Κετο-δίαιτα - πόσο αποτελεσματική για την απώλεια βάρους

Αν νομίζετε ότι η διατροφή για την απώλεια βάρους απαραίτητα τη συμφωνία με την καταμέτρηση θερμίδων, άκαμπτο περιορισμός για το μέγεθος των μερίδων και την ανάγκη να ανέχεται την πείνα, σπεύδω να σας παρακαλώ: τα τελευταία χρόνια, κερδίζει τη δημοτικότητα του δίαιτα, η οποία λειτουργεί σε μια εντελώς διαφορετική αρχή. Την αποτελεσματικότητά της στο να απαλλαγούμε από το υπερβολικό λίπος σωμάτων επιστημονικά και επιβεβαιώνεται από τα αναρίθμητα παραδείγματα.

Κετο προϊόντα

Πρώτα απ ' όλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κετο-διατροφή είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες. Με άλλα λόγια, προβλέπει ριζική μείωση του αριθμού των υδατανθράκων στη διατροφή. Ίσως έχετε μια ερώτηση, αλλά είναι δυνατόν να αντισταθούν οι υδατάνθρακες; Αυτή είναι η πιο σημαντική πηγή ενέργειας για όλο το σώμα!

Το γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα είναι ικανό για πολύ περισσότερα από ό, τι μπορούμε να φανταστούμε. Πάνω από εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης, έχουμε αποκτήσει μια σειρά αντισταθμιστικών μηχανισμών που επιτρέπουν σε μας για να επιβιώσουν στις σκληρές συνθήκες της ύπαρξης. Ένας από αυτούς τους μηχανισμούς που επιτρέπει στον οργανισμό μας να πάρει την ενέργεια από τα τρόφιμα, ακόμη και αν δεν έχει σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες. Είναι απλό – το σώμα αρχίζει να ενεργά στην διάσπαση των λιπών, αντί των υδατανθράκων, τη χρήση τους ως εναλλακτική πηγή ενέργειας. Αυτός είναι ο λόγος για τον keto δίαιτα δουλεύει και μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά , στερώντας τον εαυτό σας από τους υδατάνθρακες, θα αναγκάσει το σώμα σας να μετατρέψει το περιττό λίπος σε ενέργεια.

Τι είναι η κέτωση;

Κέτωση είναι μια φυσική μεταβολική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος στο οποίο κατοικεί, μετά την keto δίαιτα. Όταν το ανθρώπινο σώμα στερείται υδατανθράκων, εισέρχεται σε μια κατάσταση κέτωση, η ουσία της οποίας είναι ότι καθώς το σώμα μεταβαίνει από το πετρέλαιο – που είναι, αρχίζει να τα χρησιμοποιήσετε ως πρωταρχική πηγή ενέργειας. Τα λίπη χωρίζονται με το σχηματισμό ενός μεγάλου αριθμού των λεγόμενων κετονικά σώματα (κετόνες). Το κετόνες και εναλλακτική πηγή ενέργειας σε μια κατάσταση κέτωση.

Η ουσία του keto δίαιτα

Στην πραγματικότητα, το σώμα μας χρησιμοποιεί συνεχώς κετόνες για να υποστηρίξει τις λειτουργίες ορισμένων οργάνων, ιδίως την καρδιά και τα νεφρά. Αλλά τον εγκέφαλο και τους μυς να πάρει την ενέργεια από τη γλυκόζη, δηλαδή υδατάνθρακες. Ως εκ τούτου, όταν η κανονική λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στο σώμα είναι σχισμένα, με ένα σχετικά μικρό ποσό του λίπους. Το έργο της keto διατροφή για αλλαγή του μεταβολισμού, έτσι ώστε το σώμα να πάρει την ενέργεια, χρησιμοποιώντας κυρίως τα κετονικά σώματα. Σε ελλείμματος υδατανθράκων, το σώμα ενεργοποιεί τη διαδικασία της λιπόλυσης, η οποία θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο να απαλλαγούμε από το περιττό λίπος του σώματος.

