Δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων - εβδομαδιαίο μενού με συνταγές

Αναζητώντας την αρμονία, μια τονισμένη και αρμονική φιγούρα, οι άνθρωποι αρχίζουν να ασκούνται και να τρώνε υγιεινά. Το πρώτο πρόβλημα είναι η διατροφή. Λίγοι γνωρίζουν ότι το πρόβλημα έγκειται στην υπερκατανάλωση απλών υδατανθράκων. Και μόλις μελετήσουν πληροφορίες σε δημοφιλείς πηγές, χωρίς να τις διαβάσουν μέχρι το τέλος, αποκλείουν εντελώς τους υδατάνθρακες από τη διατροφή. Και εδώ αρχίζουν οι βλάβες, προβλήματα υγείας, απώλεια δύναμης και ούτω καθεξής. Πού είναι η ισορροπία και η αλήθεια; Πολύ κοντά! Ας ανακαλύψουμε.

Τα τελευταία χρόνια, οι ιδέες για το γιατί ένα άτομο παίρνει βάρος έχουν αλλάξει δραματικά. Οι μάζες έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι υδατάνθρακες και όχι τα διαιτητικά λίπη, μετατρέπονται σε υποδόριο λίπος και γίνονται κύρια αιτία παχυσαρκίας.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι δίαιτες χαμηλών λιπαρών αποτελούσαν τη βάση των μεθόδων απώλειας βάρους, αλλά η πραγματική αίσθηση ήταν μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες που έδειξε υψηλά αποτελέσματα στην απώλεια του περιττού βάρους. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι απλοί και σύνθετοι υδατάνθρακες έχουν διαφορετικές επιδράσεις στον οργανισμό. Η υπερβολική κατανάλωση τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες οδηγεί σε παχυσαρκία.

Δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες - ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος με ένα ποικίλο μενού

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε:

 • Τι είναι μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων και πώς λειτουργεί η καύση λίπους;
 • πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της μεθόδου·
 • ποια τρόφιμα περιλαμβάνονται στη διατροφή μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.
 • ενδιαφέρουσες συνταγές χαμηλών υδατανθράκων για ένα πλήρες μενού.

Ποια είναι η ουσία της μεθόδου απώλειας βάρους;

Οι υδατάνθρακες παρέχουν στο σώμα την απαραίτητη ποσότητα ενέργειας, η οποία ξοδεύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ζωτικές διαδικασίες και κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας. Η πλήρης απόρριψη οποιουδήποτε μακροθρεπτικού συστατικού οδηγεί σε δυσλειτουργία των λειτουργικών συστημάτων και η περίσσεια της προσλαμβανόμενης ενέργειας οδηγεί σε αύξηση των αποθεμάτων λίπους. Η κατανάλωση μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες περιλαμβάνει αργούς (σύνθετους) υδατάνθρακες που δεν προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μετατραπούν σε ενέργεια.

Η ουσία της μεθόδου έγκειται στο γεγονός ότι κάθε μέρα από την πρώτη μέρα της δίαιτας για ασφαλή και αποτελεσματική απώλεια βάρους, η ποσότητα των υδατανθράκων που καταναλώνεται μειώνεται και οι πρωτεΐνες αυξάνονται. Αυτό ξεκινά τις ακόλουθες διαδικασίες στο σώμα:

 1. Η ενέργεια που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι σπάνια, αναγκάζοντάς μας να αναζητήσουμε μια νέα πηγή.
 2. Το γλυκογόνο γίνεται η κύρια πηγή ενέργειας για τις πρώτες 2-3 ημέρες της δίαιτας.
 3. Επίσης, τα λίπη διασπώνται, λόγω των οποίων συντίθεται μια πρόσθετη πηγή ενέργειας - η κετόνη.

