Ιαπωνική δίαιτα για 14 ημέρες - μενού και πρόγραμμα

Τα τελευταία χρόνια, η ιαπωνική δίαιτα έχει γίνει πολύ δημοφιλής, συνδυάζοντας γρήγορα αποτελέσματα και οφέλη για τον οργανισμό ταυτόχρονα. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του προγράμματος γευμάτων 2 εβδομάδων είναι επίσης ότι δεν υπάρχει η λεγόμενη επαναφορά εάν όλα επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση μετά από 2-3 εβδομάδες.

Το ιαπωνικό φαγητό γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα τοπικά καφέ και εστιατόρια χάρη στην αυξανόμενη δημοτικότητα της ιαπωνικής κουζίνας. Σχεδόν σε κάθε κουζίνα σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε ρολά ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε για να τα φτιάξετε μόνοι σας. Ποια είναι λοιπόν η ιαπωνική δίαιτα απώλειας βάρους;

αδυνατισμένο κορίτσι που έχασε βάρος με ιαπωνική δίαιτα

Τα κύρια χαρακτηριστικά της ιαπωνικής δίαιτας για 14 ημέρες

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο τι είναι η ιαπωνική δίαιτα αδυνατίσματος και σε ποιες αρχές βασίζεται:

 • Η συνολική διάρκεια είναι 14 ημέρες.
 • Τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Απαιτεί πειθαρχία και επιμονή.
 • Συνολικό κόστος - όχι περισσότερο από 2. 000 ρούβλια για ολόκληρο τον κύκλο.
 • Το εκτιμώμενο αποτέλεσμα είναι 5 έως 8 κιλά.
 • Επαναληψιμότητα - όχι περισσότερο από δύο φορές το χρόνο.
 • Σταθερότητα - υψηλή, με τη σωστή έξοδο από τη δίαιτα μετά από δύο εβδομάδες, το αποτέλεσμα διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς επαναφορά.
 • Αντενδείξεις: εγκυμοσύνη, κατά τη διάρκεια του θηλασμού, με παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα (έλκος, γαστρίτιδα, γαστροδωδεκαδακτυλίτιδα κ. λπ. ), με παθήσεις των νεφρών και του ήπατος. Επίσης δεν συνιστάται σε περίπτωση καρδιακών προβλημάτων. Πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα, είναι καλύτερο να ζητήσετε συμβουλές

Ιαπωνική δίαιτα για απώλεια βάρους - Διασκεδαστική τάση ή πραγματική αποτελεσματικότητα;

Ιαπωνικά προϊόντα διατροφής

Η ιαπωνική διατροφή ήταν προηγουμένως εντελώς άγνωστη. Επιπλέον, η έννοια της «δίαιτας» υπονοούσε σοβαρές περικοπές σε τρόφιμα και θερμίδες, μέχρι και την πείνα. Παρά τη διάδοση αυτού του μοναδικού διατροφικού προγράμματος, πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η ιαπωνική δίαιτα θα αποτελείται από σούσι, πράσινο τσάι και, φυσικά, ρύζι για 14 ημέρες. Ωστόσο, δεν πρέπει να κρίνετε αυτή τη δίαιτα βασισμένη μόνο στην παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα, το μόνο που θα σας θυμίζει για δύο εβδομάδες είναι θαλασσινά ψάρια, αυγά και πράσινο τσάι - προϊόντα που υπάρχουν σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα της δίαιτας, καθώς η δίαιτα περιέχει γνωστές τροφές, χωρίς εξωτικές τροφές που μπορεί να οδηγήσουν σε δυσπεψία ή ακόμα και σε αλλεργίες.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς ακριβώς σχετίζεται η ιαπωνική δίαιτα 14 ημερών με τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, αναπτύχθηκε σε μια από τις ιαπωνικές κλινικές, σύμφωνα με άλλες, αυτό το διατροφικό σχέδιο αποδόθηκε στην Ιαπωνία λόγω της αυστηρής πειθαρχίας, του μενού και της αποτελεσματικότητάς του. Ωστόσο, δεν είναι τόσο σημαντικό από πού προήλθε αυτή η δίαιτα, αλλά το γεγονός ότι εάν τη διαχειριστούμε σωστά και την ακολουθήσουμε, είναι απίστευτα αποτελεσματική και ασφαλής.