Δίαιτα

Πώς το σώμα μετατρέπει τα λίπη σε ενέργεια

Όταν το σώμα αρχίζει να αντιμετωπίσετε μια έλλειψη των υδατανθράκων, αρχίζει να καταναλώνουν τις αποθήκες γλυκογόνου στα κύτταρα. Την ίδια στιγμή ενεργοποιεί το μηχανισμό για τη μετατροπή των λιπών και των πρωτεϊνών σε ενέργεια. Μετά από περίπου τρεις ημέρες σε υδατάνθρακες πείνα, το σώμα εισέρχεται σε μια κατάσταση κέτωση. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς το σώμα παίρνει ενέργεια σε αυτή την κατάσταση.

Μετά τη χρήση μέχρι τις αποθήκες γλυκογόνου, το σώμα αρχίζει να εισάγετε μια κατάσταση κέτωση. Στο ήπαρ aktiviziruyutsya τη διαδικασία της λιπόλυσης που χωριστείτε σε λιπαρά οξέα και γλυκερόλη. Περαιτέρω, υπάρχει μια διαδικασία που ονομάζεται κετογένεση λιπαρά οξέα διασπώνται, με αποτέλεσμα το σχηματισμό των κετονικών σωμάτων σε τρεις τύπους:

 • acetoacetate;
 • β-υδροξυβουτυρικό οξύ *
 • ακετόνη.

Είναι αυτές οι ουσίες που το σώμα χρησιμοποιεί αντί της γλυκόζης για ενέργεια. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι σε μια κατάσταση κέτωση κετονικά σώματα παρέχει όλες τις ενεργειακές ανάγκες του σώματος. Το γεγονός είναι ότι ορισμένα όργανα και ιστούς είναι απλά σε θέση να μεταβολίσει κετόνες για τους ξεχωριστή δομή των κυττάρων και την έλλειψη των απαραίτητων ενζύμων. Για παράδειγμα, το ήπαρ παράγει κετονικά σώματα, δεν είναι σε θέση να αποκτήσετε ενέργειας από κετόνες, για τη λειτουργία του χρειάζεται ακόμα γλυκόζης. Έτσι, το σώμα, ακόμη και σε μια κατάσταση κέτωση μπορεί να μην το κάνετε εντελώς χωρίς γλυκόζη.

Κάτω από την κανονική διατροφή το σώμα παίρνει τη γλυκόζη από τους υδατάνθρακες. Αλλά σε μια κατάσταση κέτωση υδατάνθρακες λάβει από την τροφή δεν είναι αρκετό. Όπου, στην περίπτωση αυτή, το σώμα θα χρησιμοποιήσει τη γλυκόζη για να τροφοδοτήσει τα όργανα, δεν είναι σε θέση να απορροφήσει τις κετόνες; Εντάξει, έχουμε ένα μηχανισμό για να παράγει γλυκόζη, χωρίς υδατάνθρακες. Σε μια κατάσταση κέτωση aktiviziruyutsya μια διαδικασία που είναι γνωστή μια γλυκονεογένεση. Κατά τη διαδικασία της γλυκονεογένεσης που εμπλέκονται, κυρίως πρωτεΐνες και γλυκερίνη (το τελευταίο είναι που σχηματίζονται κατά τη διάσπαση των λιπών).

Τώρα μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί η keto δίαιτα θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών: το σώμα σας χρειάζεται για την παραγωγή γλυκόζης, η οποία τώρα παίρνει από τις τροφές. Αλλά τι γίνεται αν το φαγητό δεν είναι αρκετή πρωτεΐνη; Τίποτα καλό – το ασπράδι θα πρέπει να "αφαιρεθεί" από τους μύες, και στη συνέχεια, η κετο-διατροφή θα οδηγήσει σε απώλεια μυών.

Πρότυπο keto δίαιτα

Οι τύποι δίαιτα

Keto διατροφή περιλαμβάνει την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λίπους, μέτρια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ελάχιστη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κατανάλωση των υδατανθράκων συνιστάται να μειωθεί σε 50 g ανά ημέρα. Επίσημα συνιστώμενη keto δίαιτα δεν υπάρχει. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά κοινά συστήματα που έχουν αποδείξει τον εαυτό τους μεταξύ των διατροφολόγων.