Μελέτες που συνέκριναν τα οφέλη της δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά για την απώλεια βάρους έδειξαν ότι οι άνθρωποι που ελαχιστοποίησαν την ποσότητα υδατανθράκων έχασαν περισσότερο βάρος σε 6 μήνες από εκείνους που ακολούθησαν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Με μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, τα άτομα ένιωθαν χορτάτοι μετά το φαγητό επειδή οι πρωτεΐνες και τα λίπη διασπώνται πιο αργά από τους υδατάνθρακες. Επιπλέον, η αύξηση του σακχάρου στο αίμα και της παραγωγής ινσουλίνης ήταν σταδιακή. Αυτό σημαίνει ότι δεν είχαν απότομες εκρήξεις ενέργειας, οι οποίες αντικαταστάθηκαν από κόπωση και αυξημένη αίσθηση πείνας.

συμπέρασμα: Η αρχή της δίαιτας είναι οι βιοχημικές διεργασίες που συμβάλλουν στην καύση λίπους και στην απώλεια των περιττών κιλών.

Η δίαιτα μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες αποτελείται από προϊόντα που περιέχουν ζωικές και φυτικές πρωτεΐνες με λίπη.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κατά τη διάρκεια της δίαιτας, το στρώμα λίπους μειώνεται ομοιόμορφα σε όλο το σώμα, επομένως είναι αδύνατο να μειωθεί τοπικά ο όγκος.

πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες στο μενού έχει ευεργετική επίδραση στην κατάσταση του σώματος, ομαλοποιεί την πέψη, αυξάνει τις μεταβολικές διεργασίες και αναζωογονεί.

Πλεονεκτήματα:

 • δεν υπάρχει πείνα στη διατροφή, η δύναμη παραμένει στο ίδιο επίπεδο, δεν υπάρχει αδυναμία.
 • κατάλληλο για διαβητικούς?
 • κατάλληλη δίαιτα για άνδρες και γυναίκες για να χάσουν βάρος.
 • κατάλληλο για χαμηλά, μεσαία και υψηλά επίπεδα δραστηριότητας.
 • δεν απαιτεί σημαντική αλλαγή στους υπολογισμούς των ημερήσιων απαιτήσεων σε θερμίδες για απώλεια βάρους, αλλάζουν οι δείκτες πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

Η μείωση της ποσότητας ενός μακροθρεπτικού συστατικού βοηθά στην απώλεια βάρους και βελτιώνει την υγεία. Συνιστάται για:

 • υπέρβαρος;
 • εντατική εκπαίδευση?
 • σακχαρώδης διαβήτης;
 • Υπέρταση;
 • ασθένειες του ενδοκρινικού συστήματος?
 • ογκολογικά νοσήματα.

Η μέθοδος έχει κερδίσει εμπιστοσύνη μεταξύ των αθλητών και των bodybuilders - αυτή είναι μια αξιόπιστη ευκαιρία για ανακούφιση, μείωση του ποσοστού υποδόριου λίπους και διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Οι bodybuilders χάνουν βάρος ενώ διατηρούν τη μυϊκή μάζα σε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες

Ωστόσο, η δίαιτα έχει τα αρνητικά της:

 • Δυσκοιλιότητα – η μείωση των φυτικών ινών που σχετίζεται με τη μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα.
 • Η έλλειψη υδατανθράκων μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, ευερεθιστότητα και νευρικότητα.
 • επιδείνωση χρόνιων ασθενειών ·
 • αυξάνει το φορτίο στο ήπαρ.
 • Το κάλιο και το νάτριο είναι σπάνια.
 • Η έλλειψη υδατανθράκων μειώνει τη συγκέντρωση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα που ασχολούνται με την πνευματική εργασία.
 • αύξηση της χοληστερόλης λόγω μεγάλου αριθμού ζωικών προϊόντων, προκαλώντας την ανάπτυξη ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος.

Μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες δεν είναι στη λίστα των μεθόδων που μπορούν να ακολουθηθούν για αρκετά χρόνια, αφού μια μεγάλη λίστα απαγορευμένων τροφών δημιουργεί επιπλέον άγχος στον οργανισμό. Επομένως, μετά από αρκετές εβδομάδες ή μήνες περιορισμών, ένα άτομο επιστρέφει στη συνήθη διατροφή του.

Ισορροπία πρωτεϊνών, λιπών, υδατανθράκων

Η κύρια πηγή πρωτεΐνης σε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι τα ζωικά προϊόντα: κρέας, πουλερικά, εντόσθια, τυρί cottage, αυγά. Τα όσπρια και οι ξηροί καρποί είναι εναλλακτικές για τους χορτοφάγους.