Όπως με κάθε γεύμα, το ιαπωνικό μενού σημαίνει μείωση των θερμίδων στη διατροφή σας. Βασίζεται στην παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα, η οποία είναι γνωστή για την αποφυγή των λιπαρών τροφών, των πολλών λαχανικών και των ψαριών. Μια από τις διάσημες δημόσιες προσωπικότητες και διατροφολόγος Naomi Moriyama πιστεύει ότι η διατροφή είναι το μυστικό των Γιαπωνέζων γυναικών για να διατηρήσουν την ομορφιά και τη λεπτή τους σιλουέτα μέχρι τα βαθιά γεράματα. Το κλειδί, λέει, είναι οι χαμηλές υδατάνθρακες και οι μικρές μερίδες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Naomi, οι Ιάπωνες καταναλώνουν 25% λιγότερες θερμίδες από τους ανθρώπους σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Με μια πληθώρα από διάφορα σνακ και ακόμη και το λεγόμενο γρήγορο φαγητό, για παράδειγμα, τα πατατάκια, οι μπάρες σοκολάτας, τα λιπαρά ζαχαροπλαστεία και ακόμη και το βούτυρο δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ιαπωνία. Το street food είναι επίσης χαμηλό σε θερμίδες και χαμηλό σε λιπαρά και υδατάνθρακες. Για το λόγο αυτό, το μενού της ιαπωνικής δίαιτας εναρμονίζεται πλήρως με τη διατροφική κουλτούρα, τις παραδόσεις και τη βασική διατροφή της χώρας.

Η σωστή δίαιτα καύσης λίπους είναι απαραίτητη! Σκέφτεσαι όμως τι αποτέλεσμα θέλεις να πάρεις τελικά; Είσαι σίγουρος ότι μετά την αφαίρεση του στρώματος λίπους, θα δεις ένα τονωμένο και δυνατό σώμα; Για να τονώσετε τους μύες σας και να αποκτήσετε σεξουαλικό όγκο, χρειάζεστε τις κατάλληλες προπονήσεις! Και για να σας διευκολύνουμε, σας προσφέρουμε ένα έτοιμο διάγραμμα σχεδίου προπόνησης!

Η έννοια και οι κύριοι κανόνες της ιαπωνικής διατροφής

Ιαπωνικά πιάτα διατροφής

Τα μεγέθη εξυπηρέτησης των κατοίκων της ΚΑΚ και της Ιαπωνίας διαφέρουν σημαντικά, επομένως μια απότομη μετάβαση μπορεί να είναι μια πραγματική δοκιμασία για πολλούς. Αλλά μην στεναχωριέστε, αυτό το σχέδιο έχει σχεδιαστεί για δύο εβδομάδες, μετά από τις οποίες μπορεί σιγά σιγά να επιστρέψει στη συνηθισμένη σας διατροφή και στα αγαπημένα σας φαγητά.

Η πρωτεΐνη είναι το θεμέλιο της διατροφής σας και μια πηγή κορεσμού. Μπορείτε να το προμηθευτείτε μόνο από τα παρακάτω προϊόντα:

 • Ενα ψάρι;
 • Αυγά;
 • Στήθος κοτόπουλου;
 • Γαλακτοκομικά προϊόντα;
 • Μοσχαρίσιο άπαχο κρέας.

Ως υδατάνθρακες χρησιμοποιούνται μόνο κράκερ και διάφορα είδη λαχανικών. Για λίπη - ελαιόλαδο. Επίσης, λίπη θα βρεθούν στα ψάρια και σε άλλα προϊόντα πρωτεΐνης, κάτι που θα αποτρέψει την ανεπάρκεια. Το μενού και το σχήμα της ιαπωνικής δίαιτας 14 ημερών με σημαντικό περιορισμό στις θερμίδες, ιδιαίτερα στους υδατάνθρακες, μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Παρ 'όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι το σώμα γρήγορα συνηθίζει σε μια τέτοια δίαιτα και η δεύτερη εβδομάδα δεν θα γίνει τόσο δύσκολη.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι υγιεινές ίνες περιλαμβάνονται στη διατροφή σε επαρκείς ποσότητες. Εμφανίζεται σε λαχανικά που μπορούν να καταναλωθούν σχεδόν χωρίς περιορισμούς (μόνο σε λίγες μέρες). Αυτό εξαλείφει τα γαστρεντερικά προβλήματα και βελτιώνει την πέψη. Το πράσινο τσάι και ο καφές περιλαμβάνονται επίσης στη διατροφή. Όχι μόνο σας βοηθούν να παραμένετε σε εγρήγορση και να αποφύγετε την κούραση, αλλά παρέχουν επίσης στον οργανισμό μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών. Είναι σημαντικό το τσάι να είναι φυσικό, χωρίς χρώματα και γεύσεις και είναι προτιμότερο να αγοράζετε καφέ σε κόκκους και να τον αλέθετε μόνοι σας.