Για να προκαλέσει μια κατάσταση κέτωση με διάφορους τρόπους, έτσι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι των κετο δίαιτες. Αλλά όλοι μοιράζονται μια κοινή αρχή – μειώνοντας την κατανάλωση υδατανθράκων και υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος της δίαιτας. Παρακάτω περιγράφουμε τα τέσσερα πιο συχνά χρησιμοποιείται η παραλλαγή του keto δίαιτα.

Πρότυπο keto δίαιτα (SKD)

Αυτό το είδος της διατροφής, θα εξετάσει στο μέλλον. Το πρότυπο keto δίαιτα ποσοστό των υδατανθράκων στη διατροφή μειώνεται σε 5-10%. Το ποσοστό των πρωτεϊνών είναι 20%, και το λίπος – 70-75% της διατροφής.

Όσον αφορά γραμμάρια καθημερινή διατροφή αποτελείται από:

 • 20-50 γραμμάρια υδατανθράκων?
 • 40-60 g πρωτεΐνης;
 • τα λίπη χωρίς περιορισμούς.

Το ποσό του λίπους που καταναλώνεται καθορίζεται από τις ενεργειακές ανάγκες του κάθε ατόμου.

Πρότυπο keto δίαιτα σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος στο σώμα, σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και είναι ευεργετική για την κατάσταση της καρδιάς.

Μερικές φορές υπάρχουν ξεχωριστές υποτύπου του προτύπου keto δίαιτα ονομάζεται "δίαιτα με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες", η οποία συνεπάγεται μια μείωση στο ποσοστό των υδατανθράκων στη διατροφή, στο 4%.

Κυκλική δίαιτα

Είναι, επίσης, ονομάζεται "δίαιτα, φορτώνοντας υδατάνθρακες". Είναι χαρακτηρίζεται από την παρουσία του τις ημέρες κατά τις οποίες οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερους υδατάνθρακες. Για παράδειγμα, 5 ημέρες πρότυπο keto δίαιτα και διατροφή 2 ημερών με υψηλό ποσοστό υδατανθράκων. Αυτή η δίαιτα είναι συνήθως ασκείται από τους αθλητές όταν το χρειάζονται για την ανασύσταση του γλυκογόνου των μυών που δαπανάται κατά τη διάρκεια έντονων προπονήσεων.

Στοχευμένη κετογενική δίαιτα

Αυτή η δίαιτα είναι ένας συμβιβασμός ανάμεσα σε standard και κυκλική keto δίαιτα. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση του uglevodosoderzhaschie φαγητό αμέσως πριν ή μετά την αθλητική κατάρτιση. Η ιδέα είναι ότι οι υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας που καταναλώνεται πολύ πιο γρήγορα, οπότε η δίαιτα αυτή κάνει πιο αποτελεσματική την προπόνηση, και, συνεπώς, δεν βγείτε από μια κατάσταση κέτωση.

Η δίαιτα είναι υψηλή σε πρωτεΐνες

Αυτή η επιλογή είναι keto δίαιτα την ακόλουθη αναλογία των μακροθρεπτικών συστατικών στην καθημερινή διατροφή:

 • πρωτεΐνη – 35%;
 • λιπαρές ουσίες – 60%;
 • δεξτρόζη – 5%.

Keto δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους που έχουν δυσκολίες να απαλλαγούμε από την περίσσεια λίπους καταθέσεις.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του κετο-διατροφή, μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία που να εξασφαλίζει καμία ζημιά στην υγεία, όταν εκτελείται πάνω από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από ένα χρόνο).

Ένα αίσθημα πληρότητας

Ένα αίσθημα πληρότητας

Θα χρησιμοποιηθεί για να πάρει μια διατροφή, όπως δίαιτα στην οποία μερίδες των τροφίμων είναι πολύ περιορισμένη, και το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας πρέπει να υπομείνουν την πείνα. Αλλά το keto διατροφή είναι τόσο φανταστικό που δεν απαιτεί το άτομο περιορίζει την ποσότητα των τροφίμων που καταναλώνονται. Επειδή η διαδικασία της απώλειας βάρους, ενώ η δίαιτα αυτή δεν σχετίζεται με μείωση στην κατανάλωση θερμίδων και συμβαίνει λόγω ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση των υδατανθράκων. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να περιορίσει τον εαυτό σας σε μερίδες και την πείνα. Όλο το θέμα στη σωστή προετοιμασία της διατροφής: μπορείτε να χάσετε το βάρος, αφαιρεί uglevodosoderzhaschie προϊόντα, και να τρώω πρωτεΐνες και λίπη στις σωστές αναλογίες.