Η αναλογία BJU στη διατροφή είναι εντός:

 • πρωτεΐνες 40-50%;
 • λίπη 30-35%;
 • Υδατάνθρακες 20-25%.

Η γνώμη των διατροφολόγων

Οι διατροφολόγοι είναι καχύποπτοι για αυτή τη μέθοδο, καθώς μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες (για μια εβδομάδα ή ένα μήνα) συνεπάγεται τη χρήση 50-70 g ενός μακροθρεπτικού συστατικού την ημέρα. Μια ανεπάρκεια οδηγεί σε ανεπιθύμητες διαταραχές με μια σειρά από παρενέργειες, όπως και μια περίσσεια.

Οι γιατροί συνιστούν να προτιμάτε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή και να ελέγχετε την πρόσληψη υδατανθράκων. Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες σε συνδυασμό με τη σωματική δραστηριότητα θα βοηθήσουν στη μείωση της ποσότητας σωματικού λίπους - η μέθοδος δεν μπορεί να αποδοθεί σε σαφή απώλεια βάρους, αλλά χωρίς βλάβη στην υγεία.

αντενδείξεις

Πριν «κάνετε δίαιτα», θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, καθώς η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνούχα τρόφιμα αντενδείκνυται σε άτομα με μεταβολικές διαταραχές (π. χ. ουρολιθίαση, ουρική αρθρίτιδα).

Το γεγονός είναι ότι με μια κανονική διατροφή, αυτές οι μεταβολικές διαταραχές μπορεί να μην εκδηλωθούν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην γνωρίζετε καν ότι έχετε κάποια ασθένεια. Αλλάζοντας τη διατροφή προς την κατεύθυνση της αυξημένης πρόσληψης πρωτεΐνης, προκαλείτε την έναρξη ενός σοβαρού παθολογικού μηχανισμού στον οργανισμό σας.

Σε παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα (χολοκυστίτιδα, παγκρεατίτιδα, χολολιθίαση, πεπτικό έλκος, γαστρίτιδα), η υπερβολική κατανάλωση λιπαρών τροφών αντενδείκνυται. Τα λιπαρά τρόφιμα προκαλούν την απορρόφηση μεγάλων ποσοτήτων χοληστερόλης στον οργανισμό, η οποία μπορεί να προκαλέσει ή να επιταχύνει την ανάπτυξη αθηρωματικών πλακών.

Λάβετε ιατρική συμβουλή πριν ακολουθήσετε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες

Δεν συνιστάται επίσης η μέθοδος απώλειας βάρους:

 • έγκυος και θηλάζουσα?
 • άτομα κάτω των 18 ετών·
 • με καρδιαγγειακές παθήσεις?
 • την ώρα της έξαρσης των χρόνιων παθήσεων.

Βασικοί κανόνες για μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες

Η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση ελάχιστης ποσότητας υδατανθράκων, αρκετή για να διατηρεί το σώμα σε λειτουργία. Για τις γυναίκες απαιτούνται 2 γραμμάρια ανά κιλό βάρους, για τους άνδρες - 3 γραμμάρια Εάν η ημερήσια πρόσληψη είναι 120-150 γραμμάρια, τότε ο αριθμός για απώλεια βάρους σταδιακά και σταδιακά μειώνεται στα 50-70 γραμμάρια την ημέρα. Η πρωτεϊνική τροφή γίνεται υποκατάστατο μιας πηγής ενέργειας και διατηρεί τον μυϊκό τόνο.

Μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης, η οποία καταστέλλει την όρεξη. Τα σώματα κετόνης, που προέρχονται από ζωικές και φυτικές πρωτεΐνες και λίπη, εμποδίζουν τη ροή πληροφοριών σχετικά με την πείνα.