Αν κοιτάξετε το μενού για τις 14 ημέρες της Ιαπωνικής δίαιτας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλες οι ευεργετικές ουσίες περιλαμβάνονται σε αυτό το διατροφικό πρόγραμμα και ότι οι πιο σημαντικές αλλαγές έχουν επηρεάσει κυρίως το μέγεθος της μερίδας και την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεται. Βασικά δύο εβδομάδες περνούν χωρίς συνέπειες για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά εάν το σώμα σας έχει αντιδράσει πολύ σκληρά στη διάσπαση των υδατανθράκων, τότε θα πρέπει να αναβάλλετε τη δίαιτα για το μέλλον και να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Τα κύρια συμπτώματα αυτού είναι πονοκέφαλος, έντονη αδυναμία και κόπωση.

Το καθεστώς κατανάλωσης αλκοόλ έχει μεγάλη σημασία. Πρέπει να καταναλώνετε άφθονο νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Πρώτον, βοηθά στη βελτίωση της πέψης και στην αντιμετώπιση της πείνας πιο εύκολα προσομοιώνοντας το γεμάτο στομάχι. Δεύτερον, σας δίνει τη δυνατότητα να αφαιρέσετε τα επεξεργασμένα πρωτεϊνικά προϊόντα από το σώμα. Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η αυστηρή τήρηση του γενικού σχεδίου. Εάν αποφασίσετε σοβαρά να το δοκιμάσετε και δείτε πώς μπορείτε να χάσετε βάρος με μια ιαπωνική δίαιτα, θα πρέπει να καταναλώνετε μόνο αυτές τις τροφές και στις ποσότητες που παρέχονται για κάθε μέρα. Δεν επιτρέπονται αντικαταστάσεις. Δεν μπορείτε να αλλάξετε ή να αναδιατάξετε τις ημέρες.

Οι μόνες εξαιρέσεις είναι ο καφές και το τσάι. Το πρωί μπορείτε να πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι αντί για καφέ, ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Χωρίς ζάχαρη, φυσικά. Το αλάτι είναι επίσης ένας αρνητικός παράγοντας στη διατροφή, αλλά αν δεν μπορείτε να το αφήσετε εντελώς έξω, τότε μείνετε στην ελάχιστη ποσότητα.

Εκτός από τη χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, ένας μικρός αριθμός γευμάτων την ημέρα θεωρείται επίσης μια από τις κύριες δυσκολίες. Ενώ άλλες δίαιτες περιλαμβάνουν 5 ή και 8 σνακ την ημέρα, η ιαπωνική διατροφή περιλαμβάνει μόνο 3 γεύματα. Επίσης, να θυμάστε ότι πρέπει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό καθώς αυτό «ξεκινά» το σώμα και τις μεταβολικές διεργασίες. Το βραδινό πρέπει να καταναλώνεται μετά από 2-3 ώρες το νωρίτερο, ώστε το φαγητό να έχει χρόνο να χωνευτεί πριν τον ύπνο.

Αυτή είναι μια αυστηρή δίαιτα, επομένως συνιστάται μια ομαλή έναρξη, εξαιρουμένων των κομμένων μεταβάσεων στη δίαιτα. Το σώμα προσαρμόζεται γρήγορα στις νέες συνθήκες και η διατροφή γίνεται πιο άνετη. Ο απλούστερος τρόπος προετοιμασίας θα ήταν να σταματήσετε τελείως το γρήγορο φαγητό τουλάχιστον 3-5 ημέρες πριν από την έναρξη της δίαιτας και να κόψετε τις μερίδες (να τρώτε όχι περισσότερο από το μισό της συνηθισμένης μερίδας). Αν και αυτό το σχήμα μπορεί να φαίνεται πολύ άκαμπτο, είναι απόλυτα ισορροπημένο και δεν βλάπτει το σώμα, αλλά ταυτόχρονα μπορείτε να χάσετε 5-8 κιλά σε μόλις 2 εβδομάδες.