Αποτελεσματική απώλεια βάρους

Νωρίτερα μεταξύ των γιατρών και διατροφολόγων, είναι διαδεδομένη η άποψη ότι το ηλεκτρικό σύστημα με ένα υψηλό ποσοστό των λιπαρών ουσιών επιβλαβών για την υγεία, προκαλούν παχυσαρκία και μια σειρά από άλλες παθήσεις. Ωστόσο, μια σειρά από μελέτες που διεξήχθησαν σε ζώα έχουν δείξει ότι ανάμεσα στην υψηλή πρόσληψη λίπους και της παχυσαρκίας, την αιτιώδη σύνδεσμο που λείπει. Ακριβώς το αντίθετο – χαμηλό-carb δίαιτα υψηλή σε λίπος οδήγησε σε απώλεια βάρους. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι η χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφή, σε σύγκριση με nizkozhirnye, είναι πολύ πιο αποτελεσματική στο να απαλλαγούμε από το υπερβολικό λίπος σωμάτων. Μια σύνδεση με το υλικό μπορείτε να βρείτε στο τέλος του άρθρου.

Βελτιώστε τη μνήμη και τις γνωστικές λειτουργίες

Μελέτες έχουν δείξει ότι μια keto διατροφή βελτιώνει τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου γενικότερα. Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι η κετο-διατροφή μειώνει τα συμπτώματα της ημικρανίας.

Βελτίωση σε διάφορες ασθένειες

Σε διάφορες μελέτες keto διατροφή έχουν δείξει βελτίωση σε άτομα με ασθένειες όπως η επιληψία, η νόσος του Αλτσχάιμερ, έχουν μυοατροφική πλευρική MS, τραυματική βλάβη του εγκεφάλου, της ακμής, του καρκίνου και διαταραχές του μεταβολισμού.

Θεραπεία της επιληψίας

Ο αρχαίος έλληνας θεραπευτής ο Ιπποκράτης το συνιστούσε νηστείας για τους ανθρώπους που πάσχουν από επιληψία. Στο 20-ες του περασμένου αιώνα ως εναλλακτική λύση της νηστείας είναι να μειωθεί η συχνότητα των επιληπτικών κρίσεων προτάθηκε κετο-διατροφή.

Υγιεινή διατροφή

Παρά το γεγονός ότι η φαρμακευτική βιομηχανία τακτικά και προσφέρει μια νέα γενιά αντιεπιληπτικά, κάθε τρίτος ασθενής με επιληψία παραμένει ανθεκτική στη θεραπεία με το φάρμακο. Αυτό ονομάζεται ανθεκτική επιληψία. Ως εκ τούτου, στη θεραπεία ορισμένων ασθενών που χρησιμοποιούνται εναλλακτικές μεθόδους, όπως η δίαιτα αυτή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την σχέση των νευρολογικών παθήσεων με την κατάσταση της εντερικής μικροχλωρίδας. Σύμφωνα με παρατηρήσεις, η δίαιτα μειώνει τη συχνότητα των επιληπτικών κρίσεων, και μπορούν να μειώσουν τη δόση των φαρμάκων.

Πώς να ανιχνεύσει ότι έχετε εισέλθει σε κέτωση

Έτσι, αυτό είναι κέτωση και γιατί αυτή η κατάσταση βοηθά να χάσετε βάρος, το καταλαβαίνουμε. Αλλά ως άτομο σύμφωνα με το keto δίαιτα, να μάθετε τι έκανε σε μια κατάσταση κέτωση; Πολύ απλό – υπάρχουν μια σειρά από ενδείξεις και μεθόδους, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Ανάσα

Ένα από τα πιο αξιόπιστα σημάδια ότι το σώμα σας σε κέτωση – είναι η εμφάνιση των συγκεκριμένων την κακή αναπνοή. Μερικές φορές είναι παρόμοια με τη μυρωδιά των φρούτων, αλλά στην πραγματικότητα είναι η ακετόνη. Το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία της διάσπασης των λιπών στο ήπαρ σε μορφή κετονικά σώματα στο αίμα αυξάνει το επίπεδο της ακετόνη, η οποία αποβάλλεται μέσω της αναπνοής και των ούρων.