Ακολουθώντας μερικές αρχές θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας:

 • Αποκλείστε από τη διατροφή προϊόντα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.
 • πάρτε επιπλέον βιταμίνες και μέταλλα.
 • Η προτιμώμενη μέθοδος μαγειρέματος είναι το ψήσιμο, το βράσιμο, το ψήσιμο στη σχάρα, το ψήσιμο. Τηγανίζουμε τα υλικά χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή με μικρή ποσότητα.
 • Μην παραλείπετε γεύματα ή μειώνετε τις θερμίδες.
 • στο πρώτο μισό και πριν από την προπόνηση, αφαιρέστε σύνθετους υδατάνθρακες, στο δεύτερο - πρωτεϊνούχα τρόφιμα.
 • οπωσδήποτε να πάρετε πρωινό?
 • Τηρήστε το πρόγραμμα κατανάλωσης: τουλάχιστον 2 λίτρα καθαρού υγρού.
Για να πετύχετε τον στόχο απώλειας βάρους, πρέπει να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής με χαμηλούς υδατάνθρακες.

Μην ξεχνάτε ότι ο σωστός υπολογισμός της ημερήσιας ενεργειακής απαίτησης για απώλεια βάρους είναι το πρώτο βήμα πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα.

Εγκεκριμένα Προϊόντα

Ο κατάλογος των προϊόντων για τη διατήρηση μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες είναι εκτενής, γεγονός που κάνει το μενού πιο ποικίλο και δεν θα σας αφήσει να λιμοκτονήσετε. Είναι σημαντικό να μελετήσετε τις πληροφορίες σχετικά με το συστατικό χρησιμοποιώντας πίνακες θερμίδων τροφίμων ή στην ετικέτα.

Πίνακας επιτρεπόμενων προϊόντων

Η δίαιτα συνεπάγεται ορισμένους περιορισμούς. Χρησιμοποιώντας τον πίνακα, μπορείτε να εξοικειωθείτε με τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες.

ομάδες προϊόντων

Εγκεκριμένα Προϊόντα

κρέας

Χοιρινό άπαχο, μοσχαρίσιο και μοσχάρι, πουλερικά, παραπροϊόντα σφαγίων

ψάρια και θαλασσινά

Θαλασσινό ψάρι: Σολομός, σολομός, μπακαλιάρος, σκουμπρί, ρέγκα, τόνος, ιππόγλωσσα

Θαλασσινά - χωρίς περιορισμούς

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τυρί κότατζ, τυρί, κεφίρ, φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα - όλα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά

αυγά

κοτόπουλο και ορτύκια

Λαχανικά, ωμά και κονσερβοποιημένα

Οτιδήποτε εκτός από αμυλούχα λαχανικά: πατάτες, αγκινάρα Ιερουσαλήμ, γλυκοπατάτα

Μανιτάρια

Κανένας περιορισμός σε καμία περίπτωση

φρούτα, μούρα

εσπεριδοειδή, πράσινα μήλα χωρίς ζάχαρη

Σιτηρά

Πλιγούρι βρώμης, καστανό ρύζι και φαγόπυρο

ξηροί καρποί και σπόροι

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

λάδι

Λαχανικά ακατέργαστα

σάλτσες

βαλσάμικο ξύδι

γλυκαντικά

Χωρίς σορβιτόλη και φρουκτόζη

ποτά

Καφές, τσάι - χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μεταλλικό νερό, χυμοί λαχανικών

Απαγορευμένα Προϊόντα

Εάν το αγαπημένο σας προϊόν δεν βρίσκεται στη λίστα των επιτρεπόμενων συστατικών, τότε είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στην απαγορευμένη λίστα:

 • Αρτοσκευάσματα και είδη ζαχαροπλαστικής.
 • επεξεργασμένα δημητριακά (λευκό ρύζι, στιγμιαίο πλιγούρι βρώμης, σιμιγδάλι), ζυμαρικά σίτου premium.
 • πατάτες, καλαμπόκι?
 • ημικατεργασμένα προϊόντα, καπνιστά προϊόντα.
 • συστατικά τροφίμων (μαγιονέζα, κέτσαπ και σάλτσες, εξαιρουμένης της σόγιας)·
 • Σοκολάτα;
 • γλυκά φρούτα (μπανάνες, σταφύλια).
 • ζάχαρη και προϊόντα ζάχαρης·
 • συσκευασμένοι χυμοί, ποτά φρούτων (με προσθήκη ζάχαρης).
 • Ανθρακούχο νερό;
 • αλκοολούχα ποτά.
Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε σε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες

Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψετε τα παραπάνω προϊόντα για πρώτη φορά, επαναφέροντάς τα σταδιακά στη διατροφή σε μικρές μερίδες μετά από 3-4 εβδομάδες.