Χρόνος προετοιμασίας και ψώνια παντοπωλείου

Ιαπωνικό καλάθι διατροφικών τροφίμων

Θα χρειαστείτε:

 • Καφές (αλεσμένος ή κόκκος) - 1 συσκευασία.
 • Φυσικό πράσινο τσάι - 1 πακέτο.
 • Αυγά κοτόπουλου - 20 τεμάχια.
 • Άπαχο βόειο κρέας (κουάκερ) - 1 κιλό;
 • Θαλασσινό ψάρι (φιλέτο) - 2 κιλά.
 • Φιλέτο κοτόπουλου - 1 κιλό;
 • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο - 0, 5 l.
 • Καρότα - 2-3 κιλά;
 • Λευκό λάχανο - 2 μεσαίου μεγέθους κομμάτια.
 • Μελιτζάνα ή κολοκυθάκι - 1 κιλό.
 • Φρούτα (εκτός από σταφύλια και μπανάνες) - 1 κιλό.
 • Κεφίρ - 1 l;
 • Χυμός ντομάτας - 1 λίτρο;
 • Λεμόνια - 2 τεμ.

Όσον αφορά τις αρχές και τους καταλόγους τροφίμων, η ιαπωνική δίαιτα συχνά συγκρίνεται και μάλιστα συγχέεται με τη «χημική δίαιτα» - ένα διατροφικό σχέδιο που αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δημιουργός του είναι ο Osama Hamdiy, του οποίου η διατροφή χρησιμοποιείται ενεργά στη θεραπεία του διαβήτη και παχυσαρκία Η ιαπωνική διατροφή χρησιμοποιεί επίσης την αρχή του αυστηρού περιορισμού των υδατανθράκων και της αύξησης της πρόσληψης πρωτεϊνών, η οποία αλλάζει τη χημεία των μεταβολικών διεργασιών στο σώμα και προκαλεί αλυσίδες αντιδράσεων που οδηγούν σε σοβαρή απώλεια βάρους. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των προγραμμάτων διατροφής Το σύστημα Osama Hamdiya περιλαμβάνει απεριόριστο αριθμό προϊόντων, ώστε να μπορείτε να βασίζεστε στην οικοδόμηση μυών και στις έντονες προπονήσεις. Ταυτόχρονα, ο ιαπωνικός κανονισμός έχει αυστηρά ποσοτικά όρια και μικρή διάρκεια μόλις δύο εβδομάδων - ένα πλεονέκτημα για όσους κάνουν γρήγορα Αποτελέσματαθέλουν και δεν μπορούν να εξαντλήσουν τον οργανισμό για μήνες αποφεύγοντας τη συνηθισμένη δίαιτα.

Ένα αναλυτικό μενού της ιαπωνικής διατροφής για κάθε μέρα

Τρώγοντας σούσι στην ιαπωνική δίαιτα

Είναι σημαντικό να λάβετε αυτό το σχέδιο πολύ σοβαρά και να τηρήσετε αυστηρά τις συστάσεις. Οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης του συστήματος ή προσθήκης προϊόντων μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερα συνολικά αποτελέσματα από τα αναμενόμενα. Το μενού για κάθε μέρα της ιαπωνικής δίαιτας για 14 ημέρες έχει ως εξής:

Ημέρα νούμερο 1

 • Πρωινό - καθαρός καφές χωρίς γάλα ή ζάχαρη.
 • Μεσημεριανό - βραστά αυγά (2 τεμάχια), βραστό λάχανο με ελαιόλαδο, 1 ποτήρι χυμό ντομάτας.
 • Δείπνο - 200 γραμμάρια τηγανητό ή βραστό ψάρι.

Ημέρα νούμερο 2

 • Πρωινό - καφές και 1 φέτα ψωμί σίκαλης.
 • Μεσημεριανό - 200 g τηγανητό ή βραστό ψάρι με βραστό λάχανο και ελαιόλαδο.
 • Δείπνο - 100 g βραστό βοδινό κρέας και 1 ποτήρι κεφίρ.

Ημέρα νούμερο 3

 • Πρωινό - μια φέτα ψωμί σίκαλης (στεγνό στην τοστιέρα) ή ένα μπισκότο χωρίς πρόσθετα. Κούπα καφέ;
 • Μεσημεριανό - τηγανίζουμε μελιτζάνες ή κολοκυθάκια σε ελαιόλαδο (οποιοδήποτε μέγεθος μερίδας).
 • Βραδινό - μαγειρέψτε 200 γραμμάρια μοσχάρι χωρίς αλάτι, φρέσκο λάχανο με ελαιόλαδο, 2 βραστά αυγά.

Ημέρα νούμερο 4

 • Πρωινό - ένα φρέσκο μικρό καρότο με το χυμό ενός λεμονιού.
 • Μεσημεριανό - 200 γραμμάρια τηγανητό ή βραστό ψάρι, 1 ποτήρι χυμό ντομάτας.
 • Δείπνο - 200 g φρούτων (οποιοδήποτε).