Ενδιαφέρον γεγονός! Λόγω της φύσης του μεταβολισμού της ακετόνης στο σώμα κατά τη διάρκεια της παράδοσης του αναπνοή τεστ για το αλκοόλ από έναν άνθρωπο σε μια κατάσταση κέτωση μπορεί να ληφθούν ψευδώς θετικό αποτέλεσμα.

Οι άνθρωποι που keto δίαιτα, αναπόφευκτα αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα, το οποίο είναι συνήθως λύνεται με τσίχλες χωρίς ζάχαρη τσίχλα ή οδοντόκρεμα. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τσίχλες ή άλλα τρόφιμα για να εξαλείψει την κακή αναπνοή, βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν υδατάνθρακες, αλλιώς μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα και να βγείτε από μια κατάσταση κέτωση.

Η απώλεια βάρους

Όταν μετακινείτε το σώμα σας σε μια κατάσταση κέτωση γρήγορα θα αρχίσετε να χάνετε βάρος. Ωστόσο, δεν πρέπει να εξαπατηθεί – αυτό δεν οφείλεται στην απώλεια του λίπους του σώματος. Λόγω της στροφής σε μια κατάσταση κέτωση, το σώμα χάνει πολλά υγρά και να καταναλώνουν γλυκογόνου – αυτό είναι γιατί υπάρχει μια ταχεία μείωση της μάζας του σώματος. Αργότερα η απώλεια βάρους θα συμβεί σταδιακά, και το σωματικό λίπος θα καεί.

Κετο-γρίπη

Είναι ασφαλές keto δίαιτα;

Οι γνώμες των επιστημόνων γύρω από την ασφάλεια των κετο-διατροφής χωρίζονται – κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι πολύ φυσικό για το ανθρώπινο σώμα, και δεν μπορεί να φέρει τίποτα, εκτός από το καλό. Άλλοι επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι, αν και βοηθά να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος του σώματος, η επίδραση της παρατεταμένης κέτωση στον ανθρώπινο οργανισμό δεν έχει μελετηθεί, και την αυτοπεποίθηση να keto δίαιτα δεν μπορεί να είναι.

Έτσι, δυστυχώς, μια σαφής και επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση στο ερώτημα "είναι Ασφαλές keto δίαιτα;" - όχι. Έτσι, ο καθένας θα πρέπει να αποφασίσετε να ασκήσετε αυτό το είδος των τροφίμων ή να μην το ρισκάρω.

Ωστόσο, υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων για τους οποίους η κετο-διατροφή θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήρια για παράδειγμα, οι άνθρωποι με υψηλό βαθμό της παχυσαρκίας και τα πρόσωπα που πάσχουν από το μεταβολικό σύνδρομο. Η παχυσαρκία από μόνη της φέρνει ένα τεράστιο ποσό της βλάβης και, στην πραγματικότητα, επικίνδυνη για τη ζωή. Ως εκ τούτου, αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να συνιστάται keto δίαιτα, παρά την ανεπαρκή γνώση. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις η πρακτική της η δίαιτα θα πρέπει να είναι υπό ιατρική επίβλεψη.

Παρενέργειες keto δίαιτα

Μία από τις κύριες παρενέργειες keto δίαιτα που αντιμετωπίζουν οι αρχάριοι είναι η κετο-γρίπη.

Όσο για τις παρενέργειες της η δίαιτα, η οποία εκδηλώνονται μετά από μια μακρά περίοδο συμμόρφωσης, που περιλαμβάνουν:

 • στεάτωση του ήπατος;
 • hypoproteinemia (χαμηλό επίπεδο πρωτεϊνών στο αίμα);
 • νεφρική νόσο;
 • μια ανεπάρκεια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά.

Όπως δείχνει η πρακτική, keto δίαιτα οδηγεί συχνά σε επιπλοκές και νοσηλείας για την αφυδάτωση, η έλλειψη των ηλεκτρολυτών στο σώμα και υπογλυκαιμία.