Δείγμα μενού για την εβδομάδα

Με την πρώτη ματιά, μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες δεν φαίνεται να έχει μεγάλη ποικιλία. Ωστόσο, έχοντας ετοιμάσει ένα μενού μια εβδομάδα νωρίτερα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η διατροφή θα είναι κορεσμένη.

Πίνακας: παράδειγμα μενού δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων για 7 ημέρες

Ο πίνακας περιέχει πιθανούς συνδυασμούς πρωινού, μεσημεριανού και βραδινού, οι οποίοι μπορούν να ληφθούν ως βάση και να αντικατασταθούν με το αγαπημένο σας φαγητό. Μην ξεχνάτε ότι για να συμμορφωθείτε με την ημερήσια πρόσληψη ενέργειας, είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά την περιεκτικότητα σε θερμίδες του τελικού πιάτου. Είναι δυνατές αλλαγές και επαναλήψεις προϊόντων.

Ημέρα

ΠΡΩΙΝΟ ΓΕΥΜΑ

2. Πρωινό

δείπνο

Απογευματινό τσάι

δείπνο

1 μέρα

Κατσαρόλα cottage cheese χωρίς ζάχαρη + ντομάτα/αγγούρι

Φράπα

Χυλός καστανού ρυζιού με λαχανικά

Κεφίρ 1%

Ψάρι στον ατμό + Λαχανοσαλάτα + Ψωμί

2 μερα

Ομελέτα με ομελέτα ή δύο αβγά + κοτόπουλο

Τυρί cottage χωρίς λιπαρά

Μανιταρόσουπα με κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών + ψωμί

Κεφίρ 1% με ψιλοκομμένο αγγούρι και βότανα

Βραστό μοσχάρι + σαλάτα αγγουριού και ντομάτα

3 ημέρες

Ψητά λαχανικά με τριμμένο τυρί

μήλο

Σούπα λαχανικών με ζωμό κοτόπουλου

Γάλα 1, 5%

Στήθος βραστό + λάχανο βραστό

ημέρα 4

Πλιγούρι βρώμης με τριμμένο μήλο

Φράπα

Χυλός φαγόπυρου + παντζαροσαλάτα

Τυρί cottage χωρίς λιπαρά

Μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο στιφάδο με λαχανικά

ημέρα 5

τυρί + βραστά αυγά

μήλο

Μαγειρεμένο καστανό ρύζι + Θαλασσινά

Κεφίρ 1%

Σαλάτα λαχανικών + άπαχη μοσχαρίσια μπριζόλα

ημέρα 6

Τυρί + βραστό αυγό + ψωμί

Φυσικό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη 1, 5%

Ψητό κρέας + σαλάτα λαχανικών

ακτινίδια

Λαχανικά βραστά + βραστά ψάρια

ημέρα 7

Κουάκερ φαγόπυρου γάλακτος

Τυρί cottage χωρίς λιπαρά

Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά

Κεφίρ 1%

Ψημένο στήθος + φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά

Μια μακροχρόνια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων (από 30 ημέρες) θα πρέπει να περιέχει ένα cheat meal ή ανατροφή για να μην επιβραδύνει τον μεταβολισμό.

Βγείτε από τη δίαιτα

Μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων είναι αποτελεσματική και οικονομικά προσιτή, αλλά μετά από 2 μήνες θα πρέπει να επιστρέψετε στη συνήθη διατροφή σας. Η έξοδος είναι σταδιακή για να ελαχιστοποιηθεί η πίεση στο σώμα και να μην επιστρέψουν τα κιλά που χάθηκαν προηγουμένως.

Το αποτέλεσμα της απώλειας βάρους σε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων που μπορεί να διατηρηθεί με τη σταδιακή κατάργησή της

Επιστροφή στην κανονική διατροφή σε 3-4 εβδομάδες:

 • την πρώτη και τη δεύτερη εβδομάδα, η ποσότητα των φρούτων και των λαχανικών (χωρίς άμυλο) αυξάνεται.
 • την τρίτη εβδομάδα - μείωση των πρωτεϊνικών τροφών με την προσθήκη δημητριακών.
 • Ο αριθμός των θερμίδων αυξάνεται επίσης καθημερινά.