Ημέρα νούμερο 5

 • Πρωινό - ένα μεσαίου μεγέθους καρότο με το χυμό ενός ολόκληρου λεμονιού.
 • Μεσημεριανό - βραστό ή βραστό ψάρι με ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.
 • Δείπνο - 200 γραμμάρια φρούτων (οποιοδήποτε).

Ημέρα αριθμός 6

 • Πρωινό - ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς ζάχαρη.
 • Μεσημεριανό - βραστό κοτόπουλο χωρίς αλάτι (500 g), φρέσκο καρότο και λαχανοσαλάτα (εποχή με ελαιόλαδο).
 • Δείπνο - ένα φρέσκο καρότο και 2 βραστά αυγά.

Ημέρα νούμερο 7

 • Πρωινό - ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι.
 • Μεσημεριανό - βραστό βόειο κρέας χωρίς αλάτι (200 g).
 • Δείπνο - της επιλογής σας: 200 g φρούτα, 200 g βραστό μοσχάρι με ένα ποτήρι κεφίρ, 200 g βραστό ψάρι ή 2 βραστά αυγά με μαρούλι (καρότα με ελαιόλαδο.

Ημέρα νούμερο 8

 • Πρωινό - ένα φλιτζάνι καφέ.
 • Μεσημεριανό - 500 γραμμάρια βραστό κοτόπουλο χωρίς αλάτι, λάχανο και σαλάτα καρότου (εποχή με ελαιόλαδο).
 • Βραδινό - ένα μικρό καρότο με ελαιόλαδο, 2 βραστά αυγά.

Ημέρα νούμερο 9

 • Πρωινό - ένα καρότο με το χυμό ενός ολόκληρου λεμονιού.
 • Μεσημεριανό - 200 γραμμάρια τηγανητό ή βραστό ψάρι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.
 • Βραδινό - 200 γραμμάρια φρούτων της επιλογής σας.

Ημέρα νούμερο 10

 • Πρωινό - ένα φλιτζάνι καφέ.
 • Μεσημεριανό - 3 μικρά καρότα (τηγανισμένα σε φυτικό λάδι), 1 αυγό και 50 γραμμάρια τυρί.
 • Δείπνο - 200 γραμμάρια φρούτων.

Ημέρα νούμερο 11

 • Πρωινό - ένα φλιτζάνι καφέ και 1 φέτα ψωμί σίκαλης.
 • Μεσημεριανό - τηγανίζουμε μελιτζάνες ή κολοκυθάκια σε ελαιόλαδο (οποιαδήποτε ποσότητα).
 • Βραδινό - 200 γραμμάρια βραστό μοσχαρίσιο κρέας, φρέσκο λάχανο με ελαιόλαδο, 2 βραστά αυγά.

Ημέρα νούμερο 12

 • Πρωινό - ένα φλιτζάνι καφέ και μια φέτα ψωμί σίκαλης.
 • Μεσημεριανό - 200 g τηγανητό ή βραστό ψάρι, φρέσκο λάχανο με ελαιόλαδο.
 • Δείπνο - 100 g βραστό βοδινό κρέας και 1 ποτήρι κεφίρ.

Ημέρα αριθμός 13

 • Πρωινό - ένα φλιτζάνι καφέ.
 • Μεσημεριανό - 2 βραστά αυγά, βραστό λάχανο με ελαιόλαδο και 1 ποτήρι χυμό ντομάτας.
 • Βραδινό - τηγανίζουμε 200 γραμμάρια ψαριού σε ελαιόλαδο.

Ημέρα νούμερο 14

 • Πρωινό - ένα φλιτζάνι καφέ.
 • Μεσημεριανό - τηγανητό ή βραστό ψάρι, φρέσκο λάχανο με ελαιόλαδο.
 • Δείπνο - 200 γραμμάρια βραστό βοδινό κρέας, 1 ποτήρι κεφίρ.

Υπάρχει η άποψη ότι ακολουθώντας αυτή τη δίαιτα, μπορείτε να έχετε τα πιο μόνιμα και σταθερά αποτελέσματα χωρίς να επιστρέψετε στο φυσιολογικό βάρος. Μετά την απώλεια βάρους, είναι δυνατό να διατηρηθεί το βάρος έως και 3 χρόνια, αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι τηρείτε αυστηρά τη δίαιτα και δεν αρχίζετε να αντισταθμίζετε τα πάντα με τροφές με πολλές θερμίδες αμέσως μετά την 15η ημέρα. Μια καλή λύση θα ήταν επίσης να προσαρμόσετε το ιαπωνικό μενού στην καθημερινή σας διατροφή.