχρονα ενώ ταξιδεύετε. Αυτό είναι ένα υπέροχο εργαλείο για όσους αγαπούν τα μακρινά ταξίδια.
 • Αν και το ποδήλατο καίει λιγότερες θερμίδες από το διαλειμματικό ή το κανονικό τρέξιμο, μπορείτε να κάνετε ποδήλατο για πολύ περισσότερο χωρίς να καταπονεθείτε.

Η κανονική οδήγηση θα έχει ένα μικρό θετικό αποτέλεσμα. Επομένως, για να χάσετε πραγματικά βάρος, πρέπει να οδηγείτε γρήγορα.

Οφέλη από το τρέξιμο

 • Το τρέξιμο θεωρείται ένα από τα καλύτερα είδη σωματικής δραστηριότητας για την ανθρώπινη υγεία και τη γρήγορη απώλεια βάρους.
 • Το τζόκινγκ στο δρόμο και το ανέβασμα σκαλοπατιών χρησιμοποιούν τους περισσότερους μύες.
 • Το σώμα καίει επίσης περισσότερη ενέργεια όταν κάνει τζόκινγκ παρά όταν κάνει ποδήλατο.
 • Για να χάσει το ίδιο ποσό περιττών κιλών, ένας δρομέας χρειάζεται δύο έως τρεις φορές λιγότερο χρόνο από έναν ποδηλάτη.

Το τρέξιμο σας βοηθά να χάσετε βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά; Αναμφίβολα!

Το τζόκινγκ θα σας δώσει ένα όμορφο και λεπτό σώμα.

Αντενδείξεις και προφυλάξεις κατά το τζόκινγκ

Το διαλειμματικό και άλλο τρέξιμο όχι μόνο έχει θετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο για τα άτομα με τις ακόλουθες ασθένειες να επιλέξουν έναν πιο ήπιο τρόπο απώλειας βάρους:

 • καρδιακές και αγγειακές παθήσεις?
 • Τραυματισμοί και ασθένειες της σπονδυλικής στήλης.
 • τυχόν χρόνιες ασθένειες κατά την έξαρση.
 • προβλήματα με τις αρθρώσεις του γόνατος?
 • κρυολογήματα ή γρίπη?
 • υψηλά επίπεδα παχυσαρκίας?
 • σοβαρές γυναικολογικές παθήσεις.

Ακούστε την κατάσταση του σώματός σας. Εάν αισθάνεστε αδιαθεσία, αναβάλετε το τρέξιμό σας για την επόμενη μέρα. Μάθετε να διαφοροποιείτε τον μυϊκό πόνο μετά την άσκηση από άλλες αιτίες πόνου. Παρακολουθήστε τον σφυγμό σας. Ένας γρήγορος παλμός μπορεί να υποδηλώνει δυσλειτουργία της καρδιάς.

Κριτικές από όσους έχουν χάσει βάρος

Κριτικές από άτομα που έχουν δοκιμάσει αυτή τη θεραπεία μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν το τρέξιμο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

 • «Δεν μου αρέσουν οι δίαιτες και δεν είμαι μαραθωνοδρόμος! Γενικά είμαι άνθρωπος που του αρέσει να τρώει. Αποφάσισα να ξεκινήσω την άσκηση. Επειδή δεν είχα χρόνο να πάω στο γυμναστήριο, πήγα με έναν φίλο που έτρεχε κάθε πρωί με μια ζώνη αδυνατίσματος (για να αφαιρέσω το λίπος από την κοιλιά). Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Σε ένα μήνα έχασα 4 κιλά που είχα πάρει στις διακοπές, αναπνέω πιο εύκολα και είχα πολλή ενέργεια. Μπορείτε να χάσετε βάρος τρέχοντας; Αναμφίβολα! "
 • «Το βράδυ πονούσα στα πόδια μου. Πρώτα άρχισα να παίρνω χάπια, μετά ο γιατρός μου συνέταξε ενέσεις. Αλλά η υγεία είναι πιο πολύτιμη και αποφάσισα να δοκιμάσω το τζόκινγκ το πρωί. Δεν είδα καμία αξιοσημείωτη αλλαγή αμέσως. Δεν το κατάλαβα παρά μόνο ένα μήνα αργότερα, όταν πέρασα ένα ολόκληρο βράδυ χωρίς πόνο στα πόδια μου. Τώρα παίρνω τη γυναίκα μου για ένα πρωινό τζόκινγκ. Έχει ήδη χάσει 3 κιλά και προσπαθεί να χάσει ακόμα περισσότερα. "
 • «Όλα πρέπει να γίνουν προσεκτικά. Έκανα διαλειμματικό τρέξιμο. Έκανα γυμναστική σε ένα πλακόστρωτο μονοπάτι σε ένα κοντινό πάρκο. Άρχισαν να πονάνε τα πόδια μου. Μετά προσπάθησα να τρέξω σε χωματόδρομους. Ο πόνος έχει φύγει. Θέλω μόνο να πω ένα πράγμα: απλά δεν ξέρω κανένα σύστημα απώλειας βάρους που να είναι πιο αποτελεσματικό από το διαλειμματικό τρέξιμο με ζώνη! "
Το ανέβασμα σκαλοπατιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε το περιττό βάρος.

Τρέξιμο ή ποδήλατο, τζόκινγκ στο δρόμο ή τζόκινγκ στη θέση για απώλεια βάρους, με ή χωρίς ζώνη, πρωί ή βράδυ - η επιλογή είναι δική σας! Τηρείτε το σωστό σύστημα κατανομής της φυσικής δραστηριότητας, έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφή και το σώμα σας θα σας ενθουσιάσει με ομορφιά και αρμονία.