Τι μπορεί να μαγειρευτεί κατά την απώλεια βάρους - νόστιμες συνταγές

Μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες δεν είναι λόγος να περιοριστείτε μόνο σε φιλέτα κοτόπουλου. Ο κατάλογος των επιτρεπόμενων προϊόντων είναι εκτενής, ώστε να μπορείτε να μαγειρεύετε δοκιμασμένα και αληθινά πιάτα ή να φαντασιώνεστε με βάση τα διαθέσιμα συστατικά.

Φιλέτο κοτόπουλου σε αργή κουζίνα

Συνταγή #1

μέθοδος μαγειρέματος:

 • Ξεπλύνετε το φιλέτο κοτόπουλου, αφαιρέστε το περιττό λίπος. Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με αλάτι και μπαχαρικά, βάζουμε στον πάτο του μπολ του multicooker.
 • Ρίξτε νερό, προσθέστε τη δάφνη.
 • Μαγειρέψτε για 1, 5 ώρα στη λειτουργία "Σβήσιμο".

Συνολικοί υδατάνθρακες: 0 γρ

Συστατικά:

 • φιλέτο κοτόπουλου - 250 g;
 • νερό - 150 g;
 • αλάτι, αλεσμένο πιπέρι - για γεύση.
 • Φύλλο δάφνης - 1 τεμ.
Φιλέτο κοτόπουλο ψητό σε αργή κουζίνα - ένα θρεπτικό δείπνο με δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων

Μοσχαράκι με τυρί στο φούρνο

Συνταγή #2

μέθοδος μαγειρέματος:

 • Ξεπλύνετε το κρέας με κρύο νερό, κόψτε το κατά μήκος, σβήστε το.
 • Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, βάζουμε το μοσχαράκι, ρίχνουμε γάλα.
 • Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
 • Αμέσως μετά αλατίζουμε το κρέας, προσθέτουμε αλάτι και μπαχαρικά κατά βούληση.
 • Κόβουμε το τυρί σε λεπτές φέτες, απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο κρέας, ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.

Συνολικοί υδατάνθρακες: 7, 7 γρ

Συστατικά:

 • μοσχαρίσιος ώμος - 400 g;
 • τυρί - 100 g;
 • γάλα 1, 5% - 100 ml;
 • φυτικό λάδι - 20 ml;
 • Αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά - για γεύση.
Μετά από μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, μπορείτε να μαγειρέψετε μοσχαρίσιο κρέας με τυρί στο φούρνο

Σούπα με πίτουρο βρώμης

Συνταγή #3

μέθοδος μαγειρέματος:

 • Κόβουμε το φιλέτο γαλοπούλας σε κύβους, βράζουμε σε 1 λίτρο νερό για 20 λεπτά.
 • Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πίτουρο.
 • Βράζουμε σφιχτά ένα αυγό, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε στον ζωμό.
 • Ψιλοκόβουμε τα χόρτα και τα προσθέτουμε στη σούπα.

Συνολικοί υδατάνθρακες: 24 γρ

Συστατικά:

 • φιλέτο γαλοπούλας - 150 g;
 • νερό - 1 l;
 • κρεμμύδια - 60 g;
 • αυγό - 58 g;
 • πίτουρο βρώμης - 25 g;
 • ψιλοκομμένος άνηθος - 10 g;
 • πράσινα κρεμμύδια - 5 g;
 • Αλάτι, πιπέρι - για γεύση.
Σούπα πίτουρο βρώμης για μεσημεριανό σε ένα μενού δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων

Κινεζική λάχανο σαλάτα με φρούτα

Συνταγή #4

μέθοδος μαγειρέματος:

 • Ξεφλουδίστε το πορτοκάλι από τη φλούδα, αφαιρώντας τα λευκά στρώματα.
 • Φρούτα κομμένα σε κύβους.
 • Ψιλοκόβουμε το κινέζικο λάχανο και το κρεμμύδι. Συνδυάστε όλα τα υλικά.
 • Αλατίζουμε τη σαλάτα κατά βούληση, αλατοπιπερώνουμε με χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε.

Συνολικοί υδατάνθρακες: 16, 5 γρ

Συστατικά:

 • Κινέζικο λάχανο - 150 g;
 • μήλο - 50 g;
 • πορτοκάλι - 60 g;
 • πράσινα κρεμμύδια - 5 g;
 • χυμός λεμονιού - 20 ml;
 • Αλάτι - για γεύση.
Σαλάτα με κινέζικο λάχανο, πορτοκάλι και μήλο - ένα πιάτο βιταμινών για μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων

σαλάτα χταποδιού

Συνταγή αριθμός 5

μέθοδος μαγειρέματος:

 • Βράζουμε δύο αυγά, ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε σε μεσαίους κύβους.
 • Ξεπλύνετε τα σφάγια, τη φλούδα και τα εντόσθια των καλαμαριών, βουτήξτε σε βραστό νερό για 15-20 δευτερόλεπτα, όχι περισσότερο! Διαφορετικά γίνονται «λάστιχο».
 • Κόψτε τα θαλασσινά σε λεπτές ροδέλες ή ροδέλες.
 • Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές λωρίδες.
 • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
 • Περιχύνουμε τη σαλάτα με το χυμό και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε.

Συνολικοί υδατάνθρακες: 3, 5 γρ.

Συστατικά:

 • αυγό κοτόπουλου - 116 g (2 τεμ. );
 • καλαμάρι - 150 g;
 • αγγούρι - 70 g;
 • χυμός λεμονιού - 15 ml;
 • Ελαιόλαδο - 15 ml.
Σαλάτα καλαμάρι με αυγά και αγγούρι σε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων

Λευκό ψάρι με λαχανικά

Συνταγή #6

μέθοδος μαγειρέματος:

 • Πλένουμε τα ψάρια, αφαιρούμε τα πτερύγια. Κόβουμε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και τρίβουμε με αλάτι και πιπέρι.
 • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
 • Απλώστε όλα τα υλικά ομοιόμορφα σε ένα ταψί.
 • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

Συνολικοί υδατάνθρακες: 8, 7 γρ

Συστατικά:

 • μπακαλιάρος - 500 g;
 • μελιτζάνα - 80 g;
 • Ντομάτες - 120 g;
 • Πιπέρι αλάτι.
Το εβδομαδιαίο μενού χαμηλών υδατανθράκων περιλαμβάνει μπακαλιάρο ψημένο με μελιτζάνα και ντομάτα.

τυρόσουπα

Συνταγή αριθμός 7

μέθοδος μαγειρέματος:

 • Βράζουμε το φιλέτο κοτόπουλου μέχρι να μαλακώσει, αφαιρούμε το κρέας και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
 • Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη, το προσθέτουμε στον ζωμό, σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σύσταση. Αλατοπιπερώνουμε.
 • Μοιράζουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε κάθε μερίδα. Διακοσμήστε με πράσινο.

Συστατικά:

 • φιλέτο κοτόπουλου - 300 g;
 • επεξεργασμένο τυρί - 100 g;
 • νερό - 1, 5 l;
 • αλάτι, πιπέρι - για γεύση.
 • φρέσκα βότανα - για γεύση.
Τυρόσουπα με κοτόπουλο για μεσημεριανό σε ένα μενού δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων

γαλακτοκομικό επιδόρπιο

Συνταγή αριθμός 8

μέθοδος μαγειρέματος:

 • Ρίχνουμε το γάλα σε βαθιά φόρμα για να χτυπήσουμε, το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα πάγου.
 • Ρίξτε νερό πάνω από τη ζελατίνη, μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες, προσθέστε ζελατίνη. Ψύχοντας.
 • Αφαιρούμε το γάλα, χτυπάμε με το μπλέντερ χειρός, ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
 • Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά.

Συνολικοί υδατάνθρακες: 9, 9 γρ

Συστατικά:

 • γάλα 0, 5% - 200 ml;
 • ζελατίνη - 10 g;
 • νερό - 40 ml;
 • Γλυκαντικό - για γεύση.
Εάν ακολουθείτε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, μπορείτε να απολαύσετε ένα γαλακτοκομικό επιδόρπιο

Σαλάτα με τόνο σε κονσέρβα

Συνταγή #9

μέθοδος μαγειρέματος:

 • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε μισές ροδέλες, περιχύνουμε με το ξύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά. Μετά την αποστράγγιση της περίσσειας υγρού.
 • Βράζουμε σφιχτά το αυγό, τρίβουμε με το τυρί στον χοντρό τρίφτη.
 • Κόβουμε το αγγούρι σε λωρίδες.
 • Εάν ο τόνος είναι πολύ μεγάλος, πολτοποιήστε τα κομμάτια με ένα πιρούνι.
 • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, αλατοπιπερώνουμε.

Συνολικοί υδατάνθρακες: 7, 5 γρ

Συστατικά:

 • κονσέρβα τόνου - 1 κουτί, περίπου 180 g.
 • αυγό - 58 g;
 • σκληρό τυρί - 100 g;
 • αγγούρι - 100 g;
 • κρεμμύδι - 40 g;
 • ξύδι - 5 ml;
 • ελαιόλαδο - 15 ml;
 • Αλάτι, πιπέρι - για γεύση.
Κονσερβοποιημένη τονοσαλάτα σε δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες

Παϊδάκια διαίτης

Συνταγή αριθμός 10

μέθοδος μαγειρέματος:

 • Πλένουμε όλα τα κρέατα, τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας, τα ψιλοκόβουμε ή τα αλέθουμε με μπλέντερ/μύλο κρέατος.
 • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους.
 • Προσθέστε το αυγό, το κρεμμύδι, το αλάτι και τα μπαχαρικά στον κιμά. Ανακατεύουμε καλά, σχηματίζουμε μπουρεκάκια με βρεγμένα χέρια.
 • Βράζετε στον ατμό ή τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι για 20-30 λεπτά χωρίς να προσθέσετε λάδι και από τις δύο πλευρές.

Συνολικοί υδατάνθρακες: 7 γρ.

Συστατικά:

 • ωμοπλάτη βοείου κρέατος - 200 g;
 • άπαχο χοιρινό - 400 g;
 • φιλέτο κοτόπουλου - 250 g;
 • κρεμμύδι - 60 g;
 • αυγό κοτόπουλου - 58 g;
 • Αλάτι, μπαχαρικά - για γεύση.
Οι μπριζόλες διαίτης ανακουφίζουν από την πείνα σε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες

Raffaello χαμηλών υδατανθράκων

Συνταγή #11

μέθοδος μαγειρέματος:

 • Το Quark πρέπει να είναι στεγνό. Αλέστε μια μερίδα τυρί cottage μέσα από ένα κόσκινο με γλυκαντικό, προσθέστε ξινή κρέμα και ανακατέψτε.
 • Στεγνώστε τα αμύγδαλα σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι για 7-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
 • Τυφλώστε την μπάλα κουάρκ, ισιώστε την, βάλτε μέσα ένα αμύγδαλο, κυλήστε τη σε μπάλα.
 • Τυλίξτε τα τελικά γλυκά σε νιφάδες καρύδας και αφήστε τα να κρυώσουν για 1 ώρα.

Συνολικοί υδατάνθρακες: 28, 1 γρ

Συστατικά:

 • τυρί cottage 1, 8% - 250 g;
 • ξινή κρέμα 10% - 40 g;
 • ωμά αμύγδαλα - 20 g;
 • νιφάδες καρύδας - 100 g;
 • Γλυκαντικό - για γεύση.
Raffaello, μαγειρεμένο στο σπίτι - ένα επιδόρπιο που επιτρέπεται σε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων

Μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος με μια ποικίλη διατροφή. Ακολουθώντας τις συστάσεις, μπορείτε να επιτύχετε γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα και να μην φοβάστε την επιστροφή του χαμένου βάρους μετά την έξοδο από το καθεστώς των υπουδατανθράκων. Μελετήστε προσεκτικά τις αντενδείξεις, παρακολουθήστε την ευημερία σας και παραμείνετε υγιείς!